Les clavegueres de la Generalitat

Han passat ja uns dies des que La Directa publiqués en exclusiva el nou intent d'espionatge a organitzacions polítiques i moviments socials per part d'agents governamentals. I quan parlo de governamentals no em refereixo a l'estat, i ara! – si bé encara que en el seu cas podríem parlar de l'excepció que trenca la norma- En aquesta ocasió, el govern que hi ha darrere d'aquesta persecució política no és altre que el govern de la Generalitat de Catalunya.

Tot va començar quan les organitzacions de l'Esquerra Independentista com Arran, la CUP o Endavant vam començar a rebre correus d'origen més que dubtós demanant informació interna fent-se passar en un clar delicte de suplantació d'identitat per altres companyes o assemblees, sent l'assemblea d'Arran Sant Cugat una de les afectades. I quina fou la sorpresa en descobrir després d'una breu investigació que la IP que s'amagava darrere aquests correus pertanyia al Departament Interior. Qui ho hauria dit?
Immediatament, les organitzacions afectades vam convocar una roda de premsa on vam denunciar l'enèsima persecució policial contra l'Esquerra Independentista, i aquest cop a més amb unes formes que col·loquialment diríem "xapuçeres". Nosaltres evidentment seguirem fent la nostra feina com sempre, sense deixar-nos espantar pels seus atacs i prenent les mesures necessàries perquè es faci justícia i els responsables darrere de tot això assumeixin les seves responsabilitats.

La resposta que vam rebre per part de la Generalitat va deixar molt que desitjar. Segona sorpresa! No va comparèixer cap membre del govern, només el director gerent del CTTI, que es va donar per satisfet deixant anar un parell d'excuses barates. Pel que fa al nou conseller d'Interior, en Miquel Sàmper, ni està ni se l'espera. Cap mena d'autocrítica i encara menys cap mostra de voler trencar amb la línia del seu predecessor Miquel Buch. Aquesta seria la tercera sorpresa si no fos perquè ja fa temps que se sap que qui mana a Interior són els comandaments dels Mossos d'Esquadra, que escapen a qualsevol control polític mentre els polítics i el conseller de torn no són més que simples comparses.

Finalment, voldria afegir que està molt bé denunciar la repressió de l'estat, solidaritzar-te amb les preses polítiques del Procés i penjar pancartes i llaços grocs del balcó de la Generalitat. El que passa és que aleshores també has de mostrar coherència, ja que no pot ser que mentrestant espiïs a altres organitzacions, o reprimeixis a desenes d'independentistes del carrer, o a companyes d'altres lluites. I d'això en sabem massa a Sant Cugat, per desgràcia. Pregunteu-li sinó a les companyes de 8 mil motius, a qui recentment la Fiscalia va demanar tres anys de presó i una multa de 26.000 euros per tallar les vies d'FGC, a l'estació de Sant Cugat, durant la Vaga Feminista del 8 de març de l'any 2018. I tot arran d'una denúncia presentada per FGC, dependent de la mateixa Generalitat.

Enric López, membre d'Arran

Notícies relacionades