La 1ª Beca de fotografia Joan Cabanas-Alibau ja té guanyador

Foto: Anna Poquet

S'han presentat una vintena de projectes, dels quals han estat escollits 5 finalistes. El guanyador de la beca, dotada de 2000€, ha estat Andrei Farcasanu, amb el projecte de caràcter minimalista anomenat “The quiet sense of nature”. L’objectiu d’aquesta beca és promoure la creativitat artística i la recerca de noves formes d’expressió en fotografia. A més, el guanyador, podrà finançar la realització del seu projecte, què es podrà visitar més endavant a Cal Gerrer.

Les tres mencions d’honor han estat per Javier Corso, amb el projecte “Essence du Benin”, Laia Moreto, pel projecte “Habitants del no lloc” i una tercera per Patric Marín amb el treball anomenat “Yoz”.

Coincidint amb el lliurament de la primera beca s’ha inaugurat l’exposició-homenatge a Joan Cabanas-Alibau, anomenada “Retrats”, en la qual es poden veure un recull de 40 fotografies, amb l’objectiu de mostrar una petita selecció d’alguns dels retrats més emblemàtics del fotògraf, amb el criteri de Carles Cabanas, fill del fotògraf i comissari de l’exposició. 

Notícies relacionades