Busos elèctrics i un servei de lloguer de bicis públic, entre les propostes del Consell d’Infants 2020

per Clara Ontañón

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clara Ontañón

Quaranta nens i nenes membres del Consell d’Infants, un òrgan de consulta i participació de l’Ajuntament en què participen infants de les escoles de primària, han traslladat al consistori propostes sobre quines mesures s’haurien d’adoptar a la ciutat per combatre l’emergència climàtica. Aquest acte de cloenda ha estat presidit per l’alcaldessa, Mireia Ingla, acompanyada del tinent d'alcaldia, Pere Soler; la regidora d'Educació i Infància, Pilar Gorina, i la regidoraSandra Casat en representació de Junts per Sant Cugat.

Durant les activitats del Consell, els infants han reflexionat sobre els cinc punts clau que va presentar l'Ajuntament en el Pla d'Acció per lluitar contra el canvi climàtic. Sobre el primer eix de treball, la transició energètica, els infants creuen que cal invertir en energies renovables, adaptar els edificis per autoabastir-se energèticament, aprofitar els espais buits de la ciutat per instal·lar plaques solars i generar energia hidroelèctrica del clavegueram i les canonades. 

Fent referència a la mobilitat, el Consell ha conclòs que és positiu anar amb  bicicleta i a peu, és necessari disposar d’una flota d’autobusos elèctrics, oferir un servei de lloguer de bicis públic, ampliar els carrils de bici i les zones per vianants, oferir ajudes per canviar els cotxes més contaminants, aplicar una zona de baixes emissions, reduir i optimitzar el transport públic, etc.    

Pel que fa a la transició alimentària proposen consumir productes de proximitat i de temporada i obligar les empreses a donar informació sobre com han fabricat els seus productes. Els infants del Consell creuen que és indispensable que la ciutadania s’esforci a reduir els residus que genera i per exemple, aprofitar els aliments que sobren als menjadors escolar per donar-los a persones necessitades. Per tractar de mantenir la infraestructura verda i la sostenibilitat de la ciutat i del Parc Natural Collserola, el Consell proposa organitzar xerrades sobre els beneficis del consum de productes de kilòmetre zero, i també sobre la flora i la fauna autòctones.

Totes aquestes demandes han estat rebudes pels membres del consistori que han agraït “l’esforç” de tots els infants i han lamentat que el curs escolar acabat a la distància. Enguany és la novena edició del Consell d’Infants que ha coincidit amb el 30è aniversari de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets dels Infants d'UNICEF i els membres del Consell han llegit un manifest per commemorar-ho.

Al Consell d’Infància de Sant Cugat hi participen nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, de 5è i 6è de primària, de les escoles: l’Olivera, Gerbert d’Orlhac, la Floresta, Joan Maragall, Thau, Àgora, Santa Isabel, Avenç, Collserola, Pins del Vallès, Catalunya, la Farga, Viaró, Hatikva, Ciutat d'Alba, Pureza de María, Creanova, Ferran i Clua, Pi d'en Xandri i Turó de Can Matas.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article