S’inaugura l’Espai Comú desvinculant-se d’ICV

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El que es va començar a definir en una assemblea celebrada al juny passat ja és una realitat. La seu d’ICV al carrer Sant Jordi s’ha dividit en dos per acollir a la primera planta la seu dels ecosocialistes però a la planta baixa una mena d’espai social, l’Espai Comú, obert a altres entitats i on fer exposicions i activitats diverses. Per gestionar aquest nou equipament s’ha constituït una associació que se’n farà càrrec de manera desvinculada del partit tot i que, explica Neus Medina, una de les sòcies, inicialment molts dels participants provenen de la formació política.

Es tracta d’un espai “on intercanviar moltes idees” i, per això, es plantegen obrir-lo a la gent en general. El nom, Espai Comú, denota d’una banda la construcció d’un nou espai polític més ampli i no rígid, el que en un futur serà Catalunya en Comú i Sant Cugat en Comú –o d’altres variants en funció de possibles acords polítics amb altres formacions– i, d’altra, l’expressió de l’ànima de l’espai en sí, la posada en comú d’idees. De fet, durant els darrers mesos ja s’han realitzat algunes activitats i avui dia la sala acull una exposició amb cartells de les lluites pels drets socials i democràtics durant les darreres dècades.

La inauguració s’ha fet divendres a la tarda en un ambient festiu, amb una petita explicació del projecte i un pica-pica. S’hi han acostat desenes de persones tot i que els esdeveniments polítics haguessin pogut dificultar la celebració de la inauguració, l’associació i ICV han preferit mantenir la convocatòria com a mostra de normalitat política. De fet, l’acte ha esdevingut un moment de distensió, de converses i de recollir nous socis per garantir la continuïtat de l’entitat.

L’associació, que rep el mateix nom que l’espai, es finança exclusivament a través de la quota dels seus socis, de 15 euros trimestrals com a mínim. El funcionament intern i de gestió de l’espai, explica Medina, s’anirà definint a mesura que es vagin desenvolupant accions. De moment tenen marcat als estatuts fer conferències i taules rodones de temàtiques d’interès general o local, la realització de cinefòrums, l’exposició en petit format i la continuïtat de la biblioteca d’intercanvi així com altres propostes que puguin sorgir en el marc de la comissió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article