Educació per garantir drets, el repte del col·lectiu LGTBI+

per Clàudia Bell Ca...

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: cedida per LGTBI+ Sant Cugat

El col·lectiu LGTBI+ Sant Cugat ja és una realitat al municipi. Ara fa més de mig any, aproximadament, que l’assemblea del col·lectiu està en funcionament i resta a l’espera de poder posar data al seu primer acte públic. 

L’agost del 2019 tres membres de l‘actual assemblea van decidir posar fil a l’agulla a la creació del col·lectiu perquè els va sorprendre que l’accés a l'atenció web de l’Ajuntament cap a les persones LGTBI+ estava fora de funcionament: “Es van adonar que si entraven a la web de l’Ajuntament, els enllaços d’atenció a les persones del col·lectiu LGTBI+ estaven trencats”, explica Jordi Cabrerizo, membre de LGTBI+ Sant Cugat. A partir d’aquesta descoberta, es va decidir anar més enllà i crear un actor sòlid que donés veu a les persones amb diversitat de gènere i afectivosexual en el municipi.

Ara mateix l’assemblea està formada per una mitjana de 15 persones i treballen en 6 eixos d’actuació que marcaran els propers passos del col·lectiu. En primer lloc, busquen visibilitzar la diversitat afectivosexual i de gènere a Sant Cugtat. En aquesta línia, el col·lectiu també treballa en la denúncia de la LGTBfòbia existent i en reivindicar polítiques públiques i serveis municipals que defensin els drets LGTBI+. A més, els objectius del col·lectiu volen fer un pas més i generar impacte en la societat i el municipi creant xarxa amb altres col·lectius i entitats, creant accions educatives, pedagògiques i informatives i celebrant la diversitat de gènere i afectivosexual a Sant Cugat. 

Aquesta declaració d’intencions està començant a desenvolupar-se des de l’assemblea de LGTBI Sant Cugat: “Tot i que ara és difícil posar dates, la idea és fer presentació pública i seguidament, una de les primeres idees és generar una col·laboració amb locals d’oci”, exposa Cabrerizo. D’altra banda, durant aquest any es programarà un cinefòrum i, a més, participaran en la Festa de la Diversitat que estan preparant les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAs) per educar i treballar en la defensa de la diversitat de famílies: “Estem molt contents perquè ens han convidat a participar, és el primer any que es farà i han volgut comptar amb nosaltres”, afegeix Cabrerizo.  

L’assemblea de LGTBI+ Sant Cugat és oberta i es convoca una vegada al mes ―tot i que hi ha un grup motor que es troba setmanalment―. En el seu document de declaració d’intencions exposen que les propostes aprovades “requereixen el compromís de treball de les persones participants per a desenvolupar-les organitzant-se en grups de treball paral·lels”. Tenint en compte que la situació personal de cada participant pot ser més o menys complicada, l’assemblea també dona la possibilitat de participar anònimament i s’hi pot accedir omplint un qüestionari en línia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article