La Unió estarà rehabilitada el 2019

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Teatre de La Unió. Foto: santcugat.cat

En forma de dació de compte i sense votació, ja que es tracta d'un acord pres en Junta de Govern, el Ple de novembre va formalitzar l'adjudicació del projecte de rehabilitació de la Unió a l'empresa barcelonina d'arquitectes Dilme i Fabré. Els professionals es van reunir la setmana passada amb el jurat per ajustar-ne algunes qüestions.

En un termini de poques setmanes es constituirà la comissió mixta encarregada de desenvolupar el projecte funcional. En ella participaran representants del govern i de la Unió. Roser Casamitjana, portaveu d'ICV-EUiA, va aprofitar aquest punt del Ple de novembre per preguntar si hi hauria participació de la ciutadania en la comissió. El tinent d'Alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, va respondre que no i va destacar el repte de la comissió més enllà del projecte d'obres per crear un nou marc de gestió publicoprivat. Fins ara el funcionament de la Unió estava desvinculat de l'Ajuntament.

Calvet també va recordar els terminis previstos. Durant el 2016 es farà la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha de permetre fer l'actuació ajustant-se a la normativa urbanística vigent. Un cop fet el canvi, es redactarà el projecte bàsic i es farà la licitació d'obres, una acció que es preveu per principis del 2017. L'actuació preveu que s'allargui dos anys i, per tant, no estarà acaba fins al 2019.

El Ple també aprova tancar un projecte empresarial fallit

En la part d'urbanisme del Ple de novembre, també es va posar punt final al projecte de construcció d'un hotel vinculat a l'Hospital General. Es tracta d'una modificació urbanística que es va fer el 2005 però que no acreditava la relació entre l'hotel i l'hospital. La falta d'acreditació ha provocat el tancament del cas per portar la zona al punt d'inici pel que fa a nivell urbanístic. Per això, Ferran Villaseñor, d'ERC-MES, va demanar tornar a decidir què es farà en aquell espai tot recordant que “cal revisar el Pla d'Equipaments, el Pla de Benzineres i el Pla de Mobilitat”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article