L'acord Convergència – ERC-MES arriba en forma de tarifació social als serveis educatius

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Mercè Conesa i Mireia Ingla en la presentació de les tarifes. Foto: Jordi Pascual

El Ple d'abril ha aprovat la implementació de la tarifació social en les escoles bressol, l'Escola de Música i l'Escola d'Art. Es tracta d'unes rebaixes en funció de renda i nombre de membres de cada família. La implementació de la tarifació social en el Patronat Municipal d'Educació es desprèn del pacte d'estabilitat pressupostària signat pel govern i el grup municipal d'ERC-MES.

Les primeres rebaixes començaran a aplicar-se el curs vinent (2016-17) que representarà la fase pilot. Tal com reconeixen l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, no hi ha un estudi exacte que permeti afinar el percentatge de descompte segons demanda i és per això que s'ha fet una aproximació que s'haurà d'afinar de cara a anys futurs.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ho va explicar en el Ple com una forma d'evitar perdre un any de tarifació social. Si s'hagués fet una diagnosi exhaustiva, les noves tarifes no es podrien aplicar fins un curs més enllà del previst. Tot i que no s'ha estalviat el debat, les explicacions han convençut i cap partit ha votat en contra de l'aplicació de la proposta de tarifació social, només hi ha hagut abstencions. Tots els grups han coincidit en dir que significa un avançament.

La regidora d'Educació, Universitat i Família, Esther Salat, remarca que “es vol universalitzar perquè cap infant es quedi fora per raons educatives” i avança que potser en cursos següents es revisa servei a servei de cada centre perquè no tots, al seu parer, necessiten el mateix grau de tarifació social. Tot plegat implicarà un augment de la despesa de l'Ajuntament en aquests serveis tot i que encara no hi ha càlcul exacte.

Amb l'aprovació del Ple, el curs vinent s'implementarà la tarifació social amb 13 trams definits per renda i nombre de membres del nucli familiar. Segons la categoria en què quedi encabida la família, el descompte podrà ser d'un màxim del 50% fins un mínim del 2'5% segons el servei. Villaseñor la reivindica com la tarifació social més avançada de l'Àrea Metropolitana.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article