Òmnium Cultural critica un article del regidor del PP i anuncia que no rebrà més diners públics

Foto: Jordi Pascual

L’Audiència pública de març ha estat marcada pel debat que han mantingut Lluís Bonet, coordinador local d’Òmnium Cultural, i Álvaro Benejam, portaveu del PP, arran de la publicació d’un article del popular a la revista Sant Cugat Magazín del mes de febrer on acusava l’entitat de cobrar un impost revolucionari a l’Ajuntament. El regidor feia referència al conveni anual de l’Ajuntament amb l’entitat que durant els darrers anys ha suposat una reserva de 5.000 euros anuals.

Bonet ha dit que Benejam els ha comparat amb una organització terrorista com ETA o els GAL i li ha demanat que matisés les seves paraules. Benejam ha explicat que a l’article no utilitzada l’expressió amb la voluntat que s’entengués en termes literals però que no pensa canviar de parer ja que, al seu parer, l’entitat fa temps que desenvolupa més la seva vessant política que cultural i, per tant, no hauria de rebre fons públics.

Davant la petició de contenció en el llenguatge, el popular ha assegurat que els dirigents d’Òmnium a nivell nacional haurien de ser els primers a contindre’s i ha defensat la llibertat d’expressió: “Puc dir que el que em doni la gana sempre i que no desqualifiqui ningú”. També ha acusat l’entitat de tenir “amistats perilloses” com Arnaldo Otegi.

El coordinador local d’Òmnium, ha assegurat que l’entitat està al servei d’uns pensament però no de cap partit polític. Assegura que a Sant Cugat hi ha més de 3.000 persones associades que d’ara endavant seran l’únic sustent de l’entitat. Segons explica, Òmnium ha pres la decisió a nivell nacional de deixar de rebre fons públics, una decisió que també suposarà la fi del conveni anual que ha generat el debat.

L’Audiència pública ha recollit temes recurrents com la problemàtica de les terrasses i els sorolls, el seguiment de les mesures que afecten a Can Barata o la petició de reductors de velocitat al carrer Pollancres. Un veí del carrer abat Marcet també ha demanar neteja i manteniment mentre un altre de l’Eixample ha demanat saber quina solució als pals amb materials cancerígens que ha instal·lat Telefònica –segons el govern, s’estudia un recobriment–. Josep Arcas també ha preguntat sobre la possible annexió de Bellaterra tot i que l’alcaldessa, Carmela Fortuny, no ha avançat cap posicionament i ha dit que en fa seguiment.

Notícies relacionades