Petons per la visibilitat lèsbica

per Clàudia Bell Ca...

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clàudia Bell Casanova

Aquesta notícia va ser publicada inicialment el 27 d'abril del 2019 tot i que per un error informàtic va haver de ser republicada posteriorment | “Avui, 26 d'abril, és el dia de la visibilitat lèsbica. Perquè a les lesbianes, en aquesta societat masclista, ens segueixen volent amagades, invisibles, inexistents”. Així va començar la lectura del manifest que el col·lectiu feminista de Sant Cugat, Hora Bruixa, va pronunciar ahir al vespre a la Plaça Octavià.

Un vespre fosc i un projector donant llum al mur del Monestir. Lesbianes, petons i abraçades eren les protagonistes de les fotografies que es plasmaven a la pedra del mur mentre una veu de dona pronunciava el manifest per a la visibilitat lèsbica. La plaça era seva. Hora Bruixa va reivindicar la jornada d’ahir com una lluita necessària en un món dominat per la heteronormativitat, és a dir, ser heterosexual es considera “normal” i tot allò que surt d’aquesta “norma” és assenyalat.

El col·lectiu feminista, va fer un crit contra la lesbofòbia i va destacar les vexacions que es segueixen donant dia a dia: “es riuen de nosaltres, quan homes fan comentaris sexuals sobre nosaltres si ens relacionem a l'espai públic, quan ens diuen que som lesbianes perquè no hem provat un home de debò”. D’altra banda, també van exposar que la lesbofòbia també s’exerceix quan es redueix la seuxalitat de la dona a la reproducció o quan s’infrarepresenten les dones lesbianes a la història i la cultura.

Hora Bruixa s’ha reafirmat en el compromís de no amagar-se, de seguir lluitant i d’omplir els carrers i fer visible una opció de vida que és tan lícita com totes les altres.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article