Publicitat

La Plataforma de Pensionistes recull signatures per demanar la segona residència pública

Foto: Jordi Pascual

Prop de 350 persones han signat, de moment, la petició de la Plataforma de Pensionistes per demanar una nova residència pública per a la gent gran. El col·lectiu denuncia que només hi ha disponibles 69 places a la ciutat, el que consideren insuficient. La parada que van fer a la Festa de Tardor ha servit per llençar la campanya, que s’ha reivindicat en l’assemblea celebrada aquest dilluns per la tarda i que seguirà en les concentracions dels dilluns a l’Ajuntament i en la parada que cada darrer dijous fan als Quatre Cantons.

La crida arriba després que el Parlament rebutgés la petició de Catalunya en Comú per fer la segona residència a Sant Cugat amb els vots desfavorables de Junts per Catalunya i ERC. Aquesta decisió contradiu l’anunci fer pel govern anterior a finals del mandat, quan va dir que l’Ajuntament reservava un terreny per fer aquest centre. “Ara ens diu la Generalitat i l’Ajuntament ens diuen que no hi ha diners i per això comencem la recollida de signaturesˮ, reivindica Josep Porta, membre del col·lectiu.

La Plataforma també adverteix d’un canvi d’actitud de l’Ajuntament amb el tripartit ja que, lamenten, és més difícil aconseguir reunions per fer seguiment dels temes i en la que van fer a principis de curs “el govern no havia fet els deuresˮ perquè no va aportar novetats respecte als compromisos assolits en el mandat anterior. És per això que el col·lectiu no descarta pujar la pressió i, de fet, ja prepara una moció el contingut de la qual no han donat a conèixer.

Entre les crítiques dels pensionistes al tripartit hi ha que no se’ls ha comunicat la voluntat d’incrementar l’IBI ni la posada en marxa del tribut metropolità que cobra l’AMB, dues mesures que diuen que coneixen gràcies a la premsa. A més, critiquen que la targeta pensionista que hauria de permetre tenir avantatges en comerços, transports, cultura... està aturada com tampoc s’ha avançat en la constitució d’un consell de la gent gran que permeti la participació en òrgans similars a nivell comarcal i nacional.

Malgrat això, la plataforma es mostra satisfeta per algunes victòries com ara la introducció de nous ajuts als pressupostos municipals d’enguany, l’activació de l’Oficina d’Atenció al Pensionista i la revista, tot i que reconeixen que cal fer millores en les darreres últimes. A més, diuen, que el canvi al govern també suposa una modificació relacional ja que els han derivat a les taules de mobilitat i d’habitatge per tractar aquests temes.

A l’espera de fer una nova trobada que serveixi per desencallar temes i aconseguir explicacions d’altres, la Plataforma es marca el repte intern d’enxarxar-se amb altres plataformes de la comarca i de guanyar presència més enllà de la gent gran amb xerrades. En clau estatal resten a l’expectativa de les eleccions generals ja que l’increment de les pensions dependrà de la constitució d’un nou executiu i l’aprovació dels pressupostos.

Notícies relacionades