L'Ajuntament s'endeuta en 15 milions per fer front a les sentències del Turó de Can Mates i Adif

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Les darreres propostes de Ple de Carles Brugarolas al capdavant de l'àrea d'Economia tenien com a objectiu principal la resolució del conflicte urbanístic del Turó de Can Mates. Tots els partits menys les abstencions de PP i Ciutadans van permetre demanar a la Diputació de Barcelona recuperar temporalment part de la gestió de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). Això permetrà arribar als acords per al retorn dels diners abonats pels veïns pel que fa als anomenats sistemes generals que, segons la justícia, haurien d'anar a càrrec del consistori.

Aquesta mesura respon a l'estratègia presa pel des del Ple de juliol tinent d’alcalde d’Urbanisme i Planificació Econòmica i Hisenda, Damià Calvet, d'acatar la sentència i reordenar urbanísticament l'espai segons la realitat física. Alhora, s'acordarà amb els propietaris el retorn de la quantitat que van abonar i que segons la justícia hauria d'haver pagat l'Ajuntament. Per fer el retorn, però, també cal demanar un crèdit, una mesura que es va aprovar amb els mateixos vots favorables en la sessió plenària de juliol. Es demanen 15 milions –10 en un primer any i 5 en el següent– que també serviran per fer front al conflicte obert amb Adif.

Tot plegat queda recollit en la 13a modificació pressupostària del mandat que va ser aprovada en la mateixa sessió amb els vots favorables de tots els grups municipals llevat de les abstencions de Ciutadans, ERC-MES i PP. Sense debat, de fet, es va donar llum verda al plantejament de Calvet per tancar el conflicte d'una vegada. La modificació també portava lligada la incorporació d'una subvenció de l'Àrea Metropolitana per a la mobilitat en els sectors d'activitat econòmica; una altra de la Diputació de 3,5 milions amb la qual es pagaran els vestidors del nou pavelló esportiu de La Guinardera, la Biblioteca Central Urbana –que en el mateix Ple es va aprovar la modificació del PGM per ubicar-la al Parc Ramon Barnils–, la cobertura de les piscines del Parc Central i Les Planes, el vestidor de la ZEM Jaume Tubau i la gespa artificial de les pistes de Sant Francesc, així com la partida de 108.000€ d'ajut als refugiats distribuïda entre Proactiva Open Armns, Acció Solidària Logística i Metges Sense Fronteres, tal com es va aprovar en el Ple anterior.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article