Sant Medir estrena revetlla i celebra els 25 anys del Grup Mediterrània

Foto: Tino Rubio

Sant Cugat es prepara per viure l’Aplec de Sant Medir i ho fa estrenant revetlla i amb el Grup Mediterrània, que celebra 25 anys, com a banderer. A més, enguany la ciutat, concretament la plaça d’en Coll, també serà l’encarregada d’acollir la Diada Castellera de Sant Medir (el 8 de març a les 12h.) itinerant entre els barris de Barcelona i Sant Cugat i amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i els Castellers de Sant Cugat.

Tot i que ja avui es preveu una programació familiar a les 11:30h. al ViLab (al costat del Celler Cooperatiu), la gran novetat és la revetlla de dilluns per la tarda. Començarà a les 19:30h. al Celler amb un record a la Penya Regalèssia i una actuació del Grup Mediterrània per acabar amb un concert de Marala.

En l’Aplec del dimarts, que començarà a partir de les 11h. a l’entorn de l’ermita de Sant Medir, la gran novetat és que la firà serà més gran. També s’hi ha incorporat l’estrena de l’obra de teatre Faves contades a càrrec de Teatre a l’Ombra. Com cada any, l’aplec començarà amb una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, els Gegants pujaran a peu des de Sant Cugat i hi haurà el lliurament de la bandera i l’ofici religiós. A les 14h es faran les actuacions del Grup Mediterrània, els Geganters, els Castellers, els Bastoners i els Caparrots acompanyats de l’Escola de Música Tradicional per acabar amb una nova ballada de sardanes.

Abans, a Sant Cugat, hi haurà els actes previs, amb l’arribada dels bandereres a la plaça d’Octavià a les 9:30h. i la recepció de l’alcaldessa a les 10h., abans de la sortida del seguici mitja hora més tard. Per la tarda només hi ha previst el Concert de Sant Medir, que es farà a les sis a l’església del Monestir a càrrec de l’organista Patrick Valls i la Coral Sant Cugat del Club Muntanyenc. Pots consultar la programació completa aquí.

Els bandereres

L’Aplec de Sant Medir serà la primera activitat de celebració dels 25 anys del Grup Mediterrània, satisfets de “manteninr viva la dansa tradicional i popular a Sant Cugat amb una escola de dansa que compta amb balladors dels 3 als 12 anys i un cos de dansa amb més de 20 joves d’entre els 16 i els 30 anysˮ.

Els banderers, satisfets de seguir amb la tradició, reivindiquen la seva tasca de manteniment de la memòria amb el ball de danses dels Països Catalans i amb la participació en les festivitats locals i, especialment, la Festa Major. Serà al dijous següent que el Grup Mediterrània donarà a conèixer tots els detalls del 25è aniversari.

Notícies relacionades