Un Sant Jordi de poema

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Milers de persones han gaudit de la diada de Sant Jordi omplint els voltants del Monestir de vida. Plaça Octavià ha estat el clar punt neuràlgic de la jornada ja que és on s'hi concentraven la majoria de parades de llibreries i entitats. També els espais adjacents eren un mar de gent amb roses i llibres per gaudir d'una de les tradicions catalanes més preuades. Fins i tot altres punts més allunyats del rovell de l'ou tenien vida, des del Mercat Vell al carrer Major i Santiago Rusiñol.

Migdia ha estat un dels moments clau. Ja ben desperts i amb un sol més propi d'estiu que de primavera, la Plaça Octavià ha esdevingut una ebullició de gent de totes les edats. A Plaça Augusta, un any més, Òmnium Cultural ha celebrat un dels actes que es consoliden com un dels punts clau de la diada, la lectura de poemes en diferents idiomes.

Sota el títol A tota veu, 16 rapsodes han interpretat poemes en vuit llengües i la seva traducció al català, així com un conjunt. S'ha escoltat castúo (extremeny), portuguès, malai, ucraïnès, anglès, castellà, polonès i italià de la boca de parelles lingüístiques de nouvinguts i estrangers assentats que fan classes per conèixer el català. L'acte ha acabat amb la lectura conjunta de Preneu les roses, d'Olga Xirinacs, poema del Dia Mundial de la Poesia.

En lloc de pas entre la Plaça Augusta i Octavià, el públic va gaudir de les interpretacions de les llengües menys parlades a Catalunya i va descobrir poetes nous. Mentrestant, les roses i els llibres guanyaven presència a les mans i bosses dels santcugatencs. Una jornada idíl·lica només trencara per la pluja allà a les set de la tarda. Una pluja ràpida i intensa que no ha aconseguit malmetre la jornada.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article