Es constitueix el Col·lectiu LGTBI+ Sant Cugat

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Prop de 30 persones van acudir dimecres a la tarda a la primera assemblea del Col·lectiu LGTBI de Sant Cugat, la primera plataforma social que treballarà en clau local pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. El primer objectiu que es marquen és el d’analitzar i compartir la situació en clau local com a primera passa per avançar cap a la constitució d’una entitat formal.

Segons expliquen a través d’un comunicat, la primera trobada ha servit per “recollir neguits importants sobre la manca de visibilització del col·lectiu a la ciutat, el paper silenciador dels antics governs i de retruc la manca de polítiques, serveis, accions i activitats conduïdes a l'atenció, prevenció, protecció i inclusió necessàries i obligatòries des de l'aprovació de la llei 11/2014ˮ.

Entre les millores a fer en clau local hi ha l’increment d’horari del Servei d’Atenció Integral LGTBI, que avui dia ofereix tres hores mensuals “situant Sant Cugat a la cua i amb molta distància d’altres poblacions veïnesˮ, i la creació d’un Pla d’Acció LGTBI per complementar la diagnosi feta al 2018. El servei d’atenció es va posar en marxa al novembre del 2017 amb una oferta d’atenció cada segon dimecres de mes a la Casa Mònaco. La diagnosi prèvia al Pla inexistent va tenir crítiques per la manca d’implicació d’entitats més enllà de les preocupades pel gènere, impedint així una mirada transversal per fer front a la LGTBIfòbia al municipi.

Per començar a concretar accions, el Col·lectiu LGTBI Sant Cugat farà una nova trobada el 9 de desembre (lloc i hora encara per determinar). Per això s’ha fet una crida a totes les persones implicades a sumar nous suports. Alhora, la primera trobada ha servit per acordar la creació d’un espai virtual on compartir documentació i propostes. Ara per ara no es fixen una data per a la constitució com a entitat.

El Col·lectiu ja s’ha marcat un llistat d’eixos pendents a treballar: “assumptes com la representació real de les sigles LGTBI+, la importància d'accions pedagògiques en els àmbits educatius de les escoles i els instituts, la discriminació en àmbits d'atenció ciutadana com la salut i la manca de formació al respecte dels i les treballadores públiques de la ciutat així com el futur anàlisi de les propostes culturals i esportives de la ciutatˮ.

L’assemblea es va fer el 20 de novembre, aprofitant la commemoració internacional de la Memòria Trans. Va ser una forma de retre homenatge a totes les persones que han lluitat per la visibilitat de les persones transsexuals i recordar les víctimes de la transfòbia; entre elles, van dir per xarxes socials, l’Alan Montoliu, un jove rubinenc amb molt vincle amb Sant Cugat que es va treure la vida a finals del 2015 víctima d’un assassinat causat per l’assetjament que sofreixen les persones trans.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article