Publicitat

La Festa de Tardor demanarà accions davant l’emergència social

Foto: Jordi Pascual

Si el context polític no força un canvi, que en tot cas es decidirà dimarts vinent en assemblea, el 26 i 27 d’octubre Sant Cugat s’omplirà de reivindicació social amb la 44a edició de la Festa de Tardor, que enguany té el lema d’Emergència social: Les entitats sí que hi plantem cara. L’esperit de la convocatòria és denunciar el creixement de les desigualtats a la ciutat amb conseqüències com l’exclusió residencial, pensions en risc o la solitud de la gent gran.

Davant això, la comissió organitzadora ha preparat un manifest que es llegirà diumenge a les 11 i a les 13 hores i en què reivindica algunes accions com ara l’elaboració d’un “pla seriós d’habitatge socialˮ i incrementar el nombre de places disponibles a les residències per a gent gran. La comissió creu que s’ha amagat l’afer durant massa temps sota l’aparença d’una ciutat rica i que cal prendre mesures urgents per no deixar ningú enrere.

D’això mateix es parlarà a la taula rodona que es farà dimecres vinent a les set de la tarda a la Casa de Cultura com a preludi de la celebració reivindicativa del cap de setmana. En aquesta participarà la filòsofa Begonya Saez acompanyada de representants de la Coordinadora d’Entitats Esportives, de Fridays for Future, de la Plataforma de Pensionsites, dels Castellers, de l’economia social, de l’Ajuntament i de Refugees Welcome. Estarà conduïda per Margarida Cleris, que ha participat al grup de treball que organitza la taula rodona.

En aquesta edició, a més, s’han incorporat les arts escèniques amb l’anomenat Teatre de tardor, cinc representacions centrades en la gent gran i també recitals de corals del poble. Tot plegat s’ha organitzat per la comissió, que és el segon any consecutiu que assumeix la tasca en solitari després d’un any de traspàs, i amb cinc grups de treball. Consideren que la nova dinàmica avança correctament passant de 70 a 100 entitats en un any.

Així mateix, han recuperat el concurs per fer el cartell, que enguany ha guanyat la professora d’art Natàlia Quintana. El dibuix mostra diverses persones que representen la gent implicada a les entitats. El premi del concurs ha estat de 300 euros. Amb la proposta d’enguany la comissió organitzadora pretén aconseguir més públic, especialment durant la Fira d’Entitats de dissabte.

Tot dependrà, però, de quan se celebri la gran manifestació contra la sentència del procés anunciada per al 26 d’octubre, de la qual encara no es té hora. En cas de coincidir amb les activitats es podria postposar la Festa de Tardor, anul·lar-la o reduir el nombre d’activitats. És una decisió que es prendrà en l’assemblea del proper dimarts ja que hi ha entitats que han anunciat que prioritzaran la manifestació.

Notícies relacionades