Música, ball i festa en els 60 anys de l'Ateneu santcugatenc

per Patricia Cirera

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies de Patricia Cirera

L’Ateneu santcugatenc va néixer al 1956 de la mà d’un grup de ciutadans aficionats a la filatèlia, el col·leccionisme i la numismàtica. Més endavant aquest espai es va convertir i es va consolidar com a un espai de divulgació cultural.

Aquesta entitat ja mítica està d’enhorabona perquè fa 60 anys. Ho fa amb novetats notòries. Canvia de logotip i canvia d’ubicació.

Ahir dissabte dia 30, entre sol i núvols, l’Ateneu va celebrar el seu aniversari en el Casal Torreblanca enlloc de la Plaça Pep Ventura per la previsió de pluja.

La celebració va començar a las 12:15 amb una actuació dels Bastoners de Sant Cugat i seguidament del concert ofert per Cugat Grup acompanyat d’un vermut.

A les 14 va haver un dinar popular en el qual van assistir unes 160 persones. Al final es va donar a conèixer el nom de la guanyadora del concurs del disseny i el nou logotip que a partir d’ara tindrà l’Ateneu. Lourdes Martínez Canas va ser qui finalment es va endur el premi del concurs guardonat amb 300 €.

Després del dinar La Mar Sonada va amenitzar la tarda amb música tradicional i la sala del menjador es va convertir en una pista de balls tradicionals.

Per celebrar el 60è aniversari, per Sant Jordi també l’Ateneu es va estrenar coma entitat de publicació amb el llibre “16x2”, escrit per diferents alumnes dels tallers d’escriptura.

Però, la celebració no acaba aquí. Del 19-23 de setembre l’Ateneu oferirà cursos gratuïts i oberts a tot el públic durant aquests dies. Si tot es fa en el temps establert, ja es farà en la nova seu de l’Ateneu, que a principis de setembre hauria d’estrenar la seva seu al la Casa Jaumeandreu, l’antiga comissaria de la policia situada a l’Avinguda de Gràcia.

Segons Margarida Cleris, presidenta de l’Ateneu des de fa sis anys, el canvi no ha estat voluntari ja que ha estat el propietari qui no ha volgut renovar el lloguer. Ja que l’Ateneu tenia un contracte antic i per tant la xifra era menor.

Cleris valora el seus sis anys que porta com a presidenta: “Hem fet un canvi molt important, veníem d’una situació una mica crítica, però hem arribat a aquesta situació actual suficientment bona com per donar un premi de 300 euros. Això no ho haguéssim pogut fer fa sis anys”. Respecte al canvi d’ubicació, Cleris explica que: “Serà un repte perquè al principi no és el més desitjat per nosaltres. Volíem estar al nucli antic però al menys estarem al centre. Les sales seran més grans i té un pati que donarà més joc per fer trobades”. Cleris explica que l’única cosa que falta és la cuina per fer els tallers.

Actualment està en procés de permisos i tot està previst en un inici perquè l’entitat es pugui estrenar en la nova ubicació al setembre. L’inversió que cal fer encara no es desconeix. Està previst que aviat l’Ajuntament i l’Ateneu signin un conveni per formalitzar aquesta cessió per un període mínim de 10 anys. En aquest conveni l’entitat es compromet a condicionar l’edifici, i l’Ajuntament a que l’edifici estigui adaptat en quant a estructura i habilitat. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article