Una setmana feminista pel dia de la dona

Roda de premsa en què la Plataforma Unitària va presentar les activitats. Foto: Jordi Pascual

El 8 de març es farà una marxa unitària al centre de la ciutat i una trobada a La Floresta que acabaran a les respectives estacions d'FGC per acudir a la manifestació barcelonina. El dia de la dona treballadora estarà marcat a Sant Cugat per aquests intents d'unitat del feminisme però, sobretot, per tres tipus d'actes que se celebren els dies anteriors, els de la Plataforma Unitària, els de diverses entitats de La Floresta i els institucionals.

El 4 de març, arrenquen les primeres activitats organitzades per la societat civil. La Plataforma Unitària; formada per Cal Temerari, Arran, Dones amb Iniciativa, l'Assemblea de Drets Socials, les JERC, ERC, Podem, Hora Bruixa i la CUP; ha preparat una xerrada que comença a les 19:30 a Cal Temerari. S'explicarà l'origen i història del 8 de març a càrrec de Mireia Redondo de Dones Llibertàries.

Mitja hora més tard començarà a la Plaça Miquel Ros de La Floresta un debat sobre relacions sexo-afectives i, en acabar, es projectarà el film Sufragistas a la UREF. Els actes florestans estan organitzats per Dones de La Floresta amb col·laboració d'altres col·lectius com el Senglar Cultural.

La reivindicació per la igualtat entre els dos gèneres es reprendrà el diumenge amb un taller d'Autodefensa feminista del Club Karate (cal inscripció prèvia) i tota una jornada d'activitats a la Plaça de l'Estació a La Floresta. Hi haurà concerts de jazz, pop i rap; pallassos, lectura de poemes, teatre a càrrec de Palma Morena, serigrafies en viu i l'exposició Arrodonim Feminismes. La vespra del dia de la dona es farà una marxa de torxes des de la Plaça Doctor Galtes a les 19:30h. en contra dels feminicidis.

Arribats al 8 de març, la marxa de la Plataforma Unitària començarà a les 17:30 a Plaça Octavià. Conviden a tothom a participar-hi així com a la resta d'actes, llevat del curs de defensa que es reserva exclusivament per a dones. La manifestació recorrerà tot el centre de la ciutat fins arribar a la Plaça Lluís Millet. A La Floresta la trobada (18h.) és exclusivament per acudir a la manifestació unitària de Barcelona.

Els actes institucionals

L'Ajuntament ha organitzat 13 activitats diferents en motiu del dia de la dona, se n'han fet dues des del 27 de febrer. La majoria es concentren el 8 de març. Hi haurà el lliurament de premis del concurs de cartells Cants a la dona a l'Escola de Música a les 17:30. A les 19h. al Museu del Tapís acollirà una taula rodona amb Dolors Oromí, artista; Roser Casañe, crítica d'art, i Mercè Beaskoa, presidenta de l'Associació Dones de l'Art. A les 8 hi haurà un recital de poesia al Claustre del Monestir amb Dolors Renau i Carme Serret. La resta d'activitats es poden consultar en l'agenda d'elCugatenc.

Notícies relacionades