Una Trobada Ecumènica amb més participació jove

per Anna Poquet

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografia: Anna Poquet

En la trobada ecumènica, les diferents tradicions cristianes, la catòlica, protestant i ortodoxa, es reuneixen un cop l’any al Monestir de Sant Cugat i al següent any a l’Església protestant de Valldoreix. Aleix Bonfill, un dels organitzadors de la trobada, ens explica que “ l’objectiu és aplegar la diversitat i que les diferents religions superin les divisions i puguin ser una església única com Jesús voldria que fos”.

Fins ara es feia una pregària conjunta entre catòlics i protestants de manera oficial i per tant, hi havia poca participació jove. Pau Cardoner, un dels joves organitzadors, ens explica que “la idea d’aquest any és que els joves participin més, fent el tipus de pregària Taizé, amb una estructura més amena que consisteix en lectures, cants i pregàries”.

Origen pregària Taizé

Fa 75 anys, en plena Guerra Mundial, a Taizé, França, un monjo protestant va crear una comunitat que pregava perquè s’acabessin les guerres al món. Cada cop la demanda era més gran i s’anaven unint més protestants i catòlics, fins que van haver d’habilitar un espai on avui en dia es reuneixen, cada setmana, uns 5000 joves d’arreu del món.

A diferents punts de Catalunya, també es fan aquestes pregàries anomenades Taizé i que adopten el mateix estil que van utilitzar a l’Església protestant de Valldoreix, amb la introducció de cants entre pregàries i lectures i on han participat un gran nombre de joves en una trobada que quasi arriba al centenar de persones reunides. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article