Gran trobada de diferents generacions entre el CRAE Lledoners i una residència de persones grans

elCugatenc ha cedit aquest espai al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) Lledoners de Sant Cugat, que forma part de la Fundació Mercè Fontanilles, per donar a conèixer la seva feina i els reptes als quals s’enfronten els joves que hi resideixen. Aquí trobaràs tots els articles de la col·laboració.

El CRAE Lledoners i la residència M.A. de Barcelona han iniciat un programa Intergeneracional amb l'objectiu d'aprendre, compartir vivències, experiències i coneixements.

Aquest programa és un espai de trobada i de realització d'activitats conjuntes entre les persones grans de la residència i els joves del CRAE, on es treballen els valors com el respecte, els estereotips i prejudicis dels estrangers, el racisme, l'intercanvi cultural, el contrast generacional, la solidaritat i l'empatia.

Des del començament del programa d'intercanvi fins ara s'han realitzat 4 trobades entre els joves i les persones grans a la Residència.

A la primera sessió es van compartir les vivències dels menors durant el seu llarg viatge fins al centre. I després, les persones d'edat avançada també van explicar les seves experiències de vida.

En una altra unió es van realitzar entrevistes entre les dues generacions per conèixer-se de manera individual. I després es compartien les experiències més impactants amb tot el grup.

En una tercera trobada, es va programar una activitat de ball, on els joves van ballar amb els residents música popular. I els joves van tenir l'oportunitat de cantar una cançó del seu país d'origen: el Marroc.

El quart i últim intercanvi va ser de caràcter més cultural. Es va preparar una activitat de Pictionary. Primer els nois dibuixaven paraules relacionades amb el Marroc i les persones d'edat avançada ho havien d'esbrinar i després els joves havien de fer el mateix sobre Catalunya.

Totes les sessions van finalitzar amb un berenar, on les dues generacions s'asseien junts i compartien anècdotes espontànies.

Durant el mes d'octubre es produirà una cinquena trobada entre les dues entitats. I aquest cop seran les persones grans qui visitaran el centre on resideixen els joves.

Una nova oportunitat per a l'intercanvi cultural entre les dues entitats!

El CRAE Lledoners és un Centre Residencial d'Acció Educativa gestionat per la Fundació Mercè Fontanilles que acull, entre d'altres menors, joves migrants sols, que van arribar a Catalunya en busca d'una vida millor, degut a la manca d'oportunitats que els joves patien en el seu país d'origen. La Fundació és una organització sense ànim de lucre dedicada a l'atenció de les persones en diferents àmbits dels serveis socials i de formació i inserció sociolaboral.

Notícies relacionades