Signat l’acord de reindustrialització de la planta de Delphi que mantindrà el 40% dels llocs de treball

per Anna Poquet

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

Quatre empreses industrials catalanes han signat un acord de reindustrialització de Delphi per tal de donar continuïtat a la planta santcugatenca, sent el segon cop que a la ciutat es produeix un procés de reindustrialització. La presentació de l’acord, signat per Delphi Diesel Systems i el grup inversor format per les empreses J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera, s’ha portat a terme aquest dimecres a l’Ajuntament.

Carles Guilera, director general de l’empresa Guilera, ha explicat que són quatre PIMES consolidades i amb capital privat català que tenen un grau d’industrialització i internacionalització molt elevat -algunes d’elles, el 90% dels seus productes són exportats- . A més, tres d’elles porten més de 60 anys al mercat. El seu projecte industrial és col·laboratiu i de recerca, segons diuen. Guilera assenyala que amb el coneixement conjunt ampliaran els resultats que no serien capaços de fer de manera individual.

A partir d’ara, aquestes quatre empreses catalanes compartiran l’espai i els costos logístics amb l’objectiu d’abaratir la producció dels seus productes i desenvolupar els seus plans de creixement empresarial. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assenyalat que “aquesta aposta ens tornarà a situar en el mapa industrial europeu i del país”.

El projecte empresarial que es posarà en marxa té grans expectatives de creixement i és un dels més singulars que s’han donat a Catalunya en els darrers anys en el sector industrial. Un sector en el qual Guilera afirma: “Tot el que sigui fabricació i industria està mal vist, només es volen veure serveis, però per això és necessari un previ procés de fabricació”.

J.Juan és una companyia proveïdora de components per a la indústria de la motocicleta, en concret per temes de frenatge, Gutmar es dedica a produir elements mecanitzats per a la indústria aeronàutica, Guilera fabrica components electrònics per a automoció i ISEE és una empresa que ofereix solucions en l’àmbit de l’electrònica industrial. Totes quatre han creat el consorci empresarial AMTA per tal de gestionar en comú el centre productiu de Sant Cugat.

El procés de reindustrialització s’ha realitzat després que el passat mes de març la multinacional Delphi Diesel Systems presentés un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Amb l’acord per donar continuïtat a l’activitat industrial de la planta, les quatre empreses es comprometen a preservar el 40% dels llocs de treball que hi ha havia de l’antiga Delphi, equivalent a 208 treballadors que es rescaten de Delphi d’un total 540 treballadors que tenia la fàbrica.

Per tal de fer possible aquesta reindustrialització, l’Ajuntament ha aportat 1 milió d'euros  i la Generalitat de Catalunya la quantitat d’1’9 milions per tal de poder consolidar el projecte i preservar l’activitat productiva, així com mantenir el màxim nombre de llocs de treball.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article