Can Llobet demana actuació immediata per no quedar-se gelat

per Miquel Margalef

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els pares demanen una actuació immediata per combatre el fred. Fotos: Miquel Margalef 

Ja saben que l’Ajuntament de Sant Cugat aquest any no ha destinat cap partida pressupostària per posar calefacció i arreglar el pavelló de La Floresta de Can Llobet, però malgrat això els pares i mares segueixen en peu de guerra. “Em sembla una resposta insultant i sense sentit. Fa 13 anys des de l’última actuació en aquesta pista, quants anys més hem d’esperar per tenir una nova millora necessària?”, replica Lídia Llamas, mare de dos nens afectats, al conèixer la decisió del consistori. L’Ajuntament ha indicat que la prioritat actual és arreglar i remodelar les condicions de l’activitat esportiva de les instal·lacions i que el "confort" entrarà en una segona fase.

En el pavelló de La Floresta hi juguen actualment dos equips sèniors de la ciutat, l’Olimpyc de La Floresta i l’Handbol Sant Cugat i tots els equips escolars de la zona. La instal·lació és 100% municipal. És a dir, que l’Ajuntament és l’encarregada del manteniment de la infraestructura. És per això que ara tots els pares i mares dels nens que hi juguen en format escolar reclamen la instal·lació d’una calefacció i una neteja i manteniment del pavelló. Segons expliquen, i es pot comprovar ara en temps d’hivern, la instal·lació fa un efecte nevera generant que hi hagi una diferència de 3 graus entre dins i fora. Això, sumat a les baixes temperatures, provoca que estar a la banqueta o jugar un partit amb nens tant petits es converteixi en un esport de risc.

Fa 13 anys que la pista està coberta però malgrat això la teulada no està ben tancada i té diversos orificis per on hi circula l’aire i l’aigua. “La pista no està realment coberta i això provoca l’efecte nevera”, argumenta Llamas. Ella mateixa també explica que molts pares s’han plantejat desapuntar els seus infants de les activitats esportives per les baixes temperatures. “Els nens a les banquetes porten mantes i nosaltres que estem de públic també”.

Malgrat saber que l’Ajuntament no destinarà cap partida pressupostaria durant el 2017 per solucionar aquest tema, els pares reclamen que mentre es faci guardiola per posar la calefacció s’instal·li una corrent elèctrica per poder endollar estufes elèctriques. “Han d’intentar fer quelcom momentani perquè el pavelló no sigui una nevera”, comenta un pare.

“Jo convido al regidor d’esport, que diu que prefereix que els nens no es facin mal a que passin fred, a venir a veure la pista exterior del pavelló on hi ha ferros sortits”, replica Llamas. A part de la pista coberta, el complex de Can Llobet compta amb una pista exterior que està molt malmesa i que fins a les 12 del migdia, en època d’hivern, està impracticable per l’acumulació d’humitat.

Però a banda del fred, els pares recalquen que el pavelló sembla estar abandonat per l’Ajuntament. Llamas explica que “tant les grades com els vestidors fa molt temps que ningú ve a netejar-los, el consistori ens té abandonats. La neteja brilla per la seva absència”. Indignada per la deixadesa del consistori i l’equip de neteja, explica que als lavabos hi té una amiga aranya que fa 3 anys que està al mateix lloc instal·lada. “He estat al pavelló de Valldoreix hi he al·lucinat perquè ho tenen tot molt net”, recalca Lídia Llamas. També explica i ensenya com els vestidors estan també en molt mal estat i com algunes de les dutxes tenen fongs a les parets o algunes pateixen esquerdes.

Recollida de signatures

“És posar-li una mica de voluntat. 5.000€ és el que val un semàfor al terra que no li importa a ningú, algú li importa que nens de 5 anys juguin amb aquest fred?”, es pregunta Llamas. Malgrat el no de l’Ajuntament per aquest a any, Llamas i altres pares, ja fa gairebé un mes que recullen firmes per demanar al consistori que posi fil a l’agulla i solucioni els problemes.

“Tenim la sensació que el regidor d’Esports passa de nosaltres, des que ocupa el càrrec no ha vingut a Can Llobet”

Just abans de les vacances de Nadal ja portaven recollides més de 500 signatures entre el Change.org i les físiques. Expliquen que volen recollir el màxims suports possibles per demostrar a l’administració que el que està passant al pavelló de Can Llobet és una realitat i que l’Ajuntament els hi està girant l’esquena. Tot i això, Llamas indica que té la sensació que “el regidor d’Esports passa de nosaltres, des que ocupa el càrrec no ha vingut a Can Llobet.”

A més de la recollida, quan s’estava parlant sobre el Pla Estratègic de l’Esport ERC-MES va indicar que les millores al pavelló havien de ser una prioritat del document. Però sembla que ara aquestes reclamacions ja no estan a la primera llista dactuacions de la regidoria d’esports.

Participació als pressupostos participatius

La reclamació de calefacció és tant intensa que, quan es van fer els pressupostos participatius de la ciutat, es va presentar un projecte per climatitzar l’espai. Va arribar a la votació final. Malgrat això, el projecte es va quedar fora dels escollits sent la tercera proposta que en quedava exclosa per falta de vots. “No hauria d’haver entrat la proposta en els pressupostos participatius perquè això és una infraestructura municipal de la qual s’ha de fer càrrec directament l’Ajuntament i, a més, al ser un projecte de barri teníem totes les de perdre”, es lamenta Llamas que exposa els mateixos raonaments que les veus crítiques contra els pressupostos

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article