ICV transforma la seva seu en l’Espai Comú, un centre social obert a les entitats

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Durant les properes setmanes es constituirà l’associació Espai Comú, encarregada de gestionar la planta baixa del que fins ara era el local d’ICV del carrer Sant Jordi, que a partir d’ara rebrà el nom de l’entitat. El partit ha decidit així renunciar, en part, al sentit de la seva seu per convertir-la en un centre social i cultural obert que seguirà els valors de l’ecologia, el feminisme, la lluita contra la desigualtat i el catalanisme popular, entre d’altres.

Mentre la planta superior continuarà sent la seu del partit amb la seva transformació com a Catalunya en Comú –nom amb el qual juga el nou espai–, la inferior quedarà desvinculada i la gestió dependrà exclusivament de la junta de l’associació. Això implicarà treure els emblemes del partit que actualment hi ha a la porta del local. ICV només s’encarregarà de pagar el lloguer com a titular del contracte mentre encara està per definir com podrà Espai Comú sufragar la seva part del local, tot i que inicialment se centrarà en cobrir les despeses de les activitats. En cap cas, expliquen els impulsors, es tracta de fer que la nova entitat serveixi perquè els ecosocialistes no paguin la seva seu.

En una assemblea constituent celebrada dimecres a la tarda, una vintena d’assistents han decidit que l’associació es financi a través de les quotes dels seus socis, que inicialment seran de 15 euros trimestrals amb la possibilitat que aquelles persones que puguin aportar més, ho facin. L’entitat, que funcionarà de manera independent d’ICV, tindrà una junta que es renovarà anualment formada pels càrrecs marcats per llei i un seguit de vocals. Tots ells representaran la comissió encarregada de dinamitzar l’espai amb la proposta d’activitats a realitzar.

Ja durant els darrers mesos, tot i que encara sense el paraigua de l’associació, el que serà el nou Espai Comú s’ha utilitzat per fer xerrades, projeccions de pel·lícules i un banc d’intercanvi de llibres obert a tota la ciutadania. Entre els objectius de la nova entitat hi ha seguir fent conferències i taules rodones de temàtiques d’interès general o local, la realització de cinefòrums, l’exposició en petit format i la continuïtat de la biblioteca d’intercanvi així com altres propostes que puguin sorgir en el marc de la comissió.

Un dels debats sorgits a l’assemblea ha estat fins a quin punt l’Espai Comú és una aposta que restarà força a altres projectes autogestionats importants com Cal Temerari o l’Ateneu. Després de la discussió, s’ha decidit impulsar la transformació de l’espai tot tenint en compte que no necessàriament s’hi faran el mateix tipus d’activitats i que, en qualsevol cas, seran complementàries fins al nivell de poder aconseguir col·laboracions amb altres entitats per descentralitzar actes o organitzar-ne conjuntament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article