Miquel Herrada deixa el càrrec de director a Cugat.cat

per Miquel Margalef

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Miquel Herrada a la redacció de Cugat.cat // Foto: Miquel Margalef 

El director actual de Cugat.cat deixarà el càrrec el pròxim mes de novembre per tal d’emprendre una nova experiència professional que de moment no ha volgut desvetllar. Miquel Herrada ha volgut deixar clar que no marxa perquè el mitjà públic local se li hagi fet petit sinó perquè té ganes de començar nous projectes. Tot i això també diu que marxa “dubtant” ja que deixa enrere més de 20 anys vinculats a Cugat.cat.

L’encara director va començar a col·laborar amb només 14 anys en un programa de la ràdio local. A partir d’aquí la seva vinculació va anar en augment fins que el juliol de 2011 va passar a encapçalar el mitjà. Amb la possessió del càrrec es va marcar com a objectiu obrir el mitjà a la ciutadania. “Em sento una mica partícip del canvi que s’ha produït en els últims anys en aquesta casa, sobretot en el compliment de la Llei audiovisual”. Ho diu en tant que aquesta llei ha canviat en els últims anys i els mitjans s’hi han hagut d’adaptar al llarg del temps.

En el cas de Cugat.cat l’adaptació a la Llei audiovisual de Catalunya va començar a ser una realitat el passat octubre del 2014 quan el ple municipal va donar llum verda a la transformació del mitjà local en una entitat pública empresarial. Aquesta adaptació a la llei és “molt important i essencial”, segons Herrada, ja que estableix la creació d’un consell consultiu i d’un consell d’administració. Aquest darrer òrgan és l’encarregat de seleccionar el director que gestiona Cugat.cat. Al seu torn, els membres del consell d’administració són aprovats per una majoria de 2/3 parts del ple municipal. “Aquesta obligació d’acord entre partits proporciona més neutralitat. Tot i que accepto que està lligat a les majories plenàries”, ha admès Herrada. En aquest mateix sentit també ha volgut deixar clar que “si aquells que impulsen la llei no se la creuen, tampoc acaba servint de res”.

Miquel Herrada també ha tancat la porta envers a les pressions polítiques i diu que en cap moment han rebut més pressions de les que són “inherents en la vida periodística i que s’han de saber gestionar”. L’encara director també indica que el mitjà públic s’ha convertit en un terreny de joc plural en el que hi intervenen totes les veus possibles de la ciutat. Tot i això, també ha admès que la dificultat i la inversió de temps i recursos per donar veu a tothom redueix la possibilitat de fer reportatges en profunditat de manera habitual.

El futur director de Cugat.cat

El passat 28 de setembre es va fer oficial al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’anunci amb la plaça que quedarà vacant al novembre. El nou director del mitjà local haurà de complir un seguit de criteris i augmentarà punts si compleix els mèrits específics. El termini de presentació de sol·licituds es tancarà el proper 30 d'octubre, moment en que es començaran a analitzar les propostes.

D’aquesta manera aquest nou director serà el segon que serà escollit pel consell d’administració actual. Recordem que segons la nova Llei audiovisual, abans esmentada, els consells d’administració tenen una durada de 5 anys i la figura del director va associada al consell d’administració. Per aquesta raó, tot i que des del 2011 Herrada ja era director, quan es va constituir la nova manera de funcionar de Cugat.cat va haver de presentar-se com a candidat a director ja que es formava per primera vegada el consell d’administració. En aquell cas però ningú més li va disputar la plaça i ell va continuar com a director del mitjà local. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article