S'estudiarà la precarietat laboral a Sant Cugat

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ramon Piqué, Ignasi Bea i Núria Gibert de la CUP. Foto: Jordi Pascual

Tots els grups municipals voten a favor de l'elaboració d'un estudi sobre les condicions laborals a la ciutat. Es preten identificar problemàtiques en el treball per poder emprendre les polítiques per solucionar-les. Fins el moment, les dades referents a l'ocupació a nivell local no fan referència a la qualitat sinó al nombre d'aturats. Sant Cugat es troba molt per sota de la mitjana catalana (17'19%) amb un 8'8%.

Ara bé, l'Observatori Sociològic Municipal recull xifres que deixen entreveure problemes econòmics que poden estar vinculats amb el treball precari. L'onada de juliol, la darrera amb dades socioeconòmiques, indica que a un 17% dels santcugatencs els costa afrontar pagaments i despeses de la llar. Un 22'5% té dificultats per arribar a final de mes.

La moció estava proposada per la CUP-PC. El regidor cupaire Ignasi Bea va deixar clar que “allò important ve darrere de l'estudi”. Va acceptar que proposar aquesta moció significava buscar el consens per després fer propostes ideològiques i polítiques sobre els problemes que s'hi puguin trobar, que creu que n'hi haurà segur.

Èric Gómez (ERC-MES) i Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) van apuntar en la mateixa línia. L'ecosocialista de dir que li agradaria acotar més l'element d'anàlisi, fet que es farà en comissió informativa amb la reunió de tots els grups municipals. Va recordar que la precarietat és la gran oblidada darrere de les xifres de l'atur. Gómez, per la seva banda, va recordar que segons un estudi de la Fundació d'Estudis Econòmics Aplicats la ciutat és líder en desigualtat als Països Catalans. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, li va respondre dient que la xifra és certa però perquè hi ha famílies amb rendes molt altes.

La resta de grups (PP, PSC i C's) van considerar interessant conèixer quina és la situació laboral santcugatenca sabent que la ciutat acull treballadors de localitats veïnes i, alhora, n'exporta a Barcelona i el Vallès Occidental. Amb l'aprovació falta definir com serà exactament l'estudi, quan es posarà en marxa i amb quin pressupost.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article