La ciutadania i la institució a la víctima de la violació a l’Eurofitness: “No estàs sola”

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

La convocatòria del col·lectiu Hora Bruixa per rebutjar la violació d’una menor al gimnàs de la rambla del Celler, en concessió a l’empresa Eurofitness, el dimecres de la setmana passada i per solidaritzar-se amb la víctima ha agrupat més d’un centenar de persones aquest dimecres per la tarda a la plaça de la Vila. L’acte ha estat marcat per la crema d’un ninot de tela ple de paper i pels lemes “si ens toquen a una responem totes” i “foc al patriarcat”. “No estàs sola perquè som centenars, milers i milions les dones que estem juntes en aquesta batalla contra la violència masclista i ets companya perquè tenim molt clar que no deixarem cap dona sola”, han llegit dues representants del col·lectiu feminista revolucionari.

“Volíem fer una concentració per explicar que aquestes coses passen també a Sant Cugat i que no és un fet aïllat”, explica Anna Sala, membre d’Hora Bruixa, que diu que no han tingut cap contacte amb la víctima ni amb altres possibles víctimes d’assetjament o testimonis ja que es van assabentar del cas a través de la premsa, “com a col·lectiu donem la nostra resposta amb les eines que tenim i sense demanar res concret a la institució en aquest cas, tot i que igualment s’ha de dotar de les eines i protocols per donar una resposta que serà diferent a la nostra”.

La crema del ninot, que ha clos l’acte, ha sigut un simbolisme: “Avui cremem la nostra ràbia, i amb ella, totes les agressions i opressions patriarcals que patim les dones. Cremem les violacions, els feminicidis, cremem la violència psicològica i física, cremem les intimidacions, cremem el control que s’exerceix sobre els nostres cossos, cremem els tocaments, els insults, les pors, cremem també el sistema judicial i el masclisme que reprodueix, cremem el patriarcat, les agressions masclistes i les desigualtats”.

L’Ajuntament es posa a disposició de la víctima i estudia personar-se judicialment

“El que m’interessa de ser aquí i de parlar amb els mitjans és que us comuniqueu amb aquesta persona i amb totes les dones i persones que pateixin o hagin vist una agressió per dir-los que estem a la seva disposició”, ha dit la tinenta d’alcaldia de Drets Social i Igualtat, Núria Gibert, que ha acudit a la concentració, “la nostra preocupació primera és la preservació i acompanyament de la persona agredida”.

L’Ajuntament estudia personar-se en la causa judicial oberta contra l’agressor, que es troba en presó preventiva, tot i que encara han d’acabar d’estudiar-ho legalment. L’objectiu de personar-se, diu la tinenta d’alcaldia, és recopilar tota la informació per saber què ha passat a l’empresa, amb la instrucció interna i judicial i valorar els passos a seguir. Tot i tenir alguna informació facilitada per l’empresa concessionària, Gibert ha dit que no difondran cap informació descontextualitzada per tal de protegir la víctima.

La tinenta d’alcaldia tampoc ha concretat el seguiment que faran de l’expedient anunciat per Eurofitness: “Ells tenen mecanismes interns i hi ha mecanismes legals per la igualtat i contra els assetjaments laborals, també hi ha els mecanismes legals que ens afecten a tots, que en aquest cas primen. Farem seguiment i acompanyament dels passos de l’empresa”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article