La Festa Ciutadana de la tardor tindrà un format diferent al de la Festa Major i la data s’ha de determinar

per Clàudia Bell Ca...

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clàudia Bell

La regidora de cultura, Esther Madrona, ha comparegut en una roda de premsa digital via Instagram per exposar els motius de la suspensió de la Festa Major 2020. El motiu principal de la cancel·lació ha estat la situació de perill per la COVID-19 ―en la que es recomana evitar aglomeracions― i la Festa Major aglutina massa persones: “Estem confinats a casa nostra i no sabem quan s’aixecarà el confinament. No sabem quan tindrem autorització per permetre activitats amb aglomeracions de gent, és per aquest motiu que hem hagut de prendre aquesta decisió”, ha explicat Madrona.

La Festa Major és una celebració anual organitzada bàsicament en places en les que les entitats i col·lectius del municipi organitzen activitats per a la ciutadania. Un cop presa la decisió de la suspensió, ha explicat Madrona, l’equip de cultura es va posar en contacte amb les entitats organitzadores per notificar-los la notícia: “abans de fer pública la decisió, vam fer una ronda de trucades als diferents col·lectius i entitats organitzadores de la festa Major: FMA, Desplaça, Penya Regalèssia… i els vull agrair la comprensió i les mostres de suport”. 

El procés per prendre la decisió, a nivell de consistori, no ha estat fàcil, ha explicat la regidora. Des dels inicis del confinament, l’Àrea de Cultura “visualitzava la Festa Major com a aquell moment de poder tornar al carrer, celebrar la cultura i celebrar que la vida tornava a la quotidaneïtat”, ha exposat Madrona. Tot i així, en els últims 15 dies s’han estat contemplat diferents escenaris per poder dur a terme la Festa Major tenint en compte la crisi sanitària però finalment “la decisió ha estat suspendre la Festa Major i fer una gran festa Ciutadana a la tardor per celebrar que ens podrem tornar a retrobar, sortir al carrer i gaudir de la ciutat”.

La Festa Ciutadana encara no té data però la regidora ha explicat que tindrà un format diferent a la Festa Major: “Aquesta festa de ciutat no tindrà el format de Festa Major, no tindrem el format de places”, fet que ja van notificar ahir a les entitats durant la ronda de trucades, les quals van exposar comprensió, tot i que senten la situació. Tot i així, la regidora ha aclarit que si s’ha traslladat la festa és perquè les aglomeracions no estiguin limitades o es limitin el mínim possible per poder gaudir tots del carrer. 

Pel que fa a activitats clàssiques de la Festa Major com el Paga-li Joan i el Concurs d’Arrossos, Esther Madrona ha exposat que el ball del Paga-li Joan es balla per Sant Pere i potser no s’escau ballar-lo en una altra època de l’any. No obstant això, la Penya Regalèssia, organitzadora del Concurs d’Arrossos, ja ha posat sobre la taula vàries alternatives i opcions que s’estudiaran des del consistori però la regidora no les ha volgut desvetllar. 

D’altra banda, el fet que la Festa Major decaigui, no implica que les festes de districtes i barris també ho facin. En aquest sentit, Madrona ha admès que “no es tanca la porta a que les festes de districtes i barris es modifiquin”. 

Per acabar, la regidora de cultura ha agraït la presència de mitjans i ciutadans durant el directe i ha acabat la compareixença amb un missatge amb to positiu: “Tornarem a sortir al carrer, tornarem a viure i a viure la cultura”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article