Hi haurà Quinto reivindicatiu i una festa de cap d’any paral·lela

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Cal Temerari

El conflicte entre l’Ajuntament i Cal Temerari per l’organització de la festa de cap d’any ha arribat al seu moment de màxima confrontació amb una assemblea de les 35 entitats que han donat suport a la campanya dels fins ara encarregats del cap d’any perquè les festes populars estiguin en mans de les entitats. Amb uns 45 assistents, s’ha decidit tirar endavant amb el Quinto, una activitat que estava en dubte davant el desacord entre ambdues bandes, que se celebrarà el 23, 25, 26, 28, 29 i 30 de desembre a l’Envelat. Si bé, tal com expliquen a un comunicat, aquest any el Quinto tindrà “un caràcter especialment reivindicatiuen contra l’actual govern de la ciutat i com aquest tracta les entitats”.

Davant la determinació del govern d’organitzar el cap d’any directament des de l’Ajuntament i externalitzar-ne la gestió a través d’un concurs públic de cara a la propera edició, l’assemblea també ha acordat fer un cap d’any temerari amb la col·laboració de les entitats que s’hi vulguin sumar. Per això busquen una ubicació alternativa a l’Envelat. És per això que fa més d’una setmana, expliquen, que van presentar una instància sol·licitant la sala annexa del Casal de Torreblanca per fer la festa, tot i que de moment no han rebut resposta. Fins i tot en cas que el govern els denegui un espai alternatiu, aposten per fer la festa.

Així mateix, engegaran una “campanya de comunicació de boicot al cap d’any usurpat per l’equip de govern”. En el marc de la trobada, diverses entitats han coincidit en les dificultats d’accés a espais públics i municipals i per això han decidir preparar una reunió de cara al mes de gener per tractar les inquietuds comunes per la manca d’espais i “les arbitrarietats” del consistori. Esperen que a partir d’aquesta trobada es pugui crear una coordinació permanent entre entitats.

El desacord entre Cal Temerari i el govern municipal fa setmanes que va fent-se evident però va quedar palès de forma definitiva quan la tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, va dir que no hi havia marxa enrere en la “municipalització” de la festa de cap d’any. Ho va fer en el marc de la presentació de les activitats de Nadal, on també va qualificar de “desproporcionada” la campanya de Cal Temerari i va defensar el concurs públic com a garant de “transparència” en l’organització de l’esdeveniment. Fortuny va deixar clar que si finalment enguany no hi havia Quinto no seria per manca de predisposició de l’Ajuntament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article