Petits Canelons aposta per l'autogestió total davant dels horaris proposats per l'Ajuntament

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge del festival.

Dissidència Sònica, impulsora del festival de petit format Petits Canelons, aposta per l'autoorganització dels músics davant de les traves de les administracions. Després que al març la Policia Local suspengués el festival Trona tot i haver demanat autorització per fer-lo al parc Ramon Barnils, consideren que l'Ajuntment no facilita ni tan sols l'obtenció de permisos. Ara, amb els concerts que parodien en nom i imatge el festival Petits Camaleons, s'han tornat a trobar amb noves dificultats.

Segons expliquen a un comunicat, l'Ajuntament només els permetia fer concerts abans de les vuit del vespre el dia 26 mentre que el 27 i 28 haurien de començar a partir d'aquesta hora. L'espai que els oferien és a fora de l'Envelat on se celebra el Quinto, ja que el festival està lligat a aquesta activitat. Consideren que és impossible fer un concert a l'aire lliure a les hores proposades pel consistori en ple mes de desembre.

És per això que aquesta nova edició del Petits Canelons es farà només un dia, el 26, al parc Ramon Barnils i un altre, el 28, es portarà al casal jove autogestionat La Xesca. Tots dos dies els concerts començaran a les 17:30 hores i s'allargaran fins a les 19:30. Els organitzadors consideren que el problema dels horaris amb el consistori respon a raons polítiques i no tècniques. Ironitzen al comunicat que el govern “prefereix autoconvèncer’s que a Dissidència Sònica fem misses negres i mengem nadons, abans que reconèixer que estem fent propostes constructives en favor de la comunitat”.

Els músics valoren que se'ls dóna a entendre que fan un tipus de concerts “difícils de pair”

L'Ajuntament, diuen, els ha explicat que hi ha dificultats per compatibilitzar les diferents activitats que es fan al Ramon Barnils però els músics valoren que se'ls dóna a entendre que fan un tipus de concerts “difícils de pair”. Si bé, no entenen on pot haver incompatibilitat amb la resta d'actes nadalencs ja que en la primera edició, que es va fer l'any passat, hi van acudir nens a veure el festival. Alhora, afegeixen, no veien problema en el canvi d'hora sempre que es facilitessin calefactors.

Dissidència Sònica evidencia així que cada vegada l'Ajuntament els és més prescindible. “Abans demanàvem infraestructura i permisos, darrerament només permisos i ara ens trobem que tenim dificultats fins i tot amb això i, per tant, busquem llocs on no ens calen”, enraonen. Amb La Xesca aconsegueixen aquest espai en què el consistori no ha de donar autoritzacions sinó que és l'assemblea del casal qui accepta o no els actes. En el comunicat també posen en dubte la concepció de participació del consistori, que al seu parer serveix per implicar gent per acabar impulsant el que el govern ja volia fer de bon inici.

Tot i així, el comunicat ha arribat quan ja havien trobat una solució. D'aquesta manera estalvien noves traves. Recorden que Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ja va dir que preferia no entrar en polèmica en resposta al comunicat que va publicar l'organització del Quinto d'enguany pels problemes en les negociacions. Per això han tirat pel dret, tot sumant-se a les queixes que havien sorgit arran del Quinto, ja que participaven també en les negociacions.

Els organitzadors van comunicar el canvi d'ubicació el passat divendres tot i que pel retard per saber l'espai no van poder avançar el cartell. Finalment, in extremis, han anunciat que els grups que tocaran seran Gian Marco, Bigpotta & Teksmeks i Pubilles Ninja el 26 i Four Nuts i Elimoon el 28. Així, el festival comença avui al Ramon Barnils però seguirà el 28 amb la màxima autogestió possible.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article