Dotze

Una. S’acaba l’any. La terra ha donat una volta al Sol. Com en un ball pagà.

Dos. Ens prometem coses, ens diem propòsits –que ara sí!– i felicitem a qui estimem.

Tres. El nou any està a punt d’entrar a escena i tot és màgic, a punt de començar, a punt per tornar a construir, a punt de fer el que ens ha quedat per fer per.

Quatre. Demanem amor, salut i calers. El clàssic que no falti.

Cinc. Reflexionem sobre el que hem fet, el balanç. I sobre el que farem.

Sis. Sant Cugat es transforma. Avança, evoluciona, creix. Ja portem sis mesos de govern.

Set. Estem contents. Hi ha coses que ens agraden coses que no esperavem, coses que ens alegren, però pensant en tot, estem contents, sí.

Vuit. El feminisme cada vegada pren més força. Els assetjadors marxen. Les dones guanyen. Es creen rutes per la ciutat per crear consciència.

Nou. Paguem nous impostos. Hi ha qui li agrada, hi ha que no. Però la societat creix quan apostem per allò públic, quan els hospitals, les escoles, l’urbanisme, el transport, etc. funcionen –tant de bo pagués més impostos, voldria dir que el meu nivel adquisitiu és estupendo–.

Deu. L’ecologisme tira milles. Fridays for Future ens ha fet reflexionar a través de la Greta. Posem fil i agulla i tirem endavant. Anem a arreglar aquest desastre que és el canvi climàtic.

Onze. Apostem pel govern local i el de proximitat, potenciem l’empresa a Sant Cugat. L’educació pren força. L’FP pren força. La universitat pren força. La pública tira milles. La cultura avança a Valldoreix.

Dotze. Ja estem a punt, d’aquella mil·lèsima de segon que ens separa del 2020. L’últim gra de raïm. I ja ho és, ara sí, feliç 2020!

Elisenda Dalmau, comunicadora

Notícies relacionades