El Centre-Oest desenvoluparà vuit projectes amb els diners de lliure disposició

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

En una sessió extraordinària del Consell de Barri del Centre-Oest, prop d’una desena d’assistents han decidit quins dels 11 projectes que s’havien presentat per utilitzar els 15.000 euros de lliure disposició que li corresponen al districte acabarien desenvolupar-se. Després de la votació, han sortit elegits vuit amb un pressupost de 16.565 euros en total, el que obligarà a reajustar algunes de les previsions per tal de complir el topall. Tot i així, s’ha preferit mantenir la vuitena proposta en suports perquè, en tenir un pressupost elevar, no fer-la suposava quedar-se a poc més d’11.000 euros.

D’aquesta manera, la proposta de l’Associació de Veïns del Centre-Estació de fer una carxofada solidària a la plaça de Barcelona, que ja s’havia fet aquest any, ha sortit guanyadora amb 10 suports i una dotació de 1.700 euros. En la primera edició van tenir 2.000 euros menys de pressupost i van recollir 5.000 euros destinats a Oxfam Intermon.

Empatades a vuit vots en la segona votació han quedat l’organització d’activitats de Nadal com el tió o una xocolatada a la plaça de Can Quitèria, un acte que ja es va fer l’any passat proposat pels comerciants de la zona, i la realització d’actuacions musicals i de dansa a alguna plaça o al pati de la casa Jaumeandreu, a proposta de l’Ateneu, els Nois de l’Eixida i els Castellers. La primera proposta té un cost previst de 3.000 euros i la segona de 1.900.

A la tercera posició hi ha un triple empat amb set vots cadascuna de les idees. La primera preveu fer concerts de cambra o acústics en petit format a l’Ateneu, amb un pressupost de 600 euros i proposada per la mateixa entitat. La segona planteja fer activitats infantils a Can Quitèria el 22 de juliol per celebrar la Diada de Sant Cugat, un acte proposat pels Gausacs en el marc d’una diada castellera i amb un pressupost de 1.650 euros. La tercera planteja la realització de cursos monogràfics de l’Ateneu a les places i espais del barri, amb un pressupost 1.375 euros i proposada pel propi Ateneu.

En la quarta posició i sis suports ha sorgit elegida la proposta de posar més bancs a la rambla de Can Mora, una proposta de l’AMPA del Santa Isabel i amb un pressupost previst de 1.500 euros. La darrera idea elegida ha estat la de posar llums als passos de vianants de la cruïlla de la rambla de Can Mora i al carrer Girona, una proposta també presentada per l’AMPA del Santa Isabel i amb un pressupost de 4.840 euros.

Han quedat sense poder-se desenvolupar la proposta d’instal·lar elements gimnàstics per a gent gran proposada per l’Associació de Veïns del Centre-Estació i la de llogar un piano perquè la gent pogués tocar al carrer durant un dia determinat feta pels comerciants de Can Quitèria. També ha quedat rebutjada, fins i tot pels proposants per l’alt cost previst, la possibilitat de fer cinema a la fresca, inicialment plantejat pels comerciants de Can Quitèria i l’Ateneu.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article