La Plataforma de Pensionistes renova la junta i crida a seguir negociant millores amb l’Ajuntament

Foto: Jordi Pascual

Amb el crit de “gobierne quien gobierne las pensiones se defiendenˮ la Plataforma de Pensionsites afronta els mesos previs a les eleccions municipals del maig –i les generals d’abril– amb la voluntat d’aconseguir més mesures en benefici del col·lectiu de pensionsites i de gent gran. És un camí que hauran de fer amb una nova junta ja que aquest dilluns al matí l’entitat ha fet efectiu el relleu que es va començar a gestar en l’assemblea del desembre en què es van posar les bases per substituir la junta provisional.

Amb una única llista formada per 24 persones i seguint el reglament, s’ha substituït el procés electoral per una assemblea de ratificació dels únics candidats a coordinar la Plataforma. En el llistat repeteixen diverses persones de la junta provisional i se n’incorporen de noves. En una reunió que s’haurà de celebrar properament decidiran quina és la distribució de càrrecs i comissions de la nova junta.

De moment està clar que l’actual coordinador Josep Maria Bové no repetirà al càrrec ja que, al mateix temps que s’ha decidit la renovació de la junta, ha anunciat que s’apartarà de les tasques de coordinació durant uns mesos. En les seves mans ha estat mantenir l’activitat del col·lectiu en un primer any de vida que ha sumat èxits i mobilitzacions però també debats a la junta que van forçar la constitució d’una de provisional.

Tal com ha explicat davant de les 80 persones que han assistit a l’assemblea, Bové considera que s’ha aconseguit l’objectiu de mantenir la mobilització tot i les problemàtiques de la junta anterior i assegura que els èxits no haguessin estat possible sense les concentracions setmanals al davant de l’Ajuntament. “Hauríem d’estar molt contents pel que hem aconseguirˮ, reivindica, “la Plataforma es va crear fa un any i tenim la sort que l’Ajuntament ha estat molt receptiu, potser perquè s’apropen eleccions però també per la recepció de les alcaldessesˮ.

La junta entrant haurà de treballar nous projectes i seguir avançant en les reivindicacions locals presentades a l’Ajuntament i que es treballen en el marc de la Taula del Pensionista conformada per representants del consistori i de la Plataforma. Entre els èxits del primer any es troba l’edició d’una revista sobre pensions, la creació de l’Oficina d’Atenció al Pensionista i la creació de l’espai de diàleg amb l’Ajuntament. En l’horitzó queda com aconseguir fer de la seva lluita un element més transversal i intergeneracional.

Els darrers compromisos

En la darrera reunió amb l’Ajuntament de la junta sortint, s’han aconseguit noves fites en els diferents àmbits de reivindicació. D’una banda, l’Oficina d’Atenció al Pensionista no precisarà de cita prèvia, el que havia estat un dels cavalls de batalla des de l’entrada en funcionament a principi del curs. D’altra, la constitució d’un Consell de Salut, l’aplicació de l’àrea vermella d’aparcament als CAPs –també recollit a l’acord pressupostari entre PDECAT-Demòcrates i ERC-MES– i que les persones jubilades i pensionistes accedeixin a les activitats esportives de l’OMET amb les mateixes tarifes que els majors de 65 anys.

Un dels grans compromisos és la posada en marxa de la targeta del pensionista, que hauria de permetre descomptes en comerços, en serveis d’odontologia i òptica i en serveis municipals. Es calcula que podrà començar a funcionar durant el mes vinent. Alhora, segons recullen al resum de la reunió del passat 15 de febrer, es preveu una reunió amb el conseller de Territori, Damià Calvet, per conèixer com es pot introduir el cohabitatge en la nova legislació i es manté contacte amb el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, per estudiar la gratuïtat dels desplaçaments entre les estacions del municipi i la reducció del preu del bitllet a Terrassa.

Notícies relacionades