L’equip de govern i ERC-MES presenten un nou projecte de creació d’ocupació

per Xavier Boix

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Damià Calvet, Mireia Ingla, Carles Brugarolas, Ferran Villaseñor i Joana Barbany. Foto: Localpress

Dimecres 13 l’equip de govern de Sant Cugat i el Grup Municipal d’ERC-MES van presentar un acord per tal de promoure la creació d’ocupació a la ciutat. L’ajuntament subvencionarà el 50% dels contractes de mínim 12 mesos que realitzin les empreses de Sant Cugat a persones que estan a l’atur o aportarà un màxim de 4 mil euros per persona/entitat emprenedora per fer front a despeses com la quota de cotització al RETA dels 12 primers mesos, l’import de la taxa municipal de llicències d'obres per inici d’activitat i ICIO, l’import de la taxa municipal per a l’obertura de l’establiment, el cost de l’informe tècnic o projecte del negoci, les despeses notarials de l’escriptura pública de constitució o les despeses de gestoria o assessoria dels tràmits d’alta de l’autònom/a o empresa. Aquest acord és conseqüència del pacte d’estabilitat signat entre l’equip de govern i els republicans en el que s’incloïa un paquet d’actuacions destinades a fomentar l’ocupabilitat i lluitar contra l’atur. 

Per part del govern van comparèixer el tinent d’alcalde d’Empresa i Ocupació Carles Brugarolas, que realitzava la darrera roda de premsa amb aquesta responsabilitat de govern, acompanyat pels que el succeiran Damià Calvet i Joana Barbany. Per part d’ERC-MES van participar la portaveu Mireia Ingla i Ferran Villaseñor.

Brugarolas, afirmà que “tenim una voluntat política ferma de combatre l’atur com a factor de vulnerabilitat social. La línia d’ajuts, per tant, és una incitació al món empresarial per afavorir la contractació i la perdurabilitat dels contractes de treball. Volem que empresa i treballador es trobin en una relació estable i sostinguda en el temps”. Per Ingla, les mesures són “ambicioses i amb molta repercussió social. Fem possible que persones amb necessitats no caiguin en l’exclusió per no tenir un lloc de feina”.

L’Àrea Metropolitana en el marc del pla de suport a les polítiques socials ja preveia diferents línies d’actuació entre les que s’incorporen les propostes que s’han presentat a la nostra ciutat aquesta setmana. De fet, aquesta institució participarà en un 80% del cost que és de 500 mil euros per any. En la línia de subvencions pels 35 municipis metropolitans a Sant Cugat s’adreçaran en aquests quatre anys 1 milió d’euros, amb un criteri de repartiment que té en compte l’índex d’atur ponderat per població i la renda bruta familiar disponible per habitant, el que comporta que tinguem menys subvenció que altres ciutats amb la mateixa població o, fins i tot, més petites.

Condicions de les subvencions

En el cas de l’assignació econòmica per contractar persones a l’atur cobrirà un màxim del 50% del cost de la contractació i només cobriran contractes indefinits o de més de 12 mesos. S’hi poden acollir empreses que no hagin contractat en els últims 12 mesos a la persona proposada per a aquesta contractació, que no hagin realitzat acomiadaments improcedents o expedients de regulació d’ocupació en els 3 mesos anteriors a la data de contractació i que incrementin amb el contracte la plantilla existent. Amb aquesta mesura es vol també desenvolupar el teixit empresarial del municipi i la seva reindustrialització.

Per rebre l’ajut, les persones contractades hauran d’estar inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat i pertànyer a col·lectius com el de persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi d’atur, aturades de llarga durada, majors de 45 anys, joves de 16 a 35 anys, persones amb certificat de discapacitat, persones pertanyents a famílies amb tots els seus membres a l’atur, dones en situació d’atur i, en tots els casos, hauran d’estar  empadronades a Sant Cugat del Vallès, com a mínim des de fa 12 mesos, excepte en els supòsits de reindustrialització. També poden ser subvencionables els contractes a persones que hagin sortit d’un procés de regulació d’ocupació en els últims 12 mesos provinents del sector industrial si la contractació és per un procés de reindustrialització.

S’assignen a aquestes dues línies un total de 500 mil euros per aquest 2016, que es tornaran a consignar en el pressupost del 2017 i els dos següents, sent la distribució de 350 mil euros pels ajuts a la contractació de persones en atur i 150.000 pel foment de l’autoocupació – seguint en aquest cas la proposta presentada per ERC-MES de taxa zero per les noves activitats.

La bona salut del pacte d’estabilitat

Mireia Ingla va avaluar el pacte de pressupost del 2016 de forma positiva, “faria tot el que calgués per garantir la governabilitat de la ciutat, avui és obvi que això va bé”, va afirmar. Per part de l’equip de govern es confirmà que s’avalua les mesures del pacte i “sabem que n’hi ha de llarg recorregut, però pràcticament totes estan en marxa”, confirmà Brugarolas. Damià Calvet va confirmar que ja s’ha fet la instrucció interna pel pressupost del 2017 i aquesta és de contenció de la despesa.

Pel que fa al PAM presentat pel govern, Ingla declarà que s’havia pogut mirar “alguna cosa” però que en tot cas la majoria de mesures vénen del propi pacte. En aquest sentit Calvet avançà que es compartirà de forma prioritària amb ERC-MES.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article