Acaba la Revolta Escolar del curs 2020-21 amb el repte d’assolir accions més contundents

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual i AFA Collserola

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les famílies de les escoles Joan Maragall i Collserola han organitzat la darrera Revolta Escolar del curs. Es tracta d’un moviment que demana la pacificació dels entorns escolars que va arribar a Sant Cugat al febrer de la mà de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAs) d’aquests dos centres i que compta amb el suport de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) de l’escola Gerbert d’Orlhac des d’abril. Amanda de Luis, membre de l’AFA del Joan Margall, explica que el repte de cara al curs vinent és fer accions més contundents que permetin tenir més incidència per aconseguir la vianantització i pacificació dels carrers del voltant dels centres educatius.

Aquest divendres per la tarda diversos infants i les seves famílies del Joan Maragall han tallat el passeig Sant Magí, on han jugat a una oca gegant, i s’han concentrat a la placeta de Joana Raspall. El seu objectiu és, precisament, aconseguir la pacificació del passeig, que té accés directe des de l’avinguda Rius i Taulet. Per ara s’ha ampliat la zona de vianants amb la instal·lació d’unes pilones sobre la calçada a la part alta del carrer.

Alhora, els infants i famílies del Collserola han tallat al trànsit el carrer Abat Escarré, que demanen vinanatitzar. Han fer una activitat de revitalització dels escocells dels arbres regant-los i plantant-hi flors. L’objectiu era fer una trobada final a la plaça d’Octavià, on també havia d’acudir l’AFI del Gerbert d’Orlhac però De Luis explica que la direcció del seu centre ha rebut una trucada per part de la policia indicant que aquesta mobilització no es podria fer.

Així ho ha denunciat Families for Future a través de les xarxes socials, tot dient que tot i no permetre’s la concentració –que no havia estat comunicada formalment– es podia fer una passejada a títol individual sense representar cap AFA. A la pràctica, l’advertència ha servit perquè poques persones hagin acudit a la plaça. Segons De Luís, el motiu esgrimit en la trucada no ha estat la COVID-19 sinó l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l’acte d’homenatge a Arcadi Oliveres que s’ha celebrat a les set de la tarda al Claustre del Monestir.

Tot i la limitació en la darrera mobilització del curs, la Revolta Escolar, que també té el suport de BikeVidrera, Fridays for Future, l’Assemblea pel Clima, Teachers for Future, la Unió Ciclista, Families for Future, Som Mobilitat, la Xarxa local d’Economia Social i l’Assemblea per la Bici, no s’aturarà el curs vinent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article