El Sindicat de Llogaters respon a Sant Cugat Empresarial amb altres “perspectives del sector immobiliari”
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Foto: Jordi Pascual
Desenes de persones s’han concentrat dimecres a la tarda a la plaça d’Octavià per participar a la performance que el Sindicat de Llogaters ha organitzat com a resposta al Tribuna Sant Cugat que Sant Cugat Empresarial ha fet al migdia a l’hotel Qgat amb representants de Solvia, Vertix i Cushman & Wakefield per reflexionar sobre les perspectives del 2018 al sector immobiliari català. Mentre l’entitat d’empresaris ha aportat un debat sobre el mercat immobiliari en termes econòmics, el col·lectiu d’afectats pels preus del lloguer han fet una representació irònica simulant que un d’aquells empresaris es trobava, de sobte, amb la gent mobilitzada la plaça.
El Sindicat ha decidit fer aquesta rèplica davant la dificultat de desplaçament al Tribuna Sant Cugat per motius laborals de la majoria dels seus membres. Consideren que és necessari visibilitzar la problemàtica de l’habitatge a Sant Cugat, que passa per uns preus en augment, persones obligades a marxar de la ciutat, inversors que compren blocs de pisos complets per pressionar els inquilins i intentar fer-los fora i un habitatge públic de lloguer que, com la pròpia alcaldessa, Mercè Conesa, ha reconegut a l’acte de Sant Cugat Empresarial, és incapaç de fer front a tota la demanda, tenint sempre totes les places plenes i una rotació elevada. Per això, diu Conesa, s’ha de treballar per arribar a un 10% d’habitatges de lloguer en el parc immobiliari de la ciutat –assegura que ja som al 7%–. Si bé, no ha especificat quines accions caldrà fer per arribar a aquesta fita, que igualment, reconeix, queda lluny de les grans capitals europees..
“Davant la situació que tenim a Sant Cugat pel que fa a l’habitatge, creiem que és un insult a la població”, ha dit Marco Simarro, membre del Sindicat, en referència a l’acte a l’hotel Qgat. Amb una tenda de campanya com a símbol de l’única opció per restar a la ciutat per a les persones amb menys capacitat adquisitiva, han animat a la ciutadania a apropar-se al col·lectiu per contar el seu cas, buscar suport i demanar accions que reverteixin la situació. Així mateix, han difós la campanya #JoEmQuedo, que va començar amb un vídeo de testimonis d’afectats pel preu del lloguer, amb què pretenen evidenciar que hi ha molts santcugatencs que es veuen forçats a marxar de la ciutat davant el preu de l’habitatge.
Per la seva banda, el Tribuna Sant Cugat ha agrupat més d’un centenar de persones que han pogut contemplar com Francisco Pérez (Solvia), Elena Massot (Vertix) i Oriol Barrachina (Cushman & Wakefield) han acceptat que hi ha reptes en habitatge però negant l’existència d’una possible nova bombolla immobiliària. Tots tres han qualificat la ciutat com un model d’èxit pel que a matèria urbanística i immobiliària es tracta. Conesa, per la seva banda, també ha reivindicat el paper de les administracions públiques en les polítiques d’habitatge i ha demanat que es desbloquegi el Pla d’Habitatge de l’Estat per poder fer més actuacions. “Tenim el repte de garantir un habitatge assequible però aquest repte no es pot deixar només en mans del sector privat”, valora l’alcaldessa.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari