La comitiva judicial no es presenta al primer avís de desnonament de La Xesca

per Clàudia Bell Ca...

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografia: Clàudia Bell

Una seixantena de persones es van reunir el matí de dijous per donar suport al Casal de Joves La Xesca davant l’avís de desnonament programat per a les 10 del matí. Tot i que l’avís oficial estava calendaritzat des de feia mesos, la comitiva judicial finalment no es va presentar al casal de joves de l’avinguda Cerdanyola. 

El Casal de Joves La Xesca se situa a la planta baixa d’un edifici —propietat de Solvia— que acumula denúncies per a tots els seus pisos. L’ordre de desnonament estava dirigit al 2n 2a de l’edifici i els membres de La Xesca, col·lectius de suport i membres d’altres espais ocupats s’havien presentat des de primera hora del matí per celebrar el tercer aniversari del casal. Finalment, l’arribada de la comitiva judicial no es va produir. Un representant de l’assemblea de La Xesca explica: “és part de l’estratègia que fan servir els bancs i els advocats que de qualsevol manera volen aconseguir diners i, si troben un foradet legal per poder desallotjar-ho tot, ho faran”. 

En aquest sentit els membres de l’assemblea van exposar que: “De moment resistim i no només resistim sinó que tenim un projecte de futur, seguirem existint. Encara que ens facin fora d’aquí, La Xesca es quedarà al barri i no hi haurà banc, ajuntament ni déu que ens faci fora”.

Tanmateix, tenint en compte que tots els pisos tenen denúncia, la propera data fixada és el 26 de novembre, quan està previst que es produeixi el desallotjament de la planta baixa, on es troba el casal en sí. “És la força del paper envers la voluntat col·lectiva” així defineix La Xesca el modus operandide l’administració, que consideren que no podrà acabar amb la lluita dels joves que formen el casal, ja que “trascendeix aquestes quatre parets”. 

L’edifici de La Xesca està buit des de fa 11 anys i fa 3 que  va néixer. Els seus membres consideren que “és molt necessària al barri perquè dóna molta vida i permet crear molts projectes que no tenien espai on fer-se”. El projecte de La Xesca es reivindica com un símbol de lluita contra l’especulació immobiliària que es va ocupar amb la intenció de donar un ús a un espai buit, el qual ha acollit tallers, xerrades i activitats per a totes les edats.

La celebració del tercer aniversari del casal va seguir amb normalitat amb una taula rodona sobre “com afrontar un desallotjament” amb membres de Lina Òdena i de la Buenos Aires (espais similars a La Xesca) i les actuacions de Nux i A Destemps.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article