Un llibre de condol permet a la ciutadania acomiadar-se d’Arcadi Oliveres

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l’Ajuntament han impulsat un llibre de condol per retre homenatge a l’economista i activista per la pau Arcadi Oliveres, que va morir el passat sis d’abril a causa d’un càncer terminal. Després que la família habilités l’espai virtual Paraules per a l’Arcadi poc després de donar a conèixer la seva malaltia, ara la Casa de la Vila acull un llibre físic on la ciutadania pot acomiadar-se i reconèixer la tasca d’Oliveres.

El llibre de condol estarà disponible en l’horari d’obertura de l’Ajuntament i posteriorment s’entregarà a la Unipau, que el conservarà fins al Curs d’Estiu. Un cop acabat aquest període de temps, el document s’entregarà a l’Arxiu Nacional de Catalunya, on Oliveres també va entregar tot el seu fons documental.

La iniciativa s’ha estrenat aquesta tarda en un acte a la planta noble del consistori, on han acudit familiars, amics i companys de la Unipau, que Oliveres presidia. La seva dona, Janine Künzi, ha reivindicat el llegat social d’Oliveres i ha reivindicat el canvi social que ell defensava des de les petites accions quotidianes: “Cada cosa petita que puguem fer ajudarà a canviar el món”.

Neus Sotomayor, directora de la Unipau, ha dit que és el moment de recollir el seu llegat per avançar cap a un model econòmic més just i solidari. Ha fet un agraïment especial a Oliveres per la manera de transmetre la mirada crítica i d’estimar les persones que l’envoltaven. També ha reconegut la generositat de Künzi i de tota la família. Alhora, ha aprofitat la presència de representants polítics per dir-los: “Quan governeu, recordeu el llegat de justícia social i economia solidària de l’Arcadi”.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, que ha presentat l’acte, ha explicat la iniciativa i la posterior entrega del document a l’Arxiu Nacional. També ha dit que durant les darreres setmanes, quan Oliveres ja havia anunciat el seu càncer terminal, s’han viscut moments molt intensos. A l’acte han acudit representants polítics de Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC. Tots ells han deixat el seu missatge al llibre.

Oliveres era professor d’Economia a la UAB, molt estimat per moltes generacions d’estudiants, i era conegut, sobretot, pel seu compromís polític amb la lluita anticapitalista, pels drets socials i laborals i, especialment, per la democràcia i el desarmament. A Sant Cugat estava implicat a la Unipau i, a través d’aquesta entitat, als premis Joan XXIII que s’entreguen anualment de la mà de l’Institut Víctor Seix de Polemologia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article