Publicitat

El Centre-Est estrena la nova etapa dels Consells de Barri, amb nous límits i organització

Foto: Jordi Pascual

Dimecres a la tarda s’ha posat en marxa el primer dels Consells de Barri del nou mandat. El Centre-Est ha constituït el seu òrgan de participació que està presidit per la regidora d’ERC-MES Esther Madrona, acompanyada per Miquel Jiménez (del CPA) a la sotspresidència i per Andreu Sierro (de l’AMPA del Collserola) a la secretaria. Amb la designació d’aquests càrrecs l’òrgan de participació emprèn les seves activitats però esperant un gran canvi territorial al qual ja ha donat el vist i plau.

En el moment que tots els òrgans de participació territorials hagin aprovat la modificació, el Ple de gener haurà de ratificar la nova distribució dels Consells de Barri: la creació d’un Consell per al Centre i el canvi de delimitació dels restants (mirar el mapa següent). De cara al Centre-Est això suposa reduir l’extensió fins comprendre els barris de Roquetes, Coll Favà, Can Magí, Sant Francesc, el Monestir, Torreblanca i Can Bell, fent que tot Sant Domènech, Volpelleres, Can Sant Joan i Can Barata passin a formar part del Centre-Oest, part del nucli del Centre i Sol i Aire i Sant Medir de la Floresta.

Però el canvi territorial és només una de les potes de la transformació que defensa el tripartit. Segons han explicat l’alcaldessa, Mireia Ingla, i el regidor de Participació, Marco Simarro, en la constitució del Consell del Centre-Est, l’objectiu és aconseguir una participació més fluïda que tingui molt més treball entre les reunions plenàries dels consells i amb més contacte amb la ciutadania. Una de les fórmules buscades ha estat tenir mitja hora prèvia per a l’atenció a queixes particulars, el que no elimina els torns oberts de paraula dels Consells.

Per garantir la comunicació, a banda de recollir les dades de les entitats, es crearà un grup de Whatsapp, que se suma així a les xarxes socials i webs de participació que ja articulen els consells. A més, es busca una distribució de l’espai més semblant a una assemblea en la recerca d’una “eina de cohesió comunitàriaˮ que busqui el consens veïnal. El canvi territorial, a més, suposarà canviar la seu del Consell ja que la Casa de Cultura passarà a formar part del Centre i, per tant, el Centre-Est segurament es desplaçarà al Xalet Negre.

El Consell del Centre-Est comença amb representants dels partits amb representació a l’Ajuntament i de les següents entitats: AVV Centre-Est, Associació de Comerciants del Monestir, Gilgal Solidari, APPVV Can Barata, Centro Popular Andaluz, AVV Can Magí, AVV Sant Cugat Centre, AVV Volpelleres, AVV Coll Favà, AMPA Collserola, Club Muntanyenc, Aula de so, Museu del Còmic i Òmnium Cultural.

L’avinguda Cerdanyola i els Jardins del Vallès

Tot i que la primera reunió de l’òrgan de participació ha servit per formalitzar-ne la constitució, les primeres aportacions veïnals han anat en el sentit de fer seguiment de temes que ja en el mandat anterior havien estat determinants. D’una banda, Simarro ha explicat que un problema amb el subministrament de la pedra de la vianantització de l’avinguda Cerdanyola suposa un retard del projecte. Calcula que se solucionarà entre el gener i el febrer.

D’altra banda, el regidor dona per tancat el debat al voltant de l’amfiteatre dels Jardins del Vallès ja que, diu, s’ha intentat respectar la proposta inicial incorporant les alteracions corresponents per evitar causar molèsties greus al veïnat. Davant les crítiques pels sorolls que pugui generar la nova instal·lació, anuncia la posada en marxa d’un seguiment acústic que en permeti fer un control continuat.

Notícies relacionades