L'Assemblea de Voluntaris per als Refugiats demana que s'entreguin ja a les ONGs els diners acordats pel Ple

Membres de l'assemblea a la sortida del Ple de juny. Foto: Jordi Pascual

Al Ple d'abril es va portar una moció a Ple perquè l'Ajuntament destinés 108.000€ a Proactiva Open Arms, Acció Solidària i Logística i Metges Sense Fronteres. La proposta havia estat instada per l'Assemblea de Voluntaris per als Refugiats i vehiculada a través de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA. De fet, la moció es va retirar a l'espera de saber com s'hauria de gestionar administrativament el donatiu i dos mesos després, davant la falta de resposta del govern, es va tornar a portar a Ple.

Va ser al juny quan es va tornar a votar la moció tot i que Convergència en portava una d'alternativa presentada en forma d'urgència. Al final, la pressió va poder al govern, després de desavinences amb el col·lectiu, i va retirar la contraproposta acceptant això la moció de l'assemblea que quasi es va aprovar per unanimitat, amb l'única abstenció del PP.

Quatre mesos després d'aquella escena, els activistes no saben què s'ha fet dels diners. És per això que han aprofitat l'Audiència Pública del mes d'octubre per tal d'exigir explicacions al govern. La resposta ha estat, però, que l'acció es farà però que estan treballant amb Proactiva Open Arms ja que, segons diuen, potser la millor opció no és enviar els diners sinó ajuts materials. En qualsevol cas, els diners encara no han arribat als refugiats.

Arran de la resposta del govern, l'Assemblea va dir a través de Twitter que espera “una resposta i pagament ràpids de l'Ajuntament”. Afegien, a més, que es tracta de “salvar vides” i que “demà ja és tard”. En el mateix sentit es van posicionar alguns dels seus membres i simpatitzants.

@AVRefugiatsSC @elCugatenc @ajsantcugat Doncs res, ara truco a Síria i els dic q esperin fins al proper ple...
Va home va !!!!

— kike mas (@kikemas1969) 24 d’octubre de 2016

La resta de l'Audiència pública d'octubre va centrar, de nou, dos debats força recurrents. D'una banda, els treballadors de l'Hospital General van reivindicar el manteniment del centre hospitalari a la xarxa pública i van demanar al conseller Antoni Comín una oferta en ferm després que divendres anunciés que potser la Generalitat adquiriria l'equipament –desenvolupem més aquesta notícia a la contracrònica del Ple ja que ha estat tema central també en la sessió plenària–.

D'altra, l'Associació de Veïns del Centre va recriminar els sorolls nocturns i els excessos durant la Festa Major. Tot i que el govern explica que durant la celebració s'aixequen les restriccions en benefici de la festa, els veïns consideren que hi ha un abús i per això recullen signatures amb la finalitat de reduir la Festa Major a tres dies cada any sense excepcions.

Notícies relacionades