La tercera jornada feminista se solidaritza amb les set investigades per la vaga del 8 de març

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El col·lectiu feminista i revolucionari de Sant Cugat, Hora Bruixa, entra en la recta final de la campanya de micromecenatge per finançar la tercera jornada feminista de Sant Cugat amb l’objectiu aconseguit. És per això que, un cop superats els 800 euros necessaris per autofinançar l’esdeveniment, els diners restants aniran a parar a la caixa de resistència del Comitè de Vaga del 8 de març tenint en compte que a la ciutat hi va haver nou identificades pel talls a les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat. D’elles, set han entrat en un procés d’investigació per un acte de protesta que el col·lectiu qualifica de “legítim” en el marc d’una jornada de lluita com la de la vaga feminista. També el sopar de la jornada serà solidari amb el Comitè.

Anna Sala i Cristina Torres, membres d’Hora Bruixa, expliquen que l’èxit del 8 de març les anima a seguir visibilitzant les reivindicacions feministes amb la consolidació de la jornada, que arriba a la seva tercera edició just quan el col·lectiu compleix el seu primer lustre. “Cal treure el feminisme al carrer i seguir lluitant”, asseguren, “hi ha la necessitat de seguir-nos formant i aprenent”. Aquesta voluntat de creixement del moviment serà al centre de la jornada, que se celebrarà el proper 26 de maig i que tindrà com un dels plats forts un debat sobre pornografia en què participarà el col·lectiu de treballadores sexuals Aprosex, les actrius Kali Sudhta i Anneke Necro i la periodista Noemí Casquet.

La tercera edició de la jornada també pretén potenciar l’acte polític en què visibilitzar lluites compartides que també tenen en compte la qüestió de gènere. Hi participaran els col·lectius Prostitutes Indignades, Paicam, el Comitè de Vaga, Noestàsola i la mateixa Hora Bruixa. L’esdeveniment començarà a les 11 del matí amb una classe oberta de rugby per a dones organitzada pel sènior femení del Club de Rugby de Sant Cugat i tindrà vermut i dinar amb actuacions musicals entre les activitats amb els grups Les Pasquines, Placentes Enfurismades, Mabel Flores Project, Somsò batucada i Dj Partisana.

Per a Hora Bruixa, l’esdeveniment ha de servir per treballar el feminisme d’una manera amable, permetent la visibilització de col·lectius i el debat. Les seves integrants han decidit continuar amb l’aposta després de dues primeres edicions que valoren positivament i de les quals prenen referències per repetir com l’exposició de dones il·lustradores com una de les activitats paral·leles. Així mateix, hi haurà paradetes de la Raposa del Poble sec, Noestàsola i Hora Bruixa i espai infantil amb canguratge i activitats familiars. Compten amb la col·laboració de la Maltista i Dissidència Sònica.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article