Publicitat

Una vintena de persones es concentren en resposta a la mort d’un treballador a una obra

Foto: Jordi Pascual

Prop de 20 persones s’han concentrat dimarts a la tarda a la plaça de l’1 d’octubre en resposta a la mort d’un treballador la setmana passada a la reforma d’una casa a Sant Cugat. La convocatòria, que s’ha difós sense cap logotip, ha estat promoguda per diversos col·lectius com Arran, Hora Bruixa i la Xesca i la CUP com a partit. Segons ha explicat Júlia Somoza, manifestant que ha llegit el manifest de la convocatòria, havien de donar una resposta.

Al comunicat els grups organitzadors han lamentat que no ha transcendit gaire informació sobre l’afer: “El sistema capitalista es protegeix amb la desinformació, la qual perpetua aquesta violència estructural. Nosaltres assenyalem aquestes empreses com a responsables de la sinistralitat laboral i de les condicions precàries que viuen les treballadores, i demanem la responsabilitat que els pertoca en aquest accident així com tants altres.”

La mort del treballador, veí de Terrassa, de 31 anys i nacionalitat marroquina es va produir en caure d’una bastida de vuit metres a una reforma. Era treballador d’una empresa subcontractada de la qual no ha transcendit el nom. Sense més informació al respecte, la concentració ha servit per dir que aquesta no és una mort aïllada sinó conseqüència “d’un sistema que prioritza el capital per sobre de la vida.” Apunten les empreses que posen unes condicions laborals que “posen en risc la vida i la salut de la classe treballadora, on els drets laborals són mínims o inexistents”.

Davant aquesta realitat, la concentració ha servit per demanar que es posi la vida al centre, el que consideren que només pot passar de la mà d’un canvi de sistema: “Exigim llocs de treball amb drets i condicions laborals que ens permetin viure vides dignes. Des de diferents col·lectius del poble lamentem la seva mort i ens solidaritzem amb la seva família i la resta de companys i companyes del lloc de treball”.

L’acte ha consistit en una concentració garantint la distància entre les persones, que han mostrat cartells amb què demanaven una vida digna. També amb una pancarta amb el lema “les nostres morts, els seus beneficis”. Ha estat un acte ràpid ja que ha acabat un cop s’ha llegit el manifest.

Notícies relacionades