Publicitat

El Consell del Centre-Est valida la proposta d’accés a Can Barata realitzada per la Generalitat

Foto: Jordi Pascual

Amb el vist i plau del representant de l’Associació de Veïns de Can Barata, tot el Consell de Barri del Centre-Est ha validat la proposta d’accés al barri proposada per la Generalitat. Es tracta de millorar l’encreuament amb la carretera C1413 amb la creació de carrils d’acceleració. D’aquesta manera, es pretén reduir el risc de sofrir un accident i facilitar la mobilitat, saturada en hores punta. De moment és una proposta però que obre la via a la concreció del projecte i la posterior licitació i execució de les obres, que poden trigar anys.

Tot i així, els assistents a l’òrgan de participació s’han mostrat satisfets per començar a concretar una reivindicació històrica. Des de principis de mandat, l’entitat veïnal i diversos residents a títol individual han acudit al Consell de Barri i a les Audiències públiques dels Plens municipals per exigir una solució a l’encreuament. Havien arribat a proposar la instal·lació d’un semàfor o la creació d’una rotonda.

La Generalitat no instal·la semàfors en vies interurbanes i en lloc d’una rotonda veu més factible mantenir l’encreuament tot i que millorant-lo, una proposta que no desagrada als representants veïnals. La C1413 és una carretera que uneix Sant Quirze amb Rubí i que esdevé l’única via d’accés possible al barri santcugatenc. El sistema de carrils d’acceleració, diu el representant de l’Associació de Veïns, no hauria de suposar cap problema ja que no suposarà fer cap expropiació.

Aquest no és l’únic afer referent a la mobilitat del barri. També s’ha treballat l’accés i sortida d’una finca situada a l’altra banda de la carretera i s’ha demanat una poda de l’arbrat, que segons el govern està previst fer-la. Durant aquest mandat s’ha implementat el sistema de transport a demanda i s’han aplicat altres millores com la connexió a la xarxa d’aigua i la instal·lació –encara inacabada– a la fibra òptica. Tenen pendent també la instal·lació de càmeres de seguretat.

Seguiment de les millores del barri del Monestir i de Volpelleres

Com és habitual al Centre-Est, el Consell de dimecres a la tarda ha servit per fer seguiment de les accions a fer al barri del Monestir-Sant Francesc. Segons les tècniques de l’Ajuntament, entre la segona i tercera setmana d’abril començaran les obres de la primera fase de vianantització de l’avinguda Cerdanyola (entre el carrer Montserrat i l’avinguda Torreblanca), que s’allargaran entre cinc i sis mesos. La resta del carrer quedarà operatiu per a la circulació. Segons el tinent d’alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, l’anunci de l’Associació de Comerciants del barri del Monestir de presentar un contenciós no atura el procés, com a mínim fins que hi hagi una resolució judicial que així ho determini.

A més, segons el president del Consell, Ferran Villaseñor, en breus es formalitzarà l’expropiació per 800.000 euros del xalet de la cruïlla de l’avinguda Cerdanyola i l’avinguda Torreblanca i posteriorment es faran unes primeres obres d’adaptació. Davant el debat sobre el nom a donar al futur centre cívic, es compromet a obrir un debat veïnal i amb les entitats per trobar el consens i representar totes les voluntats possibles.

Segons la previsió de l’Ajuntament, durant les properes setmanes començaran les obres de vianantització del carrer Sant Llorenç (200.000 euros), al maig la substitució dels fanals del carrer Orient (20.000), a l’abril el nou enllumenat de la plaça d’en Coll (65.000) i a l’abril tot i que sense data concreta l’arranjament dels Jardins del Vallès per encabir-hi un jardí de les olors, un parc infantil i un amfiteatre en un recinte tancat (357.000).

A l’igual que s’han repassat les accions referents al barri del Monestir, també s’ha donat compte de l’estat de tres projectes de Volpelleres. D’una banda, el Mercat de Volpelleres hauria d’estar operatiu un cop els paradistes acabin d’adequar els seus espais. D’altra, les obres al bosc ja han començat i s’allargaran entre cinc i sis mesos, alhora que intentaran afectar menys arbres que els previstos al projecte. Finalment, l’estanyol de la Guinardera segueix avançant i durant les properes setmanes s’omplirà parcialment d’aigua per col·locar plantes aquàtiques.

Darrer Consell del mandat i comiat de Villaseñor

Amb la reunió de dimecres, el Consell de Barri s’acomiada del mandat i també ho fa el seu president, que, a més, ja ha anunciat que no ocuparà cap lloc amb opcions a la llista d’ERC-MES i, per tant, s’acomiada de la vida política. És per això que la darrera sessió de l’òrgan de participació ha estat carregada d’agraïments. Villaseñor s’ha acomiadat entre aplaudiments però els reconeixements també han estat per a totes les entitats que s’hi han implicat i per a les tècniques de l’Ajuntament que han permès mantenir el funcionament del Consell.

Notícies relacionades