Sense ‘Nadal a Casa’ però amb solidaritat amb Càritas

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Captura de la campanya

Sense l’espectacle de cançons i poesia nadalenca que anualment organitza Òmnium Cultural en solidaritat amb Càritas, l’entitat ha hagut d’adaptar-se a la pandèmia i organitzar la campanya Ajudem-nos, que compta amb el suport de tots els mitjans de comunicació locals. Iniciada el passat 11 de novembre, l’objectiu de la campanya és recollir donatius per al Rebost de Càritas.

La COVID-19 ha suposat un increment de les atencions de Càritas, que habitualment atenia 268 famílies a Sant Cugat però, amb la pandèmia, ha arribat a donar resposta a 538 famílies en el seu pic màxim. Hores d’ara, el rebost de Càritas del carrer Orient reparteix aliments a 420 nuclis familiars, un total de 970 persones.

Ja ho va explicar el voluntari Miquel Puigmartí en una entrevista a elCugatenc al juny: “Les atencions s’han incrementat de manera sensible però la situació es pot mitigar lleugerament quan acabin els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs) i la gent recuperi els seus llocs de treball. La majoria de gent que ve a Càritas vivia al dia i tenia remuneracions baixes. De la mateixa manera que ara han vingut, alguns d’ells podran deixar de venir”.

Però per ara la crisi s’allarga i les entitats que donen resposta a la pobresa segueixen amb les seves iniciatives i amb una dificultat afegida de recollir fons. La pròpia Càritas ha engegat una campanya de Nadal per recollir fons i aliments amb recollida de donatius a les misses. Des de l’1 de desembre també està en marxa la campanya Un nen, una joguina per repartir joguines a 240 famílies a diversos comerços col·laboradors: La Festa i Kiva; la papereria Planas; la copisteria Arpali; les llibreries El Celler dels llibres, Alexandria, El Pati de llibres i Paideia; i les jogueteries Eurekakids, Juguettos i Els Tres Reis. A partir del 21 i fins al 31 de desembre també es podran portar joguines noves i llibres nous a la Casa Abacial, de 10h a 13h i de 18h a 20h.

La campanya d’Òmnium, que acabarà el 10 de gener, va acompanyada de diversos vídeos que es poden veure al canal de YouTube de l’entitat. Després d’una primera parada informativa el dissabte passat, avui mateix hi ha una nova parada de cinc a vuit de la tarda als Quatre Cantons. Aquesta cita que se suma a la iniciativa pròpia de Càritas, com ho és la col·lecta de Nadal del diumenge 20 de desembre.

“Animem els santcugatencs a fer el seu donatiu i així omplir entre tots el Rebost de Càritas. Es pot fer al número de compte ES96 0182 8309 5702 0154 1584 o presencialment a la Casa Abacial de la plaça de l’Om, 2”, demanen en el comunicat de presentació de la campanya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article