Publicitat

El barri del Monestir-Sant Francesc reivindica la inclusió social en l’inici de la Festa Major

Fotos: Jordi Pascual

La cooperativa Jeroni de Moragas, que atén persones amb discapacitat amb diversos serveis com ara una residència, un taller i un centre ocupacional, ha estat la pregonera de la Festa Major del barri del Monestir-Sant Francesc que s’allarga durant tot el cap de setmana. Rosa Llopis i Lalo Salazar, usuaris del taller, han estat els encarregats de posar veu a un pregó que ha esdevingut una reivindicació de la inclusió social.

Segons els pregoners, el Monestir-Sant Francesc és un barri tranquil, amable i divers que els ha acollit fins fer-los partícips a través de la participació i la integració. Jeroni de Moragas té una bugaderia i un centre de costura al barri, lloc de formació i alhora de trobada amb voluntaris, clients i veïns. És una de les potes del centre especial de treball per donar formació i buscar sortides laborals.

Els pregoners han aprofitat l’oportunitat que els ha atorgat la Xarxa d’entitats del barri per tal d’explicar a grans trets els serveis i estructura de Jeroni de Moragas, amb el centre ocupacional, la prestació de serveis, el taller i la residència, on els usuaris participen de les activitats del dia a dia. A més, han reconegut la tasca de l’entitat en l’acompanyament: “Els monitors són encantadorsˮ.

Just a continuació l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha intervengut reivindicant la tasca feta per la cooperativa durant els seus 25 anys d’història: “Totes les persones som necessàries per tenir una ciutat millorˮ. Així mateix, ha posat en valor la tasca en favor de la cohesió i l’oferta cultural que fan les entitats del barri, moltes d’elles sota el paraigua de la Xarxa.

Davant un veïnat afectat per les obres de vianantització de l’avinguda Cerdanyola, l’alcaldessa ha dit que es tracta d’una obra necessària i molt treballada que ha de permetre millorar la qualitat de vida amb arbres, bancs i punts de trobada. Tot i així, recollint algunes de les crítiques sorgides abans i durant les obres, s’ha compromès a parlar amb el veïnat i les entitats posteriorment per si cal fer “un pas endavant o endarrereˮ.

Un cap de setmana d’activitats

Passada la tarda de divendres en què s’ha donat inici a la Festa Major, la celebració s’allargarà durant tot el cap de setmana amb activitats com ara un mercat de segona mà, actuacions musicals, una festa Holi, un concurs de pastissos, teatre, mostres de cultura boliviana i una paella popular. Les activitats clouran diumenge al migdia amb el ball de fi de festa en què també hi haurà una rifa popular i rom cremat. Pots consultar el programa d’activitats aquí.

Notícies relacionades