El Col·lectiu LGTBI celebra l'Orgull i demana anar més enllà en la llei trans

per Marina Bosch

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Lali Puig i Marina Bosch

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una cinquantena de persones es van reunir ahir al vespre a la plaça de l’Om, al costat del Monestir, per celebrar el dia de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny.

L’acte va iniciar amb el monòleg Espolsant la pols, interpretat per Eloi Martin. En ell, va ballar, va cantar, va interpretar i es va sincerar amb el públic: “Des que el tema trans ha entrat a la meva vida que he intentat entendre-ho tot: m’he volgut informar, debatre, sentir diversos punts de vista, escoltar diversa gent... però és que ara ja va de mi. I per escoltar-me necessito silenci. Perquè estar en aquest procés és com trencar-ho tot i tornar a construir de nou. I això no és gens dolent”.

Seguidament es va llegir el manifest d’enguany. Aquest, que publiquem a continuació, va ser llegit per Ollie Janer i parla de diversitat afectiva, sexual i de gènere, reivindicant que tots els desitjos tenen dret a existir i a manifestar-se. El text dona les gràcies a totes les persones que han precedit aquest moviment i que fa anys que lluiten. També fa referència a la llei trans, que qualifica de bones notícies però insuficients, ja que no empara a persones migrants, menors d’edat o no binàries.

El manifest segueix recordant les víctimes d’agressions LGTBIfòbiques a Catalunya aquest any i en culpa al ressorgiment dels moviments d'extrema dreta dels últims temps. Finalment, acaba recordant que encara queda camí per fer davant d’aquesta lluita per normalitzar i donar visibilitat a aquest col·lectiu i que la lluita segueix ben viva.

En la mitja part i abans de començar el Cinefòrum, es va animar els assistents a participar de les activitats proposades pel col·lectiu LGTBI com són el pinta-cares i pintar els murals preparats per l’ocasió. Ja abans, en el marc del programa de Festa Major, s'havia fet una visita guiada al Claustre del Monestir, una activitat compresa en el programa Museus LGTBI.

Quan es va fer fosc, va iniciar el cicle de curts preparat per Drac Màgic. Van ser quatre curts diferents que parlaven sobre les formes de viure el cos, l’amor i el desig, així com les diverses relacions afectives i els gèneres, convidant al públic a participar, passant el micròfon i compartint experiències personals o opinant respecte al curt que acabaven de veure.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article