La Plataforma de Pensionistes formalitza la renovació de la junta i crida a mantenir la mobilització en període electoral

Foto: Jordi Pascual

La campanya de les eleccions estatals i la posterior de les europees i municipals no ha de condicionar l’acció de la Plataforma de Pensionistes. Aquesta és la crida que ha fet el col·lectiu en la concentració que cada dilluns realitza a les portes de l’Ajuntament. Són conscients que la proximitat dels comicis municipals pot frenar les negociacions amb el govern o deixar-les sense concrecions. Tot i així, consideren que la mobilització és clau per seguir presents a l’agenda política i social.

Aquesta crida arriba just després de la renovació de la junta de la Plataforma, triada en assemblea general el mes passat. En la trobada del passat 19 de febrer, el col·lectiu sortia de la provisionalitat en què s’havia mantingut els darrers mesos i triava 24 persones per encapçalar els nous projectes. Després de les reunions de traspàs entre la junta provisional i l’entrant, s’han decidit per mantenir una junta de 13 membres, de la qual deriven 10 comissions de treball. L’assemblea continua sent l’òrgan més important.

Per evitar la càrrega sobre una única persona, la Plataforma ha decidit eliminar la figura de coordinació general i crear una comissió de coordinació i dinamització que actuarà en els períodes entre juntes –la junta farà una reunió quinzenal– amb tres portaveus, que per estatuts han de ser com a mínim un home i una dona. D’aquesta manera, Segundo Iglesias, que és a la Plataforma des dels inicis, esdevé portaveu i Luís Miguel Robles, que també és des del principi, i Elisa Viñas seran portaveus suplents.

De cara a les reivindicacions, la Plataforma manté l’estructura de comissions. Quatre d’elles estan pensades expressament per a la taula de treball amb l’Ajuntament: habitatge, mobilitat i IBI; oficina del pensionista i targeta pensionista; serveis socials i sanitat, i cultura i esport. Al marge, mantenen dues comissions per a les reivindicacions que s’hagin de fer en clau catalana i espanyola de la mà del moviment pensionista d’arreu del país i de l’Estat. La resta –expansió i gestió d’adhesions; estudis i planificació i comunicació– tenen una lògica més interna i de creixement del col·lectiu.

Una de les crides d’Iglesias és, justament, ampliar els suports de la Plataforma. Es mostra satisfet per l’assistència a la darrera assemblea però diu que cal ser més, sobretot a les mobilitzacions. Per això durant les properes setmanes, a banda de la concentració setmanal a l’Ajuntament, repartiran informació al carrer. Entre els objectius pendents de les juntes anteriors hi ha, precissament, ampliar la reivindicació més enllà de la gent gran ja que la Plataforma busca conscienciar la ciutadania en general perquè les pensions són un dret global.

En la concentració d’aquest dilluns, a més, diversos membres de la plataforma han fet seguiment de les reivindicacions locals. Expliquen que les negociacions amb l’Ajuntament segueixen però no avancen en alguns punts clau com ara la creació de la targeta pensionista que hauria de tenir avantatges i descomptes en el sector públic i en els comerços locals. De cara als CAPs, demanen que les queixes que puguin sorgir per l’atenció i/o llistes d’espera no siguin només verbals sinó que es formalitzin de forma escrita al mostrador del centre. També han cridat a donar suport a la mobilització setmanal pel clima protagonitzada per estudiants de secundària.

Notícies relacionades