MINUT A MINUT: COVID-19

En aquest article en actualització constant trobaràs les darreres informacions contrastades sobre les conseqüències del coronavirus a nivell local. La informació completa sobre què és, quina previsió mèdica i quines mesures de prevenció hi ha sobre la malaltia la desenvolupem a un article a fons en què hi ha participat Joan Ramon Villalbí, epidemiòleg membre de la junta de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària.

Aquest minut a minut s’ha activat al migdia del dia dijous 12 de març del 2020. La informació prèvia queda recollida al mateix article i, a mode de resum, en la primera informació del minut a minut. Per atendre consultes, el Departament manté actiu el telèfon del CatSalut Respon (061), tot i que ha demanat un ús responsable després d’haver registrat un allau de trucades. En el cas d’emergències greus i de risc vital, el telèfon adequat és el 112. El Departament també ha elaborat un test digital amb preguntes senzilles per saber si es pot estar afectat pel coronavirus.

30 DE MARÇ. 21:30h. L'Ajuntament escolta la proposta de Sant Cugat Comerç i Sant Cugat Empresarial i crea una Comissió d'Emergència Econòmica Local.

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa, Elena Vila, ha comunicat que s'acull a la proposta llençada per Sant Cugat Comerç i Sant Cugat Empresarial per a la creació d'una Comissió d'Emergència Econòmica Local que ha de servir per fer seguiment de les mesures preses per pal·liar els efectes que està propiciant la pandèmia de coronavirus, avaluar-ne la implementació i proposar noves accions. Tot i que les entitats obrien la porta a la participació d'altres agents, per ara la primera reunió anunciada per Vila serà divendres amb les dues entitats proposants.

El consistori, a més, també ha anunciat la posada en marxa d'un servei d'assessorament a autònoms, comerços i microempreses per fer front a la gestió econòmica del coronavirus. L'objectiu, segons expliquen en un comunicat, és informar de les mesures econòmiques i socials com l'ajornament de tributs, els ajuts a autònoms creats per la Generalitat, la prestació extraordinària per cessament d'activitat o els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTOs). L'Oficina d'Atenció a l'Empresa (OAE) també facilitarà la tramitació d'aquests expedients per tal de garantir els llocs de treball de les persones contractades un cop acabat l'estat d'alarma. Les persones interessades en rebre el suport de l'OAE han d'emplenar un formulari o dirigir-s'hi per correu electrònic.

30 DE MARÇ. 20h. Disset nits d'aplaudiments al personal sanitari.

Una nit més, i ja en van 17, el veïnat de Sant Cugat ha sortit a les finestres i els balcons per aplaudir el personal sanitari i la resta de professionals que fan front al COVID-19.

30 DE MARÇ. 19:40h. ERC-EH Bildu refermen la petició de suspendre els lloguers amb una moció al Senat.

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana i Euskal Herria Bildu ha presentat una moció al Senat de la mà del senador santcugatenc Bernat Picornell per tal d'aconseguir la suspensió urgent i temporal (com a mínim durant l'estat d'alarma) del pagament dels lloguers, una reivindicació que aquest matí ha fet l'Ajuntament de Sant Cugat així com consistoris d'altres municipis. També es demana suspendre el pagament d'hipoteques així com fer suport als ajuntaments que decideixin cancel·lar el pagament de l'IBI. Pots llegir la moció completa a continuació:

30 DE MARÇ. 17:35h. El Síndic de Greuges anuncia una davallada d'atencions.

El Síndic de Greuges local explica que durant el confinament s'ha registrat una dismiució de les queixes i atencions: "Les nostres preocupacions ara rauen en la salut dels nostres i en les conseqüències derivades del confinament, que sembla serà llarg. I a més, la paralització de l’activitat ha significat en molts casos la paralització de les molèsties". Tot i això, el Síndic recorda que és al servei de la ciutadania per arribar a les autoritats les seves inquietuds. Durant el confinament les atencions es fan a través del seu lloc web i del correu electrònic sindicsantcugat@santcugat.cat.

30 DE MARÇ. 17:30h. El Complex Esportiu de Valldoreix suspèn el cobrament de quotes.

L'EMD de Valldoreix informa que el Complex Esportiu suspèn el cobrament de quotes a tots els usuaris mentre es mantingui el tancament de la instal·lació esportiva.

30 DE MARÇ. 15h. Tanca el CAP de Valldoreix i Can Mates manté els serveis de pediatria, salut mental, prevenció primària i tràmits i seguiment telefònic.

L'Ajuntament comunica que tanca el CAP de Valldoreix. El CAP Sant Cugat (C/de la Mina) es mantñe com el centre de referència i s'ocupa dels casos relacionats amb la COVID-19. El CAP de Can Mates manté els serveis de pediatria, salut mental, prevenció primària i tràmits i seguiment telefònic. Els canvis s'aplicaran a partir de demà.

30 DE MARÇ. 10h. L'Ajuntament demana al govern espanyol la suspensió dels lloguers.

El govern municipal ha acordat demanat al govern espanyol que en el Consell de Minsitres de demà s'acordi suspendre tenporalment i mentre duri l'estat d'alarma el pagament de lloguers d'habitatges, oficines i locals comercials, especialment en el cas de persones vulnerables. Proposen establir compensacions als tenidors. El govern municipal considera que la mesura s'hauria d'haver pres la setmana passada tenint en compte el final del mes.  Paral·lelament, el govern demana que propietaris i llogaters arribin a acords a nivell particular per postposar el pagament dels lloguers o renegociar-los en fucnió dels ingressos de les famílies, comerços, autònims i empreses.

30 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques i es recomana portar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí). Avui entra en vigor la prohibició de realitzar activitats no essencials anunciada pel govern espanyol tot i que amb una moratòria per aquelles activitats que no es podien aturar de cop. Tal com va explicar el govern espanyol: "Hi haurà un permís retribuït recuperable de tal manera que els treballadors seguiran rebent el seu salari amb normalitat i quan acabi la situació d'emergència sanitària es recuperaran les hores de treball no prestades de manera paulatina i espaciada en el temps". Pots veure les activitats que poden mantenir l'activitat al decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat. Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Aturada tota l'activitat no essencial entre el 30 de març i el 9 d'abril. Les persones afectades seguiran cobrant durant el temps d'aturada però hauran de retornar les hores abans d'acabar l'any. Pots consultar les activitats considerades essencials i, en conseqüència, les que no aturen la seva activitat al decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat.

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Cancel·lada la recollida de voluminosos.

- L'Ajuntament anuncia l'ajornament de les següents taxes i tributs:

- Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig)

- 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)

- Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig

- Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)

- Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)

- Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny

- Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig

- Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

- Cancel·lació de la part proporcional de les taxes i preus públics dels serveis que s'han deixat de prestar

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

29 DE MARÇ. 20h. Setze nits d'aplaudiments al personal sanitari.

Una nit més, i ja en van 16, el veïnat de Sant Cugat ha sortit a les finestres i els balcons per aplaudir el personal sanitari i la resta de professionals que fan front al COVID-19.

29 DE MARÇ. 14h. L'Ajuntament suspendrà demà la recollida de poda.

L'Ajuntament comunica a través de les xarxes socials que per tal de mantenir actius només els serveis essencials, a partir de demà quedarà suspesa la recollida de poda.

29 DE MARÇ. 12:45h. La majoria de població santcugatenca que creu tenir el COVID19 pateix simptomatologia lleu.

El Departament de Salut està fent públiques les dades actualitzades sobre l’avançament de la COVID19 a  Catalunya. L’objectiu últim és saber el nombre real de persones infectades i, degut a la manca de testos, Salut va crear l’aplicació StopCOVID19 CAT per tal que la ciutadania notifiqués al departament si notava alguna simptomatologia. 

Arrel de les respostes emeses pels usuaris, s’ha fet públic un mapa amb els resultats dels tests d’autoavaluació que ha omplert la ciutadania voluntàriament mitjançant l’aplicació.  El mapa es pot consultar online i mostra “símptomes reportats agregats a una resolució de aproximada de 300 metres x 300 metres”.

En el cas de Sant Cugat es pot observar que hi ha gran part del municipi en el que la ciutadania està patint alguna mena de simptomatologia, tot i que la majoria declaren que es tracta de simptomatologia lleu. Sí que és cert que a la zona de la Ronda Nord s’aglutinen 3 casos amb simptomatologia greu (marcat amb color lila). 

Pel que fa als casos positius de COVID19, a Sant Cugat es mantenen 145 casos positius notificats. Les dades del Departament de Salut s’aniran actualitzant diàriament amb les dades del departament i les facilitades pels usuaris mitjançant l’aplicatiu esmentat. 

29 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques i es recomana portar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí). Tot i ser cap de setmana, no estan permesos els desplaçaments a segones residències. Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Cancel·lada la recollida de voluminosos.

- L'Ajuntament anuncia l'ajornament de les següents taxes i tributs:

- Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig)

- 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)

- Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig

- Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)

- Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)

- Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny

- Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig

- Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

- Cancel·lació de la part proporcional de les taxes i preus públics dels serveis que s'han deixat de prestar

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

28 DE MARÇ. 20h. Quinze nits d'aplaudiments al personal sanitari.

Una nit més, i ja en van 15, el veïnat de Sant Cugat ha sortit a les finestres i els balcons per aplaudir el personal sanitari i la resta de professionals que fan front al COVID-19.

28 DE MARÇ. 19:30h. El govern espanyol anuncia l'aturada de les activitats no essencials a partir del dilluns.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut per anunciar que entre el proper dilluns i el 9 d'abril el personal d'activitats no essencials no hauran de desplaçar-se als seus centres de treball. Hi haurà un permís retribuït recuperable de tal manera que els treballadors seguiran rebent el seu salari amb normalitat i quan acabi la situació d'emergència sanitària es recuperaran les hores de treball no prestades "de manera paulatina i espaciada en el temps". Segons el govern espanyol, aquesta mesura servirà per reduir la mobilitat, disminuir el risc de contagi i descongestionar les UCIs. Els sectors que seguiran funcionant són: agricultura, indústria de l'alimentació, equips mèdics, productes químics, farmacèutics i tèxtils. La mesura s'aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari que se celebrarà demà.

28 DE MARÇ. 12:45h. El Departament de Salut confirma 145 casos positius de COVID-19 a Sant Cugat del Vallès.

A primera hora d’avui dissabte, el Departament de Salut ha posat a disposició de la ciutadania un mapa interactiu en el qual es poden consultar les dades de casos positius a les diferents àres de salut bàsiques catalanes. Sant Cugat del Vallès té 3 zones bàsiques de salut i un total de 145 casos positius.

El municipi de Sant Cugat està dividit  en 3 zones de dades. La primera zona (Sant Cugat del Vallès-1)  inclou el centre de Sant Cugat, l’Estació de Ferrocarrils, Coll Favà, el barri del Monestir, el barri de Sant Francesc i Can Magí. En aquesta zona hi ha una ràtio de 200,1 casos positius per cada 100.000 habitants, el nombre absolut de positius és de 45 casos.

La segona zona diferenciada (Sant Cugat del Vallès-2) inclou Valldoreix, La Floresta, la zona de Torrenegra, l’Eixample i la Serra de Collserola. En aquest cas la ràtio és més alta i se situa en 220 casos positius per cada 100.000 habitants, el nombre absolut de positius és de 58 casos.

Finalment, la tercera zona (Sant Cugat del Vallès-3) integra Mira-Sol, Volpelleres i Sant Cugat nord. Aquesta part de Sant Cugat té la ràtio més alta amb 296,3 casos per cada 100.000 habitants i un total de 42 casos positius.

Com es pot comprovar en la llegenda de cada mapa, el municipi de Sant Cugat es troba en el penúltim esglaó de les taxes estandarditzades més altes de casos positius de COVID-19. Les dades del Departament de Salut s’aniran actualitzant diàriament.

28 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques i es recomana portar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí). Tot i ser cap de setmana, no estan permesos els desplaçaments a segones residències. Avui hi ha mercat a Valldoreix i mercat de pagès a la plaça de Sant Pere. Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Cancel·lada la recollida de voluminosos.

- L'Ajuntament anuncia l'ajornament de les següents taxes i tributs:

- Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig)

- 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)

- Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig

- Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)

- Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)

- Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny

- Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig

- Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

- Cancel·lació de la part proporcional de les taxes i preus públics dels serveis que s'han deixat de prestar

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

27 DE MARÇ. 20h. Catorze nits d'aplaudiments al personal sanitari.

Una nit més, i ja en van 14, el veïnat de Sant Cugat ha sortit a les finestres i els balcons per aplaudir el personal sanitari i la resta de professionals que fan front al COVID-19.

27 DE MARÇ. 13:45h. L'EMD no cobrarà els lloguers dels mesos de confinament que depenen de l'administració valldoreixenca.

L'EMD de Valldoreix ha decidit cancel·lar el cobrament del lloguer dels restaurants Momotaro i El Casalet així com de la floristeria VallVerd, els lloguers que depenen de l'administració valldoreixenca. La primera cancel·lació es farà efectiva al mes d'abril i s'allargarà tant de temps com duri el confinament. L'EMD també ha comunicat que ha tancat totes les fonts públiques.

27 DE MARÇ. 13h. Cal Temerari s'adhereix a la campanya per un Pla de Xoc Social en resposta a la COVID-19.

Davant la crisi social i econòmica derivada de l'emergència sanitària causada per la COVID-19, Cal Temerari s'ha adherit a la campanya per un Pla de Xoc Social. Es tracta d'una iniciativa nascuda de col·lectius i moviments socials d'arreu de l'Estat per tal de demanar mesures que evitin deixar molta gent enrere. Pots consultar el comunicat central de la campanya aquí.

27 DE MARÇ. 12:10h. La Policia Local ha posat 136 multes per saltar-se el confinament.

L'Ajuntament ha informat a través de les xarxes socials que des de l'inici de l'estat d'alarma la Policia Local ha interposat un total de 136 multes per desobediència a persones a qui acusen de no complir les restriccions del confinament. Les sancions són d'entre 100 i 300 euros.

27 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques i es recomana portar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí). Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Cancel·lada la recollida de voluminosos.

- L'Ajuntament anuncia l'ajornament de les següents taxes i tributs:

- Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig)

- 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)

- Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig

- Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)

- Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)

- Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny

- Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig

- Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

- Cancel·lació de la part proporcional de les taxes i preus públics dels serveis que s'han deixat de prestar

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

26 DE MARÇ. 20:25h. No estàs sola llença la campanya #YoMeQuedoEnCasa #PeroÉlTambién amb recursos d'atenció a la violència masclista durant el confinament.

L'associació de supervivents de la violència masclista No estàs sola ha llençat la campanya #YoMeQuedoEnCasa #PeroÉlTambién en què evidencia les dificultats afegides que suposa el confinament per a les víctimes de violència masclista. Amb la col·laboració voluntària de Gete Comunicación, Set Settings i Zindko han elaborat una pàgina web on es troben els recursos d'atenció i denúncia (el telèfon 016, via WhatsApp 682 916 136 i 682 508 507 i el correu electrònic 016-online@mscbs.es). Al web també es pot trobar el contacte per col·laborar i un cartell per penjar-lo a les comunitats de veïns. El vídeo és el següent:

26 DE MARÇ. 20h. Tretze nits d'aplaudiments al personal sanitari.

Una nit més, i ja en van 13, el veïnat de Sant Cugat ha sortit a les finestres i els balcons per aplaudir el personal sanitari i la resta de professionals que fan front al COVID-19.

26 DE MARÇ. 12:50h. L'EMD de Valldoreix suspèn el pagament de les quotes de l'escola bressol i dels serveis que no es prestin durant la quarantena.

Valldoreix no cobrarà la quota proporcional al temps de tancament dels serveis que no es poden prestar en motiu del coronavirus. Això significa que l'EMD no emetrà cap factura de l'escola bressol corresponent al mes d'abril ni dels mesos que pugui allargar-se el confinament. Del mes de març ja es va fer el cobrament i l'EMD busca la forma de compensar les famílies.

El comunicat també especifica com queden la resta de serveis: "Altres serveis com els cursos i tallers culturals mantenen l’activitat per mitjans telemàtics durant el mes de març i l’EMD no cobrarà cap quota a partir del proper abril. Pel que fa a l’Escola de Música, també manté les classes a través de plataformes electròniques i videoconferències durant el temps que el centre es mantingui tancat".

"La mesura vol ser un ajut perquè a les llars de Valldoreix puguin disposar dels màxims recursos possibles per recuperar la normalitat el més aviat possible, un cop finalitzi el període de confinament", clou el comunicat.

26 DE MARÇ. 12:45h. Resum de la intervenció de Mireia Ingla. No hi ha dades d’infeccions i morts per coronavirus a San Cugat perquè la ciutat es troba dins de la mitjana del país.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha comparegut aquest migdia a través d’Instagram per tal de respondre a les preguntes de la ciutadania. En aquesta intervenció ha explicat que no hi ha dades d’infeccions i morts per COVID-19 a Sant Cugat ja que el Departament de Salut no les facilita territorialitzades a no ser que, com passa a Igualada, hi hagi una afectació fora de la mitjana del país.

Davant aquesta realitat, Ingla ha recordat que és important descarregar-se l’aplicació mòbil STOP COVID-19, que serveix a la Generalitat per fer un seguiment de l’estat de la cuitadania. L’alcaldessa també ha explicat que el confinament és obligat però té excepcions com anar a comprar o passejar els animals. Davant els dubtes que puguin sorgir, recomana consultar el document de preguntes freqüents elaborat per Protecció Civil.

Ingla ha insistit que no és obligatori l’ús de mascaretes i guants i ha reivindicat que des de l’Ajuntament se centra atenció en fer suport a les persones més vulnerables i aturar la crisi sanitària amb mesures com el tancament de la casa de la vila, la disponibilitat de més llits o el contacte amb les residències de gent gran. També s’ha obert un correu electrònic voluntariat@santcugat.cat per recollir tots els possibles suports de la ciutadania i empreses.

Moltes de les preguntes de la ciutadania s’han centrat en els ajuts anunciats pel consistori durant els darrers dies. Ingla explica que espera les resolucions de la Generalitat i l’Estat per fer suport al lloguer tot i que, per ara, assegura que s’estudien possibles ajuts en clau local. Assegura que si les mesures de les adminsitracions supralocals no són suficients, el govern exigirà reforçar-les. També diu que l’Ajuntament no és competent en quant a l’atur però que també es contempla la possibilitat de reforçar les subvencions a la contractació.

Sobre les obres, l’alcaldessa recorda que l’Ajuntament ha aturat totes les obres públiques però que no pot prohibir les privades. Per això recomana que s’aturin i recorda l’obligatorietat de complir les mesures estipulades per les autoritats competents. En quant a l’anunci d’ajornar el cobrament d’algunes taxes i impostos, diu que la decisió està pressa i que s’estudia el retorn de les quotes dels darrers mesos sempre amb igualtat de condicions per a totes les persones i empreses que ja les han abonat. Finalment, l’alcaldessa també ha assegurat que el subministrament de productes bàsics està garantit.

26 DE MARÇ. 12h. Compareixença en directe de l'alcaldessa a través d'Instagram.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, fa una compareixença en directe a través d'Instagram. Pots seguir-la al seu perfil.

26 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques i es recomana portar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí). Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Cancel·lada la recollida de voluminosos.

- L'Ajuntament anuncia l'ajornament de les següents taxes i tributs:

- Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig)

- 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)

- Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig

- Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)

- Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)

- Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny

- Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig

- Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

- Cancel·lació de la part proporcional de les taxes i preus públics dels serveis que s'han deixat de prestar

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

25 DE MARÇ. 20:55h. L'EMD se suma al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus.

L'EMD de Valldoreix, seguint el que ja va fer l'Ajuntament ara fa dos dies, se suma al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus consensuat per l'Associació Catalana de Municipis, l'Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya. En aquest escrit s'indica que la prioritat de les entitats locals ha de ser la de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus i, per aconseguir-ho, demanen un confinament estricte. També demanen a les administracions supramunicipals que les seves accions "tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial de les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris pugui desenvolupar la seva tasca amb garanties".

El manifest crida a iniciar línies d'ajut a les persones vulnerables i a totes aquelles que es quedaran sense feina com a conseqüència de la crisi sanitària: "Cal legislar per crear les condicions idònies per a
què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor".

Per tot això, demanen poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 i flexibilitzar les directius com la regla de la despesa i l'estabilitat pressupostària marcades per la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL). "El ens locals podem i volem ser coresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur", reivindica el manifest, que acaba mostrant el condol a totes les famílies de totes les persones que han mort a causa del COVID-19 i agraint la feina de les plantilles dels serveis essencials, del personal sanitari i dels serveis d'emergència. A continuació el comunicat complet:

25 DE MARÇ. 20:40h. L'Ajuntament busca persones voluntàries per cosir mascaretes.

L'Ajuntament se suma a la iniciativa de l'empresa rubinenca Robin Hat per cosi mascaretes. El consistori busca voluntaris a través del correu electrònic voluntariat@santcugat.cat (s'ha d'indicar nom, telèfon i adreça). Les persones voluntàries de Protecció Civil s'encarregaran de fer la distribució del material per les cases i de recollir les mascaretes per portar-les a l'empresa, que les repartirà als col·lectius sanitaris i socials que ho necessitin. Alhora, l'Ajuntament segueix recollint material sanitari d'empreses i cuitadania i fa una crida per seguir rebent aquest tipus de material.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, a través d'un comunicat, diu: “Estem rebent moltíssimes mostres de col·laboració i de voluntariat per part de la ciutadania. Voldria agrair-ho en nom de la ciutat perquè, amb l’ajuda de tots i totes, vencerem més ràpidament aquesta pandèmia. Des de l’Ajuntament treballem per canalitzar totes aquestes energies solidàries i facilitar que es transformin en actuacions concretes per lluitar contra el coronavirus”.

El consistori també fa una crida a empreses que treballen amb impressió 3D a sumar-se a la fabricació de subministraments sanitaris. Per això demana que les interessades enviïn un correu a oae@santcugat.cat i detallin què poden aportar des del voluntariat. També ha establert una col·laboració amb el laboratori de fabricació digital FabLab per fabricar subministraments sanitaris com viseres de protecció. L'institut d'FP també s'ha sumat a la iniciativa.

25 DE MARÇ. 20h. Dotze nits d'aplaudiments al personal sanitari.

Una nit més, i ja en van 12, el veïnat de Sant Cugat ha sortit a les finestres i els balcons per aplaudir el personal sanitari i la resta de professionals que fan front al COVID-19.

25 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques i es recomana portar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí). Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Cancel·lada la recollida de voluminosos.

- L'Ajuntament anuncia l'ajornament de les següents taxes i tributs:

- Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig)

- 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)

- Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig

- Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)

- Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)

- Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny

- Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig

- Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

- Cancel·lació de la part proporcional de les taxes i preus públics dels serveis que s'han deixat de prestar

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

24 DE MARÇ. 20h. 11 nits d'aplaudiments al personal sanitari.

Una nit més, i ja en van 11, el veïnat de Sant Cugat ha sortit a les finestres i els balcons per aplaudir el personal sanitari i la resta de professionals que fan front al COVID-19.

24 DE MARÇ. 19:20h. Ciutadans anuncia anuncia propostes per reduir l'impacte social i econòmic del COVID-19 i el govern diu que s'estudiaran en el marc del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL).

El grup municipal de Ciutadans ha explicat a través d'un comunicat que, per tal de reforçar les iniciatives que ja ha pres el govern municipal, presentaran un seguit de propostes amb la voluntat de reduir l'impacte social i econòmic del COVID-19. Proposen reduccions de pagament i exempcions fiscals de tributs municipals, així com en el pagament de taxes d'ocupació de la via pública. El partit també se sol·licita la creació d'un fons extraordinari d'ajudes als afectats o el desenvolupament d'una finestreta única per a donar suport i resoldre els dubtes de comerciants, restauradors, PIMES i autònoms afectats per la crisi sanitària.

Segons el portaveu taronja, Aldo Ciprian, cal emprendre un servei a domicili destinat a cobrir les necessitats de la gent gran i garantir les mesures sanitàries al transport públic. També proposa la creació d'un telèfon d'atenció al públic gratuït per tal de resoldre dubtes i realitzar acompanyament: "Els ajuntaments són les administracions més properes als ciutadans i és des d'aquesta proximitat que s'ha de reaccionar i impulsar mesures que ajudin a la gent a superar aquesta situació".

Davant aquest oferiment, i seguint amb la línia que ja va marcar quan Junts per Sant Cugat va presentar el seu propi paquet de mesures, el govern municipal agraiex les mostres de suport de l'oposició. "Totes les idees i suggeriments que rebem les estudiarem i les intentarem aplicar per mirar d'ajudar a superar aquesta situació de la millor manera possible", responen, " ara es va avançant amb decisions que hem pres com a govern i com Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL)".

24 DE MARÇ. 19:15h. L'Ajuntament ajorna el cobrament de quotes i tributs i no cobrarà els serveis no prestats.

L'Ajuntament anuncia l'ajornament de les següents taxes i tributs:

- Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig)

- 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)

- Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig

- Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)

- Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)

- Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny

- Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig

- Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

Segons expliquen en un comunicat, "la resta de tributs municipals [IBI i IAE, per exemple] de moment no s’ajornen perquè no tenen una data propera de pagament". El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, també anuncia que s'estudia l'afectació econòmica de la crisi generada pel COVID-19 per elaborar un programa d'ajuts i subvencions municipals segons la situació de cada taxa, preu o impost.

Alhora, les persones beneficiàries de serveis que s'han deixat de prestar no hauran de pagar la part proporcional al temps de l'aturada. És el cas de les escoles bressol, el taller Triangle, les escoles de Música i Art, els cursos i tallers, el Servei d'Atenció Domiciliària, l'OMET i l'Eurofitness. "En aquests moments s’està treballant per establir el mecanisme per deixar de cobrar aquests serveis: en alguns casos serà directament a la quota i, en els casos que ja s’hagi pagat per avançat, s’establirà un altre sistema per satisfer la compensació econòmica", expliquen des del govern, "el cobrament de quotes de les escoles bressols, escola de Música i Taller Triangle es retardaran fins com a mínim el 20 de maig i els del Servei d’Atenció Domiciliària es retarden com a mínim fins el 2 de juny".

Es tracta d'una mesura que es fa de la mà de la Diputació de Barcelona. Segons Soler, "des de l’Ajuntament estem fent el que està en les nostres mans perquè l’impacte econòmic en les famílies, ens els treballadors i treballadores, al comerç i en general al teixit productiu sigui el menys dolorós possible".

24 DE MARÇ. 17:15h. Totes les consultes sobre el coronavirus se centrelaitzen al CAP de Sant Cugat i les de pediatria queden centralitzades al CAP de Valldoreix.

Des de les xarxes socials de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha anunciat que, des d'avui mateix, el CAP de Sant Cugat acull totes les consultes relacionades amb el coronavirus, per tant, totes aquelles persones amb simptomatologia no han d'anar al seu CAP habitual sinó al de Sant Cugat  (Carrer de la Mina, 2,). En aquesta línia, el CAP de Valldoreix (Passeig d' Olabarria, 145) gestiona i atén, també des d'avui,  totes les consultes de pediatria del municipi. Pel que fa a la resta de consultes d'urgències, cada usuari s'haurà de desplaçar al seu Centre d'Atenció Primària corresponent.  

24 DE MARÇ. 13:15h. L’Ajuntament transforma els tallers presencials  dels Pressupostos Participatius en debats digitals a causa del coronavirus. A més, aquest dijous l'alcaldessa Mireia Ingla respondrà en directe a preguntes per Instagram

L’Ajuntament de Sant Cugat vol mantenir la feina feta fins ara en el procés dels Pressupostos Participatius i ha adaptat els tallers presencials en un format digital. Actualment, el procés es troba en fase de debat sobre les prioritats de futur dels barrisi  des d’avui, els ciutadans majors de 14 que ho desitgin poden entrar al web  https://decidim.santcugat.cat/processes/programadebarri per fer aportacions. Al web trobaran un espai digital per a cada barri, on podran consultar les línies estratègiques que s’estan seguint, donar suport a propostes i fer comentaris o esmenes. Des de l’Ajuntament exposen que “Tant la diagnosi prèvia com les necessitats detectades i les prioritats de futur que es consensuïn, s’integraran dins el Programa de Barri”. 

Aquest canvi digital i circumstancial pot generar dificultat per a certs veïns i veïnes i, per tant, l’Ajuntament posa a disposició un correu electrònic per respondre consultes i posar-hi solució (participacio@santcugat.cat ). 

D’altra banda, l’alcaldessa Mireia Ingla es posarà a disposició dels usuaris que desitgin fer-li preguntes aquest mateix dijous 26 a les 12h, quan oferirà un directe per Instagram a través del seu perfil @mireiaingla. Les preguntes es poden fer arribar per correu electrònic a alcaldia@santcugat.cat.

24 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques i es recomana portar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí). Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Cancel·lada la recollida de voluminosos.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

23 DE MARÇ. 20:15h. Els Castellers criden a participar a la sisena edició del premi literari Gausacs Amunt! com a passatemps per als alumnes.

Ni el confinament ni el tancament dels centres educatius aturen la sisena edició del premi Gausacs Amunt!, el premi literari dels Castellers de Sant Cugat amb modalitats de narrativa, poesia i microrelats i amb quatre categories: de primer a tercer de primària; de quart a sisè de primària; secundària, batxillerat i cicles formatius, i adults. Davant el tancament dels centres educatius, els Gausacs conviden els centres i el seu professorat a proposar la participació al premi com un passatemps per als alumnes. Aquest any, ajustant-se a un dels principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, els textos hauran de tractar la igualtat de gènere. Pots consultar les bases completes aquí.

23 DE MARÇ. 20h. Aplaudiment al personal sanitari.

El veïnat de Sant Cugat ha tornat a sortir a les finestres i als balcons per aplaudir la feina del personal sanitari i de la resta de professionals que fan front al COVID-19. És la desena nit consecutiva que es fa.

23 DE MARÇ. 18:10h. L'Ajuntament se suma al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus.

L'Ajuntament se suma al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus consensuat per l'Associació Catalana de Municipis, l'Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya. En aquest escrit s'indica que la prioritat de les entitats locals ha de ser la de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus i, per aconseguir-ho, demanen un confinament estricte. També demanen a les administracions supramunicipals que les seves accions "tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial de les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris pugui desenvolupar la seva tasca amb garanties".

El manifest crida a iniciar línies d'ajut a les persones vulnerables i a totes aquelles que es quedaran sense feina com a conseqüència de la crisi sanitària: "Cal legislar per crear les condicions idònies per a
què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor".

Per tot això, demanen poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 i flexibilitzar les directius com la regla de la despesa i l'estabilitat pressupostària marcades per la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL). "El ens locals podem i volem ser coresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur", reivindica el manifest, que acaba mostrant el condol a totes les famílies de totes les persones que han mort a causa del COVID-19 i agraint la feina de les plantilles dels serveis essencials, del personal sanitari i dels serveis d'emergència. A continuació el comunicat complet:

23 DE MARÇ. 17:55h. Potsposada la segona edició del Festival LUMÍNIC.

El festival de fotografia s'hauria d'haver celebrat entre el 26 de març i el 10 de maig però, seguint l'estat d'alarma i les recomanacions de les autoritats pel COVID-19, la segona edició del Festival LUMÍNIC de fotografia es potposarà, a priori per celebrar-se durant el mes de maig. Les activitats, tallers, cursos, taules rodones i xerrades es concentraran en dos caps de setmana d'octubre encara per determinar.

23 DE MARÇ. 13:30h. L'Ajuntament suspèn el cobrament del lloguer de tots els immobles de Promusa.

Afectant a 499 famílies, l'Ajuntament ha comunicat que suspèn el cobrament del lloguer dels immobles de Promusa, per ara durant el mes d'abril. Afecta a tots els lloguers de l'empresa pública: 499 habitatges, 48 oficines, 91 locals comercials (incloent les parades dels mercats municipals), 422 aparcaments i 42 trasters. "Les properes setmanes l’Ajuntament i Promusa valoraran cas per cas la manera de gestionar el cobrament d’aquests lloguers en funció de cada situació econòmica", expliquen en un comunicat, "a més a més, l’Ajuntament farà una proposta d’ajuts i subvencions segons la situació de cada llogater". El govern municipal insta el govern estatal a decretar un paquet d'ajudes al lloguer per complementar les accions que es prenen des dels municipis.

23 DE MARÇ. 13:15h. Aturada la recollida de voluminosos.

L'Ajuntament ha comunicat a través de les xarxes socials que des d'avui s'atura la recollida de voluminosos per tal d'optimitzar recursos. Per això demanen que no es deixin mobles ni cap altre tipus de voluminós al carrer. Es manté sense cap canvi la recollida d'escombraries.

23 DE MARÇ. 8:30h. Sant Cugat Comerç aposta, amb altres 11 associacions de comerciants, per l'oferiment de productes a domicili.

Davant la crisi sanitària, Sant Cugat Comerç i altres 11 associacions de comerciants del país aposten per la compra de productes a domicili i potencia la plataforma slowshopping.cat per fer-ho possible. "Per fer-ho possible, el portal posa a disposició de tots els clients interessats, les dades de contacte de comerços locals que segueixen oberts al públic o que ofereixen la possibilitat de fer entregues a domicili", expliquen a un comunicat, "els usuaris poden seleccionar el seu barri o localitat, utilitzar un desplegable amb diferents categories de comerç i trobar les dades de contacte per seguir fent compres responsables, aquesta vegada des de casa". Criden a altres associacionts de comerciants a contactar amb ells per sumar-se a la iniciativa.

23 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus i posada en marxa del certificat autoresponsable de desplaçament.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques. A més, avui ha entrat en funcionament el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma (pots descarregar-lo i consultar tota la informació aquí), un document que ha de servir a la ciutadania i als cossos de seguretat comprovar que el desplaçament que s'efectua forma part dels supòsits permesos. No és un document que s'ha de portar obligatòriament cada cop que se surt de casa però és recomanable fer-ho ni substitueix el certificat de treball. Només els agents de policia el poden requerir i es pot portar imprès o en format digital al mòbil. Si el que es declara al document o en paraula no és cert, es podrà sancionar. Les afectacions a Sant Cugat avui dia són les següents:

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

22 DE MARÇ. 20h. En la novena nit d'aplaudiments al personal sanitari, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local, Protecció Civil i ADF han fet sonar les sirenes a urgències de l'Hospital General i als CAPs de Can Mates i Sant Cugat (de la Mina) en reconeixement dels seus companys sanitaris.

22 DE MARÇ. 19:15h. L'Ajuntament tramita els ajuts equivaslent a les beques de menjador de les escoles bressol i prepara els de primària i secundària.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha fet un comunicat a través de les xarxes socials per tal d'anunciar que els serveis socials mantenen la seva atenció de forma telemàtica. Així mateix, explica que ja s'han començat les targetes moneder que substituiran les beques menjador de les escoles bressol mentre duri l'excepcionalitat, que han d'arribar "entre aquesta setmana i la setmana que ve a totes les llars". Diu que durant la propera setmana també es tramitaran les més de 900 targetes moneder de les beques de menjador de primària i secundària. Alhora, explica que els serveis socials treballaran de la mà de les xarxes de suport veïnal per planificar accions conjuntes.

22 DE MARÇ. 8:40h. Junts per Sant Cugat proposa diverses accions al govern, que diu que s'estudien en el marc del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL).

Ahir al migdia Junts per Sant Cugat va enviar al govern i als mitjans de comunicació un seguit de propostes en clau local per fer front a la crisi del coronavirus. Es tracta de propostes en base a cinc eixos (persones, infraestructures, economia, seguretat i informació), la majoria de les quals depenen del propi Ajuntament tot i que d'altres suposa instar altres administracions, com ara la petició de no cobrar el tribut metropolità i a modificar la llei d'estabilitat pressupostària per als ens locals. Pots veure el conjunt de propostes a continuació:

El govern municipal respon a aquestes idees agraint les mostres de suport de Junts i de Ciutadans com a oposició de molta altra gent. "Totes les idees i suggeriments que rebem les estudiarem i les intentarem aplicar per mirar d'ajudar a superar aquesta situació de la millor manera possible", responen, " ara es va avançant amb decisions que hem pres com a govern i com Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL)".

22 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques. No es pot anar a segones residències. Les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

21 DE MARÇ. 20h. Vuitè aplaudiment al personal sanitari.

21 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques. Avui se celebra el mercat de pagès de l'Ateneu com a punt de subministrament d'aliments. Alhora, no es pot anar a segones residències. Les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

20 DE MARÇ. 20h. Setena nit consecutiva d'aplaudiments a les finestres i balcons.

20 DE MARÇ. 14:30h. Sant Cugat Creix demana donar suport a les entitats esportives i Canals Galeria d'Art proposa potenciar l'art a través de les xarxes.

Durant les darreres hores més iniciatives d'entitats esportives i culturals de la ciutat s'han obert camí.

D'una banda, Sant Cugat Creix ha emès un comunicat instant a donar suport a les entitats esportives santcugatenques després d'haver fet una reunió telemàtica. "Tots els clubs són conscients del moment que vivim i no solament participem en el confinament establert, sinó que som també conscients que hem de col·laborar activament i hem engegat iniciatives per ajudar que aquest sigui el més lleu possible per als esportistes i famílies", expliquen. Consideren que podran reprendre algun tipus d'activitat durant el mes de maig i demanen als clibs, tècnics, famílies i l'administració un esfprç per ajustar-se a aquesta realitat. Pots llegir el comunicat complet aquí.

D'altra, Canals Galeria d'Art també ha fet una proposta a través de l'etiqueta #cadadiaunartista. La galeria santcugatenca diu que manté les tasques en confinament i amb comunicació en línia.

20 DE MARÇ. 11:00h. Sant Cugat comença a utilitzar drons amb missatges per altaveu per recordar a la ciutadania que s'ha de quedar a casa i s'intensifiquen els controls policials.

L’Ajuntament de Sant Cugat i l’empresa Märs Intelligences han posat en marxa un dron que, amb l’ajut d’un altaveu, recordarà a la ciutadania que cal quedar-se a casa confinats. La finalitat última del dron és sobrevolar la ciutat mentre emet missatges per conscienciar la població de la necessitat del confinament. 

Aquest dispositiu se suma als controls que estan duent a terme Mossos d’Esquadra a les entrades del municipi, per tal que els desplaçaments de la població siguin els imprescindibles. Els agents requereixen el certificat d’empresa si els conductors van a treballar i el tiquet de compra si se surt per anar al supermercat o a la farmàcia. 

D’altra banda, Policia Local i Protecció Civil també controlen les entrades al Parc de Collserola i parcs municipals, així com els vianants que es mobilitzen pels carrers de Sant Cugat sense motiu imprescindible. 

20 DE MARÇ. 8:25h. Iniciativa per dedicar dibuixos d'infants al personal sanitari.

A proposta del periodista i regidor Josep Maria Vallès, s'inicia una iniciativa que convida els infants santcugatencs a fer dibuixos dedicats al personal sanitari que és a primera línia fent front al COVID-19. Vallès ha contactat amb l'Hospital General de Catalunya per activar la proposta amb el suport del centre sanitari. Per participar-hi cal:

- Penjar el dibuix a Instagram amb l'etiqueta #jodibuixoacasaHGC i mencionant el perfil @quironsalud (amb el nom, cognom i edat de l'autor o autora).

- Enviar el dibuix a informacionhgc@quironsalud.es (amb el nom, cognom i edat de l'autor o autora). Així l'hospital exposarà els dibuixos.

El periodista explica la iniciativa amb detall en aquest article al seu blog personal.

20 DE MARÇ. 8:20h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques. Les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès de l'Ateneu santcugatenc, que passa a ser setmanal.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

19 DE MARÇ. 20h. Sisena nit d'aplaudiments al personal sanitari que és a primera línia per aturar el coronavirus.

19 DE MARÇ. 17:30h. Aturades totes les obres públiques, recomanació per aturar les privades i adaptació dels horaris dels mercats.

L'Ajuntament comunica que ha pres la decisió d'aturar totes les obres en espais públics (excepte els casos d'urgència, i recomana aturar les privades, advertint a més que en les que es mantinguin s'hauran de complir tots els requeriments de l'estat d'alarma.

El consistori també anuncia un canvi dels horaris dels mercats municipals per tal de reforçar la venda d'aliments. Els nous horaris són:

- Mercat Torre Blanca: de dilluns a dissabte de 8:00 a 14:00 hores. Divendres també per la tarda (de 8:00 a 19:00 horari continuat)

- Mercat Mira-sol: de dilluns a divendres de 9:00 fins les 19:00 hores. Dissabte 9.00 a 15.00h.

- Mercat Vell: de dilluns a dissabte de les 8:00 a 15:00 hores. Aquests dies solament funcionen les parades d’alimentació (la part de restauració esta inactiva)

- Mercat Volpelleres: de dimarts a divendres de 9:00 fins les 19:00 hores. Dissabte de 9.00 a 15.00h.

- Mercat de Pagès de l'Ateneu santcugatenc. Passa a ser setmanal. Es manté a la plaça de Sant Pere.

L’Ajuntament també permet l’obertura de parades d’alimentació dels mercadets de Sant Cugat (dijous), Valldoreix (dissabte) i la Floresta (diumenge). La resta de parades (roba, parament de la llar, floricultura...) no poden obrir.

19 DE MARÇ. 8:30h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques. Les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- Es mantenen els mercats i mercadets a l'aire lliure tot i que limitant-ne la participació de parades (només alimentació) i prenent noves mesures de seguretat com la distància entre usuaris, paradistes i parades. Això afecta al mercadet dels dijous del centre de Sant Cugat, el dels dissabtes de Valldoreix, el de la Floresta i el mercat de pagès quinzenal de l'Ateneu santcugatenc.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir tot i que fa misses en línia.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

18 DE MARÇ. 21h. Cassolada contra el discurs de Felipe VI en motiu de la crisi pel coronavirus.

18 DE MARÇ. 20h. Cinquè dia d'aplaudiment al personal sanitari.

18 DE MARÇ. 18h. Es tornen a fer tots els mercadets al carrer però només amb les parades d'alimentació.

No només el mercadet dels dissabtes de Valldoreix tornarà aquest cap de setmana, també el mercat dels dijous al centre de la ciutat, el mercat de pagès quinzenal organitzat per l'Ateneu santcugatenc així com el mercadet a la plaça de la Floresta es faran tot i que implementant noves mesures de seguretat i només amb les parades d'alimentació. També restaran oberts els comerços amb béns de primera necessitat i d'alimentació. Així ho ha comunicat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa, Elena Vila, a través de les xarxes de l'Ajuntament.

18 DE MARÇ. 14h. Valldoreix recupera el mercadet dels dissabtes però amb mesures de prevenció.

Després d'un dissabte sense mercadet en motiu de la pandèmia, l'EMD de Valldoreix anuncia que recupera el mercadet dels dissabtes però aplicant medures de seguretat. El mercadet tindrà 24 parades d'abastament d'aliments de primera necessitat: fruites i verdures, forn de pa, formatges i làtics, lleguns i cereals, embotits, productes ecològics i menjar preparat. Per tal d'evitar el contagi, s'haurà de respectar la distància de seguretat de metre i mig entre les persones (usuàries i paradistes) i es marcarà una distància mínima de quatre metres entre les parades (que estaran en una única filera i no a banda i banda del carrer). Els marxants, a més, portaran mascareta, guants de plàtic i gel hidroalcohòlic.

Així mateix, l'EMD de Valldoreix anuncia canvis en el transport públic en motiu de la crisi del COVID-19. Es mantindrà el servei habitual a les líneis V1 i V3 (un autobús a l'hora) mentr ela V2 passarà a tenir una freqüència de 30 minuts, començant a circular a les 7:07 a la plaça de l'Estació. A Sant Cugat es manté el funcionament de línies però es redueix l'aforament a un terç de la capacitat total de cada vehicle.

18 DE MARÇ. 13h. El Servei d'Ocupació de Terrassa busca professionals sanitaris, per ara només per al seu municipi.

El Servei d'Ocupació de Terrassa ha fet públiques diverses ofertes de feina en l'àmbit de sanitat per tal de reforçar l'atenció enmig de la pandèmia. Busquen: personal graduat en medicina, personal auxiliar de clínica, personal zelador, personal gerocultor i personal d'infermeria. L'Ajuntament de Terrassa i Mútua Terrassa expliquen a elCugatenc que, per ara, es tracta d'una iniciativa del Servei d'Ocupació centrada en la cocapital comarcal. "Va notificar-nos que farien tota la cerca que poguessin de professionals sanitaris o de serveis de suport (neteja, etc.) per poder posar a disposició de les entitat assistencials de la ciutat per si, en cas que calgués reclutar personal, emprar el servei com una font més", expliquen fonts de la Mútua. Per tant, ara per ara, tot i que el reforçament pugui millorar l'atenció a l'hospital de referència de Sant Cugat, la crida és purament egarenca.

18 DE MARÇ. 12:30h. La Cambra de Terrassa habilita telemàticament sistemes d'atenció a consultes adaptats a la situació d'alerta sanitària i tanca l'oficina de Sant Cugat.

La Cambra de Terrassa manté tancada la seva seu a Sant Cugat. A més, comunica que només s'atendrà de manera presencial (de 8 a 14h de dilluns a divendres) en el cas dels serveis de gestió administrativa del comerç internacional i que s'ha obert un canal específic sobre el COVID-19 al web, on també han habilitat un espai de consultes [a través dels correus electrònics opuig@cambraterrassa.org (Oriol Puig, responsable d’assessorament jurídic internacional) i amunuera@cambraterrassa.org (Antoni Munuera, responsable de programes de promoció empresarial)].

En un comunicat expliquen: "Així mateix s’han posposat tots els viatges de feina i les missions comercials que es reprogramaran més endavant. S’han cancel·lat tots els cursos i sessions informatives i es posposen les reunions externes i desplaçaments promovent l’ús d’eines de comunicació com el telèfon, correu electrònic o Skype. També s’han posposat les activitats que impliquin treball grupal i cessions de sales a clients".

La Cambra, a més, fa una crida a les empreses per optar pel teletreball i ajustar la seva producció per evitar el contagi. A més, recomana seguir els consells del Consell General de Cambres de Catalunya "per un mínim manteniment de l’activitat econòmica en aquesta etapa de recomanat confinament de la població, a la vegada que es detallen una sèrie de mesures urgents que l’Administració ha de facilitar per tal d’ajudar al màxim manteniment de l’activitat econòmica, apel·lant a la responsabilitat de tots en aquest moment crític". Aquí pots consultar el document complet.

18 DE MARÇ. 12h. Cassolada perquè els Borbons "tornin tot el que han robat" a la sanitat pública.

A les 21h, coincidint amb el discurs de Felipe VI, n'hi ha prevista una de nova.

18 DE MARÇ. 8:45h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques. Les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

17 DE MARÇ. 20h. Aplaudiment del veïnat per quarta nit consecutiva al personal sanitari que fa front al COVID-19.

17 DE MARÇ. 13:50h. El PSC tanca la seu i s'ofereix a ajudar en tasques quotidianes.

L'agrupació local del PSC anuncia que, seguint les directrius del partit a nivell nacional, la seu santcugatenca roman tancada al públic. Més enllà d'aquesta limitació, comuna a la resta de partits de la ciutat, l'agrupació explica en un comunicat de premsa que els treballadors i treballadores del partit es posen a disposició de qualsevol persona que necessiti suport en les tasques quotidianes. Per tal de contactar-hi, faciliten dos correus electrònics i un telèfon: santcugat@socialistes.catgruppsc@santcugat.cat i 674 36 71 10. Pots mirar el comunicat complet aquí.

L'oferiment de suport dels socialistes se suma a les altres cinc xarxes de suport que s'han creat al municipi des de l'inici de les mesures restrictives pel coronavirus:

- L'Aplec Jove [suport a persones vulnerables, gent gran, canguratge i assessorament laboral (a Cal Temerari, que estarà operatiu mentre sigui possible de 12 a 14 del migdia i de 16 a 20 de la tarda, encara no se sap si demà es podrà iniciar el servei)]. Més informació.

- El Jovent Republicà (suport a persones vulnerables). Més informació.

- Un grup d'adolescents sota el lema Jovent de Sant Cugat Actiu! (suport a persones vulnerables). Més informació.

- Veïnat de la Floresta i les Planes (ajut a gent gran, població de risc o vulnerable, persones aïllades i persones amb dependents a càrrec i amb mobilitat limitada). Més informació.

- El veïnat del carrer Sabadell (suport entre el veïnat del carrer i rodalies). Més informació.

17 DE MARÇ. 12:50h. Els Mossos d'Esquadra adverteixen d'intents d'estafa per part de persones que es fan passar per sanitàries.

Els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament adverteixen que han detectat intents d'estafa per part de persones que es fan passar per professionals sanitàries. Les autoritats demanen que no se'ls deixi accedir a no ser que s'hagi rebut un avís previ del CAP o l'hospital. Segons la policia autonòmica, aquestes persones intenten accedir als domicilis vestides amb una bata blanca i intenten cobrar la falsa assistència. Preferentment actuen en habitatges on viu gent gran.

17 DE MARÇ. 11:45h. Sant Cugat Comerç demana mesures urgents i extraordinàries i crea una línia de comunicació i distribució.

L'associació Sant Cugat Comerç ha emès un comunicat en què demana "mesures urgents i extraordinàries" per fer front a la suspensió de l'activitat comercial arran del brot de COVID-19. En l'escrit, l'entitat es posa a disposició de tot el comerç, restauració i oci de la ciutat i explica que es crea una nova línia de comunicació i distribució amb tot el comerç no associat a través de WhatsApp (690 85 82 30 / 637 76 12 42). Els comerços que hi contactin rebran les novetats que vagin apareixent. L'entitat de comerciants també posa en valor la capacitat d'adaptació dels negocis que, tot i haver-se vist obligats a tancar, s'han reinventat amb entregues a domicilis. Pots veure el comunicat complet aquí.

17 DE MARÇ. 8:45h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Es manté l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques. Les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Tancat el servei de BiciBox.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

16 DE MARÇ. 20h. Aplaudiment en reconeixement de totes les persones que des del seu lloc de feina lluiten contra el coronavirus.

16 DE MARÇ. 19:20h. Missatge institucional del l'alcaldessa, Mireia Ingla.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha fet un missatge institucional en què demana la col·laboració del jovent, explica els ajuts que s'han anunciat aquest matí i assegura que l'Hospital General està a disposició del Departament de Salut.

16 DE MARÇ. 16:30h. Missatge institucional del president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig.

El president de l'EMD de Valldoreix repassa en un missatge institucionals totes les afectacions del coronavirus a la vila:

16 DE MARÇ. 13h. L'Ajuntament anuncia ajuts al lloguer, a persones autònomes i empreses amb contractes públics i al comerç local.

El govern municipal ha emès un comunicat per anunciar que durant les properes setmanes s'aprovaran línies d'ajut al lloguer i a l'activitat econòmica. Tot i això, l'alcaldessa, Mireia Ingla, demana als propietaris d'habitatges i locals comercials en lloguer que col·laborin per superar les conseqüències econòmiques de la crisi. Alhora, el govern municipal demana l'Estat que s'aixequin les mesures d'estabilitat pressupostària als ens locals per tal de fer efectives les línies d'ajut. Són les següents línies:

- Lloguer: Ajuts destinats a les famílies amb menys recursos i amb dificultats econòmiques que viuen a habitatges públics de Promusa i a lloguers privats.

- Comerç: Ajuts i subvencions per compensar la taxa de terrasses, la taxa de recollida d'escombraries comercial i l'imposrt del Tribut Metropolità de l'AMB.

- Empreses i autònims que treballen per al consistori: Indemnitzacions a les empreses i persones autònomes que treballen per a l'Ajuntament i que han vist suspesos els seus contractes.

- Pagament de factures: L'Ajuntament avançarà el pagament de factures d'autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat el més aviat possible.

16 DE MARÇ. 8:45h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

La setmana comença amb l'obligació del confinament i l'agraïment de l'Ajuntament a les xarxes de suport veïnal tot i que demanant que tinguin en compte totes les recomanacions fetes per les autoritats competents. Amb nivell d'emergència 1 arreu del país, l'estat d'alarma a nivell estatal i l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques com treballar en els serveis que poden obrir, les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat parcialment per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lada la concentració de la Plataforma de Pensionistes d'avui.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Cancel·lada la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

15 DE MARÇ. 20h. Sant Cugat aplaudeix a totes les persones que des del seu lloc de feina lluiten contra el coronavirus.

15 DE MARÇ. 18:45h. Es crea una nova xarxa de suport veïnal per a la Floresta i les Planes.

El veïnat de la Floresta i les Planes ha organitzat una xarxa específica per tal d'ajudar la gent gran, població de risc o vulnerable, persones aïllades i persones amb dependents a càrrec i amb mobilitat limitada. L'objectiu és ajudar-los amb la compra d'aliments o a farmàcies i fer acompanyament en cotxe a centres de salut, entre d'altres necessitats que puguin sorgir. Es coordinen a través del telèfon 626 162 890. Aquesta és la cinquena xarxa de suport que sorgeix a Sant Cugat. Les altres quatre són:

- L'Aplec Jove [suport a persones vulnerables, gent gran, canguratge i assessorament laboral (a Cal Temerari, que estarà operatiu mentre sigui possible de 12 a 14 del migdia i de 16 a 20 de la tarda, encara no se sap si demà es podrà iniciar el servei)]. Més informació.

- El Jovent Republicà (suport a persones vulnerables). Més informació.

- Un grup d'adolescents sota el lema Jovent de Sant Cugat Actiu! (suport a persones vulnerables). Més informació.

- El veïnat del carrer Sabadell (suport entre el veïnat del carrer i rodalies). Més informació.

Les expliquem més a fons en un article específic sobre les mostres de solidaritat i supor mutu sorgides arran de la crisi del COVID-19.

15 DE MARÇ. 18h. Precintats tots els parcs infantils de Valldoreix, tancades les oficines de l'EMD i l'Ajuntament anuncia sancions des de 100 euros.

L'EMD de Valldoreix ha precintat tots els parcs infantils de la vila. Com a Sant Cugat, la Policia Local vetllarà perquè no hi hagi ningú al carrer incomplint les normes de l'estat d'alarma. L'Ajuntament també anuncia el tancament dels grans parcs (Central, Can Mates i Pollancreda) ja que està prohibit l'accés a parcs infantil si zones verdes. Anuncia sancions des de 100 euros. Alhora, l'EMD de Valldoreix ha anunciat el tancament de les oficines de l'EMD durant 15 dies.

15 DE MARÇ. 14h. Tanquen els ambulatoris i serveis d'infermeria de la Floresta i les Planes i se centralitza l'atenció al CAP de Valldoreix.

Els serveis de salut de la Floresta, les Planes i Valldoreix se centralitzen al CAP de Valldoreix amb el tancament dels ambulatoris i serveis d'infermeria de la Floresta i les Planes. L'Ajuntament recomana fer les consultes telefònicament.

15 DE MARÇ. 13:30h. L'Ajuntament anuncia sancions per a les persones que siguin al carrer incomplint l'estat d'alarma.

S'ha fet efectiu el tancament dels parcs infantils i durant les properes hores s'indicarà amb cartells. Durant tot el dia els agents cívics i Protecció Civil han convidat les persones que eren al carrer incomplint l'estat d'alarma que havien de tornar a casa. L'alcaldessa, Mireia Ingla, avisa que es comença a sancionar amb actuacions dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local. No es pot sortir de casa si no és per comprar aliments, medicaments o altres productes de primera necessitat, per rebre assistència sanitària, per anar i tornar de treballar, per assistir les persones dependents, per acudir a entitats finances i d'assegurances o per altres motius similars. Veïns del carrer Montserrat s'hi sumen a la crida penjant cartells a les portes dels seus habitatges.

15 DE MARÇ. 8:45h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

El diumenge comença amb l'obligació del confinament i l'agraïment de l'Ajuntament a les xarxes de suport veïnal tot i que demanant que tinguin en compte totes les recomanacions fetes per les autoritats competents. Amb nivell d'emergència 1 arreu del país, l'estat d'alarma a nivell estatal i l'obligació de no sortir de casa si no és per comprar, anar al metge, a treballar o altres necessitats bàsiques, les afectacions a Sant Cugat són les següents.

- L'Ajuntament roman tancat, el que suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...).

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...).

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes).

- Els parcs infantils restaran tancats.

- Les àrees verda i blava d'aparcament són gratuïtes.

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat).

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir.

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat per la detecció d'un cas de coronavirus.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

Entitats:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Anul·lada la concentració de la Plataforma de Pensionistes del proper dilluns.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari, que manté obert l'espai de cotreball Sincrocoop i la Taverna.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- Ajornat l'acte del projecte Caponera 2020 previst per a aquest diumenge a la Floresta.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Cancel·lada la carxofada solidària de l’Associació Veïnal Centre-Estació prevista per a diumenge.

- Cancel·lada la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

14 DE MARÇ. 22h. Alguns ciutadans aplaudeixen des de casa en reconeixement de la tasca dels serveis sanitaris.

14 DE MARÇ. 21:45h. Sant Cugat tanca els parcs infantils, la Casa de la Vila i anul·la el Ple de dilluns.

La darrera reunió del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) ha decidit que definitivament es tancaran tots els equipaments municipals excepte els consultoris de les Planes i la Floresta (també resten oberts els equipaments sanitaris de la Generalitat) i els mercats municipals. Gairebé tot el personal municipal haurà de fer teletreball i estar en situació de serveis mínims. "Tot i això l’Ajuntament manté en ple funcionament serveis bàsics com la Policia Local, els serveis socials, els serveis de salut, els mercats municipals, el transport urbà (que ofereix 1/3 del seu servei en compliment de les mesures decretades per la Generalitat), l’atenció ciutadana i subministraments bàsics com l’aigua o la recollida d’escombraries", recull el comunicat municipal.

Els serveis socials queden centralitzats a la Casa Mònaco amb atenció presencial i per telèfon (93 565 70 00) i el correu electrònic serveissocials@santcugat.cat. Es fa seguiment del servei de teleassistència domiciliària, a les persones que viuen soles i a les sense llar. El govern assegura que es treballa perquè les beques menjador es facin efectives a través de targetes moneder. Així mateix, el govern celebra les xarxes ciutadanes sorgides arreu del municipi però demana que es prenguin mesures de prevenció.

Seguint la crida per romandre a casa, l'Ajuntament ha ordenat el tancament dels parcs infantils i que l'àrea verda i blava d'aparcament siguin gratuïtes durant 15 dies. Els cossos de seguretat treballen per garantir el tancament de l'hosteleria ordenat a nivell de Catalunya i d'Espanya i limitar l'afluència als comerços oberts. La parròquia Sant Pere d'Octavià ja ha suspès totes les activitats religioses i el govern crida a la resta de centres de culte a seguir les instruccions que restringeixen l'accés.

El tancament de la Casa de la Vila suposa l'anul·lació de totes les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i passar a fer l'atenció només per via telefònica a través del telèfon 010. El registre de l'OAC es trasllada a la comissaria de la Policia Local (plaça de la Vila) només per atendre tràmits d'extricta necessitat. L'Oficina Municipal d'Escolarització ha anul·lat totes les visites i a partir de dilluns només oferirà atenció telefònica.

Finalment, l'Ajuntament també ha acordat suspendre el Ple municipal previst per al proper dilluns.

14 DE MARÇ. 21:30h. El govern espanyol explica l'estat d'alarma amb restriccions arreu d'Espanya i avança que hi haurà mesures de suport a treballadors i empreses.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut per explicar les noves restriccions derivades de l'aplicació de l'estat d'alarma. Totes elles per un període de 15 dies prorrogables. El govern fa efectiva la supeditació de les autonomies a les ordres de l'Estat en matèria de defensa, interior, transports, mobilitat i sanitat. La restricció més significativa és la prohibició de sortir de casa si no és per comprar aliments, medicaments o altres productes de primera necessitat, per rebre assistència sanitària, per anar i tornar de treballar, per assistir les persones dependents, per acudir a entitats finances i d'assegurances o per altres motius similars.

Amb la decisió del govern es cancel·la l'activitat lectiva arreu de l'Estat així com l'activitat comercial que no es dediqui a bens de primera necessitat, premsa, combustibles, estancs, aliments animals de companyia, tintoreries i perruqueries. El transport de rodalies es manté intacte però el de mitja distància es redueix a la meitat. També s'anul·len els espectacles amb públic i les festes populars i s'obliga a tancar els locals d'hosteleria. Assegura que el subministrament d'aliments i serveis bàsics està garantit.

Els cossos i forces de seguretat de l'estat resten al servei del Ministeri de l'Insterior i Sánchez assegura que l'Exèrcit està preparat per actuar si és necessari. A més, ha anunciat que demà es donaran a conèixer mesures per fer suport als treballadors, per evitar acomiadaments, per garantir la liquiditat de les empreses i potenciar la investigació per trobar la vacuna per fer front al coronavirus.

14 DE MARÇ. 17:50h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Amb nivell d'emergència 1 arreu del país i l'estat d'alarma a nivell estatal que s'ha aplicat avui, les afectacions a Sant Cugat són les següents.

Noves activitats afectades des de la darrera actualització d'aquest minut a minut:

- El Centre Islàmic del Vallès atura totes les seves activitats.

- El Bisbat atura totes les activitats al Monestir.

- El Centre d'Alt Rendiment roman tancat per la detecció d'un cas de coronavirus.

Afectacions prèvies que segueixen en peu:

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- Cancel·lat el Ple de Valldoreix del proper dijous.

- Anul·lada la concentració de la Plataforma de Pensionistes del proper dilluns.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari, que manté obert l'espai de cotreball Sincrocoop i la Taverna.

- Anul·lada la festa de tancament del 8M, prevista per a aquesta tarda.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix així com els centres educatius.

- Ajornat l'acte del projecte Caponera 2020 previst per a aquest diumenge a la Floresta.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...)

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...)

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes)

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat)

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

- Cancel·lada la carxofada solidària de l’Associació Veïnal Centre-Estació prevista per a diumenge.

- Cancel·lada la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

- S’ha anul·lat l’Audiència pública i l’assistència de públic al Ple de dilluns.

Resten oberts els serveis socials, els equipaments sanitaris i els mercats municipals. També resta oberta la Casa de la Vila.

14 DE MARÇ. 15:45h. L'estat d'alarma prohibeix sortir de casa si no és per treballar, comprar o anar al metge.

El govern espanyol ha donat a conèixer les limitacions que suposa l'estat d'alarma anunciat el dia anterior. La principal limitació és la de la llibertat de circulació, que només es permet per anar a treballar, comprar o acudir al metge, entre d'altres excepcions de força major. Alhora, el govern central pren totes les competències delegades amb titularitats al Ministeri de Defensa, Interior, Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i Sanitat i ordena la col·laboració de les autonomies. El decret també permetra requisar béns. S'insta a les empreses a formentar el teletreball i s'ordena la suspensió de l'activitat educativa arreu d'Espanya. Consulta el Real Decret complet aquí.

14 DE MARÇ. 9h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Amb nivell d'emergència 1 arreu del país i l'anunci de l'estat d'alarma a nivell estatal que s'ha daplicar avui, les afectacions a Sant Cugat són les següents.

Noves activitats afectades des de la darrera actualització d'aquest minut a minut:

- Tots els bars i restaurants romandran tancats.

- El Mercat de Pagès, que se celebra avui a la plaça de Sant Pere, és l'única activitat de l'Ateneu que es manté.

Afectacions prèvies que segueixen en peu:

- El Club Muntanyenc tanca i anul·la totes les activitats.

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

- Cancel·lat el Ple de Valldoreix del proper dijous.

- Anul·lada la concentració de la Plataforma de Pensionistes del proper dilluns.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari, que manté obert l'espai de cotreball Sincrocoop i la Taverna.

- Anul·lada la festa de tancament del 8M, prevista per a aquesta tarda.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix així com els centres educatius.

- Ajornat l'acte del projecte Caponera 2020 previst per a aquest diumenge a la Floresta.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...)

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...)

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes)

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat)

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

- Cancel·lada la carxofada solidària de l’Associació Veïnal Centre-Estació prevista per a diumenge.

- Cancel·lada la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

- S’ha anul·lat l’Audiència pública i l’assistència de públic al Ple de dilluns.

Resten oberts els serveis socials, els equipaments sanitaris i els mercats municipals. També resta oberta la Casa de la Vila.

13 DE MARÇ. 21:15h. La Generalitat demana el confinament de Catalunya i crida al veïnatge. A Sant Cugat ja hi ha quatre xarxes de suport.

El president de la Generalitat, Quim Torra, anuncia el confinament de tota Catalunya i demana suport a l'Estat suport per tancar els aeroports i la xarxa ferroviària per fer-ho efectiu. Això significa que no es podrà entrar ni sortir del país quan el confinament es faci efectiu, el que sense el suport del govern espanyol no és possible. El president també crida al veïnatge.

A Sant Cugat ja s'han creat quatre xarxes de suport:

- L'Aplec Jove [suport a persones vulnerables, gent gran, canguratge i assessorament laboral (a Cal Temerari, que estarà operatiu mentre sigui possible de 12 a 14 del migdia i de 16 a 20 de la tarda, encara no se sap si demà es podrà iniciar el servei)]. Més informació.

- El Jovent Republicà (suport a persones vulnerables). Més informació.

- Un grup d'adolescents sota el lema Jovent de Sant Cugat Actiu! (suport a persones vulnerables). Més informació.

- El veïnat del carrer Sabadell (suport entre el veïnat del carrer i rodalies). Més informació.

Poc abans el Club Muntanyenc ha anunciat que tanca la seva seu fins al 26 de març suspenent totes les activitats.

13 DE MARÇ. 19:45h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

Amb nivell d'emergència 1 arreu del país i l'anunci de l'estat d'alarma a nivell estatal de cara a demà, les afectacions a Sant Cugat són les següents.

Noves activitats afectades des de la darrera actualització d'aquest minut a minut:

- L'Associació de Veïns de Valldoreix atura la seva activitat i tanca la seu.

- L'Entitat Sardanista atura l'activitat i les properes actuacions.

- L'Aula de so tanca seguint les recomanacions de la Generalitat.

- Els Cinemes Sant Cugat i Yelmo resten tancats.

- Tanca el gimnàs municipal Eurofitness.

Afectacions prèvies que segueixen en peu:

- Cancel·lat el Ple de Valldoreix del proper dijous.

- Anul·lada la concentració de la Plataforma de Pensionistes del proper dilluns.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari, que manté obert l'espai de cotreball Sincrocoop i la Taverna.

- Anul·lada la festa de tancament del 8M, prevista per a aquesta tarda.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix així com els centres educatius.

- Ajornat l'acte del projecte Caponera 2020 previst per a aquest diumenge a la Floresta.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...)

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...)

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes)

- Tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat)

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

- Cancel·lada la carxofada solidària de l’Associació Veïnal Centre-Estació prevista per a diumenge.

- Cancel·lada la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

- S’ha anul·lat l’Audiència pública i l’assistència de públic al Ple de dilluns.

Resten oberts els serveis socials, els equipaments sanitaris i els mercats municipals. També resta oberta la Casa de la Vila.

13 DE MARÇ. 19:30h. La XES local se suma al comunicat nacional.

La Xarxa d'Economia Solidària (XES) a nivell local s'ha sumat al comunicat que ha emès a nivell nacional en què es critica les peticions de la patronal per flexibilitzar els acomiadaments i demana acabar amb les actituds insolidàries i racistes que es deriven de la situació de crisi actual. "La impossibilitat d’aturar la progressió de la malaltia, la imparable rapidesa amb què s’estén i la crisi sanitària i econòmica que provoca ens haurien de fer adonar de la fragilitat de la vida i la necessitat imperativa de cuidar-la", recull l'escrit, que apunta la gestió del coronavirus com "l'enèsima mostra que aquest sistema econòmic no ens porta enlloc més que al col·lapse de la vida". La XES agraeix la implicació del personal sanitari i criden les entitats que formen part del col·lectiu a seguir les recomanacions de les autoritats. Pots llegir el comunicat complet aquí.

13 DE MARÇ. 15:30h. El govern espanyol decreta l'estat d'alarma.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, decreta l'estat d'alarma i diu que demà, després d'un consell de ministres, es donaran a conèixer totes les mesures derivades per tal de controlar la pandèmia. "Estem en la primera fase d'un combat contra el virus", ha explicat Sánchez, que no descarta que durant la setmana vinent se superi la xifra de 10.000 afectats arreu d'Espanya. Es podria limitar la circulació, requisar instal·lacions, intervenir indústries i racionalitzar l'ús de serveis i articles de primera necessitat. El govern espanyol crida als joves a evitar els contactes per no propagar el virus.

La declaració arriba després que el conseller de l'Interior, Miquel Buch, hagi anunciat que a Catalunya s'ordena el tancament dels espais d'oci i gimnasos i de les àrees comercials no destinades a productes de primera necessitat. Tot i que no s'ha ordenat el confinament, la Generalitat recomana evitar desplaçaments.

13 DE MARÇ. 14:30h. Suspès el Ple de l'EMD de Valldoreix.

Davant la previsió d'un increment de casos per coronavirus, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha decidit suspendre l'Audiència pública i el Ple de l'EMD de Valldoreix que es preveien per al proper dijous a la tarda.

13 DE MARÇ. 13:15h. Es crea una xarxa de suport a les persones vulnerables davant el coronavirus.

Davant les restriccions pel coronavirus i la dificultat d'algunes persones d'atendre les necessitats bàsiques, un grup de persones sota el paraigua de l'Aplec Jove ha organitzat una xarxa de suport local per tal d'atendre les persones vulnerables seguint les mesures de seguretat i les exigències sanitàries. Es proposen portar la compra a persones en risc i gent gran, fer de cangur, fer assessorament laboral i el que calgui. Es coordinen a través d'un grup de Telegram, el telèfon 631 664 015 i el correu electrònic xarxasuportstc@gmail.com. El Jovent Republicà també ha creat una xarxa de suport a les persones vulnerables a través del telèfon 678 450 666.

13 DE MARÇ. 12:15h. El Síndic de Greuges local atendrà telemàticament a partir del dilluns.

Seguint les instruccions de l'Ajuntament i la Generalitat, el Síndic de Greuges limitarà la seva tasca a l'atenció telemàtica des del dilluns fins el dia 27. Ho farà al web sindicsantcugat.cat, el correu electrònic sindicsantcugat@santcugat.cat i el telèfon 610 59 17 99.

13 DE MARÇ. 12h. El govern municipal crida a "baixar el ritme".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i els tinents d'alcaldia Pere Soler i Núria Gibert, han comparegut davant la premsa per explicar les mesures locals pel coronavirus. L'Ajuntament demana a la ciutadania que baixi el ritme i a les persones amb menors a càrrec que restin a casa. Si és possible demanen que els avis no s'encarreguin de cuidar els nens i que siguin els pares i mares els qui restin a casa amb els fills.

Gibert, des de l'àrea que s'encarrega dels serveis socials, ha dit que és presta especial atenció a la població de risc, especialment infants i gent gran. Per això resten oberts els serveis bàsics als equipaments municipals tot i que prioritzant l'atenció telemàtica. Als Mercats és treballarà per controlar l'aforament. Segons el govern, no ha ha cap problema d'abastiment.

Es mantenen els casaments previstos però no m'ha haurà de nous. Els que s'hi celebrin tindran restriccions d'aforament, com en el cas dels enterraments. El govern insta les entitats i locals d'oci a aturar les seves activitats.

13 DE MARÇ. 00:15h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

A l'inici del dia 13 de març, amb nivell d'emergència 1 arreu del país, les afectacions a Sant Cugat són les següents.

Noves activitats afectades des de la darrera actualització d'aquest minut a minut:

- Anul·lada la concentració de la Plataforma de Pensionistes del proper dilluns.

- Anul·lades totes les activitats de Cal Temerari, que manté obert l'espai de cotreball Sincrocoop i la Taverna.

- Anul·lada la festa de tancament del 8M, prevista per a aquesta tarda.

- Ajornat per al proper 28 de març a les 19h. el concert de Blues Glambers previst per al dissabte a Cal Gerrer.

- Anul·lada la XVI edició del Bosc Literari de la Serreta prevista per al diumenge 22 de març.

- La Unió Ciclista atura la seva activitat i tanca la seva seu durant 15 dies. La Coordinadora d'Entitats Esportives aconsella les entitats de la ciutat a tancar totes les activitats.

- Ajornada la Marxa Infantil al 24 de maig.

- L'Esbart cancel·la l'activitat fins al 27 de març.

- Ajornada la Mitja Marató de Sant Cugat.

Afectacions prèvies que segueixen en peu:

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix així com els centres educatius.

- Ajornat l'acte del projecte Caponera 2020 previst per a aquest diumenge a la Floresta.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...)

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...)

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes)

- A partir de demà, tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat)

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

- Cancel·lada la carxofada solidària de l’Associació Veïnal Centre-Estació prevista per a diumenge.

- Cancel·lada la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

- S’ha anul·lat l’Audiència pública i l’assistència de públic al Ple de dilluns.

Resten oberts els serveis socials, els equipaments sanitaris i els mercats municipals. També resta oberta la Casa de la Vila.

12 DE MARÇ. 18:15h. Llistat d'afectacions pel coronavirus.

A les sis de la tarda i amb el nivell d'emergència 1 arreu del país, les afectacions a Sant Cugat són les següents.

Noves activitats afectades des de la darrera actualització d'aquest minut a minut:

- Tancats tots els equipaments que depenen de l'EMD de Valldoreix així com els centres educatius.

- Ajornat l'acte del projecte Caponera 2020 previst per a aquest diumenge a la Floresta.

- La Unió anul·la totes les seves activitats.

Afectacions prèvies que segueixen en peu:

- Tancats tots els equipaments esportius (zones esportives municipals...)

- Tancats tots els equipaments culturals (biblioteques, Casals de Cultura...)

- Tancats tots els casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes)

- A partir de demà, tancats tots els centres educatius (de preescolar a universitat)

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

- Cancel·lada la carxofada solidària de l’Associació Veïnal Centre-Estació prevista per a diumenge.

- Cancel·lada la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- Ajornades les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà fins el 30 de març.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

- S’ha anul·lat l’Audiència pública i l’assistència de públic al Ple de dilluns.

Resten oberts els serveis socials, els equipaments sanitaris i els mercats municipals.

12 DE MARÇ. 14h. Es decreta la fase d'emergència 1 i tancaran tots els centres educatius des de demà i durant 14 dies.

El govern de la Generalitat ha comparegut aquest migdia per anunciar que s'ha pres la decisió de passar de la fase d'alerta a la d'emergència 1 dins del Pla de Protecció Civil. Això implica el cessament de totes les activitats dels centres escolars (de preescolar a estudis universitaris) des de demà i durant 14 dies, per ara. L'Ajuntament restava a l'espera d'aquest anunci per decidir què fer amb les escoles bressol i l'Escola d'Art, que finalment tancaran a partir de demà seguint l'ordre de la Generalitat.

El govern també crida a les empreses a apostar pel teletreball per així evitar la concentració de persones, tant a les empreses com al transport públic. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat clara: “Demanem baixar els ritmes per tallar les cadenes de contagi. Demanem a les persones grans i de risc que s’autoprotegeixin. El Govern prendrà totes les mesures necessàries per protegir a la ciutadania. Demanem corresponsabilitat”. També explica que ja se superen els 200 casos de coronavirus confirmats a Catalunya, tot i que molts d'ells concentrats a Igualada, on el col·lectiu més afectat és el de professionals sanitaris.

12 DE MARÇ. 13:30h. L'Ajuntament suspèn totes les activitats que tenia organitzades.

La reunió del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) ha servit per aprovar un seguit de mesures que s'aplicaran des d'avui a les 15h. i durant un període de 15 dies prorrogables. Així, es cancel·len totes les activitats municipals previstes: "Totes les activitats extraescolars municipals (com per exemple les organitzades a través de l’OMET) i totes les activitats agendades com per exemple la jornada del Dia de la Dona d’aquest dissabte, les activitats de la Quinzena de Dansa o les pel·lícules organitzades per l’Ajuntament en el marc del Cicle Cinema d’Autor". A més, recorda que s'han de complir les restriccions aprovades el dia anterior arran de la declaració de l'alerta a nivell de Catalunya.

"També s’ha pres la decisió de limitar la presència de públic a les cerimònies de casament que faci l’Ajuntament i a les cerimònies de funerals al tanatori municipal per tal que com a màxim s’ocupi 1/3 de l’aforament dels espais", explica el govern en un comunicat que ha enviat als mitjans, on es detalla que es mantenen en marxa els serveis socials bàsics. Des d'avui tanquen el Taller Triangle i l'Escola de Música i, a partir de dilluns tancaran les escoles bressol i l'Escola d'Art.

Els equipaments tancats són:

- Equipaments esportius (zones esportives municipals...)

- Culturals (biblioteques, Casals de Cultura...)

- Casals de Gent Gran municipals (els de Mira-sol, la Floresta i les Planes)

Només romandran oberts els equipaments de serveis bàsics: serveis socials i de salut.

12 DE MARÇ. 13h. Suspès el mercadet de Valldoreix durant dues setmanes.

L’EMD de Valldoreix i el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) de l’Ajuntament de Sant Cugat han decidit suspendre el mercadet setmanal de Valldoreix els propers dos dissabtes, dies 14 i 21 de març, per minimitzar el risc de contagi de coronavirus. Més informació en aquest comunicat.

12 DE MARÇ. 12:45h. Tancats els casals cívics, casals de gent gran, les cases del mar i les ludoteques de la Generalitat.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha emès un comunicat el tancament dels casals cívics, casals de gent gran, les cases del mar i les ludoteques de la Generalitat. En el cas de residències amb centres de dia es prendran mesures perquè els usuaris no entrin en contacte. A les residències també s’hi incrementen les mesures higièniques, se suspenen nous ingressos i es restringeix la visita dels familiars.

El Departament també recomana a les entitats d’educació en el lleure anul·lar durant els propers 15 dies tota activitat de caus, esplais i altres activitats en l’àmbit del lleure que suposi la coincidència d’infants i joves de centres educatius diferents. Pots veure el comunicat complet aquí. Diversos mitjans han publicat que a partir de dilluns es cancel·laran les classes dels centres de primària i secundària però, per ara, el Departament d’Educació no ho ha confirmat.

Prèvia.

La declaració de la situació d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya el dimecres 11, que també ha coincidit amb la declaració de la pandèmia per part de l’Organització Mundial de la Salut, ha suposat l’anul·lació de tots els actes públics a l’aire lliure amb més de 1.000 persones. Així mateix, totes les activitats esportives se celebren a porta tancada. Abans d’iniciar aquest minut a minut, a Sant Cugat, on s’hi han detectat tres casos, ja hi ha hagut les següents limitacions:

- El Taller Triangle, les escoles bressol, l’Escola de Música i l’Escola d’Art i Disseny ha cancel·lat les activitats en què coincideixen alumnes de diferents centres i les escoles han anul·lat les activitats a les piscines municipals en horari lectiu. S’han suspès totes les funcions escolars englobades al Pla de Dinamització Educativa

- El Teatre-Auditori ha ajornat totes les activitats d’aquest cap de setmana. Les persones que no puguin assistir a les noves dates hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic a teatre-auditori@santcugat.cat i se'ls farà la devolució de l'import de les entrades.

- S’ha cancel·lat el mercat dels dijous durant, com a mínim, 15 dies.

- S’ha cancel·lat un acte d’ERC amb la directora de Serveis Socials, Meritxell Benedi, previst al Casal Torreblanca.

- S’ha cancel·lat la carxofada solidària de l’Associació Veïnal Centre-Estació prevista per a diumenge.

- S’ha cancel·lat la segona sessió de les jornades Alternatives energètiques sostenibles per a la Floresta prevista per a dilluns.

- S’han ajornat les 17enes Milles de Valldoreix, previstes per al dia 22.

- Els Castellers han anunciat l’aturada de les seves activitats.

- L’Ateneu ha cancel·lat la programació cultural i el mercat de segona mà.

- S’han suspès totes les activitats previstes per l’Aula d’Extensió Universitària durant els propers 15 dies.

- S’ha cancel·lat el concert inaugural del 8è cicle de música sacra coral al Monestir previst per a divendres.

- Aquestes són les federacions esportives que han suspès les seves respectives competicions: Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana d'Handbol, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana d'Hoquei, la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Catalana de Voleibol. També s’ha anul·lat l’Ok Lliga d’hoquei.

- S’ha anul·lat l’Audiència pública i l’assistència de públic al Ple de dilluns.

Notícies relacionades