Tintín visita Sant Cugat

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Cotxes antics, caparrots, música i, sobretot, Tintín. La ciutat s’ha convertit durant tot el diumenge en l’escenari d’una nova aventura del protagonista del còmic belga més internacional en la 13a trobada tintinaire de Catalunya que organitza l’associació 1001. I clar, el periodista no ha faltat a la cita amb el seu fidel company d’aventures, el capità Haddock, però amb l’absència de Milú, l’estimat i emblemàtic gos que viu tantes aventures com el seu amo i que el Cau Amic ha ajudat a trobar amb un concurs de mascotes.

Per unes hores Sant Cugat s’ha convertit en un petit parc d’atraccions, el lloc on tranquil·lament podria transcórrer una nova aventura de Tintín tot i que, al final, el personatge ha estat tant ocupat atenent els fans que no ha pogut fer grans investigacions. Ha estat rebut de matí per una banda musical de l’escola Fusió formada per desenes de Duponds i Duponts i les autoritats li han fet entrega de les claus de la ciutat, essent el convidat d’honor de la vila i desfilant per l’eix de vianants entre fotografies, música i expectació.

La trobada tintinaire ha agrupat centenars de persones a la plaça d’Octavià durant tot el dia, on els més fans han pogut aconseguir còmics i elements col·leccionables diversos i, per als més menuts, fer una gimcana i pintar dibuixos del còmic. Hi ha hagut contacontes, xerrades, concurs, exposicions i un audiovisual. Un dia per al record i per al gaudi dels nens i per a molts adults que s’han criat llegint les aventures que han portat a Tintín arreu del món i que, si es llegeixen amb atenció, retraten i critiquen realitats del seu moment històric.

El Cau Amic ha estat allà per donar-se a conèixer i per fer un concurs per veure quins gossos eren més obedients, més valents, més simpàtics... Potser així era l’única manera de trobar a Milú. Però la tasca no ha estat senzilla perquè la plaça d’Octavià s’ha omplit de gossos que miraven amb expectació una festa que, gràcies a l’entitat animalista, també s’havia previst per a ells, amb galledes d’aigua perquè poguessin beure. L’Obra Social La Caixa ha entregat 10€ per cada gos participant perquè l’entitat pugui seguir desenvolupant la seva tasca.

Però la festa també ha tingut un moment per a la reflexió, almenys això ha intentat el pregoner, periodista i soci de 1001, Salvador Cot. Ha posat en valor la importància de Tintín en la cultura catalana en ser un dels pocs còmics que des del seu inici s’ha traduït al català però també ha fet un símil entre una de les aventures del periodista belga –justament belga, sí– amb el moment polític que viu Catalunya, fent especial esment a Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat del govern Puigdemont i soci de l’entitat. El record més simbòlic ha estat deixar-li una cadira buida al dinar que ha celebrat l’associació en el marc de la festa com a protesta pel seu empresonament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article