Els treballadors de Valoriza es plantegen, novament, la vaga indefinida

per Miquel Margalef

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Javier Córdova, un dels treballadors afectat. Foto: Patricia Cirera

El conflicte entre els treballadors de la neteja de Sant Cugat i Valoriza (empresa que té la concessió pública) continua més viu que mai. El comitè d’empresa, format en gran mesura per treballadors afiliats a la UGT, proposarà impulsar en l’assemblea, que  se celebrarà a finals d’aquest mes, una vaga indefinida. La motivació ve donada perquè, segons informa Eusebio Arellano, assessor sindical de la UGT, l’ajuntament no ha complert les mesures que va indicar que impulsaria el passat mes de juny i que van servir per desconvocar la vaga prevista per la Festa Major.

“D’una punyetera vegada l’ajuntament ha de complir amb el seu compromís amb els treballadors i obligar a fer complir el conveni l’empresa Valoriza”, sentenciava Arellano en aquest mitjà. El conflicte entre totes les parts no va acabar amb cap acord el passat mes de juny però els treballadors van decidir desconvocar la vaga prevista pel 26 de juny de 2015 en deferència als gestos que havia fet l’ajuntament per solucionar el problema.

Aquella vegada, l’alcaldessa Mercè Conesa, va enviar a l’empresa una sol·licitud per demanar que es contractessin les 15 places per arribar als 65 treballadors en plantilla que estipula el conveni. En referència als acomiadaments sense motiu, en la mateixa sol·licitud, l’alcaldessa també demanava que fossin readmesos. La sol·licitud no va servir per a res i els treballadors actualment segueixen amb les mateixes condicions desfavorables i els treballadors acomiadats sense motiu no s’han readmès. En vista d’això, l’ajuntament no ha seguit pressionant l’empresa perquè Valoriza compleix el conveni que es va acordar en l’única reunió que hi ha hagut fins al moment entre els tres implicats en el conflicte.

De fet, Arellano ja va avisar que “si un cop l’empresa hagi rebut la sol·licitud la situació dels treballadors no canvia, aleshores veurem quins són els passos a seguir.  Potser es torna a convocar la vaga”. Això deia Eusebio Arellano el passat mes de juny i sembla que acabarà passant. Per tots aquests motius el mateix assessor sindical de la UGT assegura que es produirà una reunió a finals d’aquest mes en què el comitè d’empresa proposarà en l’assemblea una sèrie de mesures per convocar una vaga indefinida. “El culpable de la situació és de l’equip de govern que no ha complert la seva paraula”, finalitzava Arellano.

Davant d’aquestes dures acusacions, aquest mitjà ha volgut parlar amb Cristina Paraira, tinent d’alcalde de presidència i serveis urbans perquè expliqués la seva versió. Desprès de més d’una setmana mirant de parlar amb ella, aquest mitjà no ha rebut cap resposta. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article