Es constitueix el nou Consell de Barri del Nucli Antic

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sant Cugat ja ha formalitzat la creació del nou Consell de Barri del Nucli Antic, que engloba el casc històric de la ciutat, sota la presidència del regidor socialista Pere Soler. La primera sessió de l’òrgan de participació s’ha celebrat dijous a la tarda a la Casa de Cultura. Per ara no s’ha escollit qui ocuparà la sotspresidència i la secretaria.

A l’òrgan de participació hi són representats el Club Muntanyenc, l’Ateneu Santcugatenc, l’Associació de Veïns Sant Cugat Centre, l’Altiplà, l’Associació de Veïns Centre-Estació, l’Associació de Comerciants Centre-Vila, la Llar d’Avis de la Parròquia, la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, la Unió Ciclista, la Coordinadora d’Entitats Esportives, l’AMPA de l’Escola Santa Isabel, Sant Cugat Comerç, l’Assemblea Nacional Catalana, la Unió Santcugatenca, el Museu del Còmic i els partits polítics amb representació al Ple.

Josep Vergés, de l’Associació de Veïns del Centre, ha demanat canviar el nom del consell perquè reculli la paraula centre i també ha incidit en la problemàtica de les terrasses i la convivència amb el veïnat. Un veí també ha preguntat per les polítiques per preservar el patrimoni històric, especialment habitatges antics i per a Cal Bal, a la plaça de Sant Pere.

Àlvar Roda, president de l’Ateneu, ha reivindicat entendre els consells de barri com un espai de creació col·lectiva més enllà de les preocupacions individuals. Una veïna de l’avinguda de Gràcia s’ha queixat pels robatoris en habitatges i pels problemes que genera la pluja al carrer –amb problemes de drenatge–. Un grup de veïns del carrer Sant Tomàs han demanat solucions al que consideren un estat d’abandonament al seu carrer.

Soler s’ha compromès a traslladar les queixes concretes als equips corresponents, a fer una reunió amb els veïns del carrer Sant Tomàs, ha acceptat la possibilitat de canviar el nom del consell si el propi òrgan ho acorda i ha dit que a través del Museu es treballa el manteniment del patrimoni històric.

Presentació del pressupost participatiu

El Consell també ha servit per explicar el nou model de pressupost participatiu, que es divideix per Consells. La primera sessió del Nucli Antic serà el 9 de març, quan es farà la diagnosi del barri, i la segona, el 23, quan es definiran les línies del Programa de Barri, que ha de servir per fer guies a les propostes a presentar i també perquè el govern planifiqui accions.

El procés seguirà al maig amb la presentació de propostes al web de participació municipal, al juny amb la validació tècnica, al juliol-setembre amb la deliberació i priorització, al novembre amb la votació ciutadana i a finals d’any amb l’inici d’execució. L’òrgan disposa biennalment de 200.000 euros per a inversió i 20.000 per a despesa ordinària, unes quantitats idèntiques amb les de la resta de consells del centre. Alhora, conjuntament amb el Centre-Est i el Nucli Antic haurà d’elegir el destí de 600.000 euros d’inversió i 42.000 de despesa ordinària.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article