Les entitats demanen revisar el sistema del pressupost de lliure disposició per no haver d’avançar els diners

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

L’Associació de Veïns del Centre-Estació ha decidit cancel·lar definitivament la carxofada solidària que li hauria tocat celebrar durant els darrers mesos aprofitant la partida atorgada per les entitats participants en el Consell de Barri del Centre-Oest. Els diners corresponien al pressupost aprovat a finals del 2017 per a l’any en curs. Tal com expliquen els membres de l’entitat, no podien fer front a la despesa d’organitzar l’àpat perquè l’Ajuntament els ingressés posteriorment la quantitat assignada, que supera amb escreix el miler d’euros. És per això que demanen un nou funcionament dels diners de lliure disposició que no obligui als col·lectius a avançar el pagament als proveïdors per rebre posteriorment la compensació: “Generalment les entitats no tenim diners i ens costa molt recollir-ne”. La resta de representants han vist amb bons ulls el suggeriment.

L’associació veïnal, però, diu que ja ha parlat amb el comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, per mirar de trobar una solució de cara a properes edicions i, per això, seguiran proposant la carxofada en el marc del Consell de Barri. De la resta de partides previstes per a aquest any hi ha diverses que ja s’han enllestit i hi ha d’altres que s’estan definint, com ara el concert de cambra de l’Ateneu, la ubicació de bancs al carrer Girona o la instal·lació d’una cistella de bàsquet a Can Villalonga. Tot just ara es pinta el terra de la plaça doctor Galtés amb un pressupost de 5.600 euros com una forma de foment del joc i atracció cap als comerços de la zona. Si bé, avança la presidenta del Consell, Mayte Pérez, els veïns s’hi han oposat per les molèsties que pugui ocasionar l’augment de l’activitat.

El soroll i la convivència al carrer és, de nou, un dels afers que més preocupen als veïns, que han plantejat com a solució la mediació dels agents cívics. Pérez també ha anunciat que els fanals intel·ligents que detecten el soroll i que s’han instal·lat de moment a la plaça de Barcelona es faran extensibles a la plaça Doctor Galtés, a la plaça Magí Bartralot i a la plaça Pep Ventura: “La idea és que el restaurador eviti enfrontar-se amb el client que està cridant més del compte”.

El Consell, al qual tot just han acudit quatre representant d’entitats i uns pocs veïns, també ha servit per anunciar que es concursarà de nou la gestió de l’aparcament de Can Quitèria, que la rehabilitació de la masia encara no té data de finalització concreta, que l’àrea verda d’aparcament és una primera aplicació que pot ser modificada, que s’estudiaran mesures per reduir la velocitat dels cotxes a l’avinguda de Gràcia i al pas sota la via dels Ferrocarrils del costat de l’estació del centre i per cridar al civisme pel que fa als excrements de gossos al carrer.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article